کاهش نرخ واکسیناسیون عامل افزایش سرخک در سراسر جهان

شفا آنلاین . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۱۲:۳۰


مقامات بهداشتی گزارش دادند که کاهش پوشش واکسن باعث افزایش ۲۰ درصدی موارد سرخک در سراسر جهان شده است و ۱۰.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ به این بیماری قابل پیشگیری مبتلا شده اند.
شفاآنلاین:سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: «پوشش ناکافی ایمن‌سازی و واکسیناسیون در سطح جهان باعث افزایش موارد این بیماری رایج در دوران کودکی شده است.»

به گزارش شفا آنلاین:دکتر «مندی کوهن»، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، در بیانیه‌ای گفت: «تعداد عفونت‌های سرخک در سراسر جهان در حال افزایش است و زندگی و سلامتی را به خطر می‌اندازد. واکسن سرخک بهترین محافظت ما در برابر ویروس است و ما باید به سرمایه گذاری در تلاش برای افزایش دسترسی ادامه دهیم.»

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه‌ای گفت: «واکسن سرخک بیش از هر واکسن دیگری در ۵۰ سال گذشته جان انسان‌ها را نجات داده است. برای نجات جان افراد بیشتر و جلوگیری از آسیب رساندن به آسیب پذیرترین افراد در برابر این ویروس کشنده، ما باید در ایمن سازی برای هر فرد صرف نظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند سرمایه گذاری کنیم.»

اما وضعیت چقدر وخیم است؟

به گفته سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۲۲ میلیون کودک در سال ۲۰۲۳ حتی اولین دوز واکسن سرخک را دریافت نکردند. در سراسر جهان، تقریباً ۸۳ درصد از کودکان دوز اول واکسن را در سال گذشته دریافت کردند، در حالی که تنها ۷۴ درصد دوز دوم را دریافت کردند.

متأسفانه، مقامات بهداشتی حداقل ۹۵ درصد پوشش واکسیناسیون را برای جلوگیری از شیوع بیماری توصیه می‌کنند. به گفته مقامات، یک فرد مبتلا می‌تواند این بیماری بسیار مسری را به ۹۰ درصد از افراد نزدیک خود منتقل کند.

مقامات خاطرنشان کردند که به دلیل شکاف‌های جهانی در پوشش واکسیناسیون، ۵۷ کشور در سال ۲۰۲۳ شیوع سرخک را تجربه کردند که نشان دهنده افزایش تقریباً ۶۰ درصدی نسبت به ۳۶ کشور در سال ۲۰۲۲ است. به گفته سازمان جهانی بهداشت، تقریباً نیمی از همه شیوع‌ها در منطقه آفریقا رخ داده است.

کاهش پوشش واکسیناسیون عواقبی داشته است: حدود ۱۰۷۵۰۰ نفر در سراسر جهان که اکثراً کودکان زیر ۵ سال بودند، در سال ۲۰۲۳ بر اثر سرخک جان خود را از دست دادند.

علائم سرخک معمولاً شامل تب بالا، سرفه، ورم ملتحمه (چشم صورتی)، آبریزش بینی، لکه‌های سفید در دهان و بثورات پوستی است که از سر تا پا پخش می‌شود. به گفته سازمان جهانی بهداشت، نوزادان و کودکان خردسال بیشتر در معرض خطر عوارض جدی ناشی از این بیماری هستند که شامل ذات الریه یا تورم مغز است.

پوشش واکسیناسیون سرخک در طول همه‌گیری جهانی کووید کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.