سیدمحمدرضا مرتضوی، معاون بینالملل دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دیدار با اندیشمندانی از کشور افغانستان تاکیدکرد: کشورهای اسلامی باید با تجمیع متخصصان خود از ظرفیتهایشان برای خنثی کردن توطئههای دشمن استفاده کنند.
کشورهای اسلامی از همه ظرفیتهای خود برای رویارویی با دشمنان استفاده کنند
تقریب نیوز . ۱۴۰۳/۸/۳۰، ۱۴:۴۲
در دیدار اندیشمندان افغانستان با معاون بینالملل مجمع تقریب مطرح شد؛
در این نشست حجتالاسلام "سید محمد رضا مرتضوی"، معاون دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که اسلام حد و مرزی ندارد، چرا که تمامی مسلمانان با یکدیگر برادر هستند، گفت: ما از طریق وحدت میتوانیم به قله سعادت برسیم که در این راه، جمهوری اسلامی یکی از پیشگامان تقریب و وحدت است که مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هم در این راستا به ابتکار مقام معظم رهبری تأسیس شد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران هیچ فرقی بین شیعیان و اهل تسنن قائل نیست چرا که همه ما مسلمان هستیم و همانگونه که میدانید بحث جدا بودن شیعه و اهل سنت را دشمنان در بین مسلمانان ایجاد کردند.
معاون بینالملل مجمع تقریب با اظهار امیدواری دولت افغانستان، دولتی فراگیر و متشکل از تمامی گروهها و اقوام باشد، افزود: ما از حکومت افغانستان انتظار داریم که در دولت خود از تمامی اقوام و احزاب استفاده کنند.
مرتضوی با تأکید بر این مطلب که تشکیل رادیو تلویزیون بینالمللی نیازمند تشکیلات و اتحاد تمامی کشورهای اسلامی است، گفت: دشمنان اسلام از ظرفیت رسانههای خود برای نابودی اسلام استفاده میکنند و در این بین کشورهای اسلامی باید با تجمیع متخصصان خود از ظرفیتهایشان برای خنثی کردن توطئههای دشمن و همچنین معرفی اسلام واقعی به مردم جهان استفاده کنند.
وی با اشاره به اعضای شورای عالی این مجمع که متشکل از علما و نخبگان جهان اسلام است، ادامه داد: در مجمع عمومی این سازمان نخبگان، اندیشمندان و علمای تراز اول مسلمان حضور دارند و در این بین باید توجه کرد که هر مسلمانی خود نماینده اسلام است و باید مروج این دین آسمانی باشد.
معاون بینالملل مجمع جهانی تقریب مذاهب با اشاره به اولین نشست علمی تخصصی که در مشهد برگزار شد، بیان داشت: ما در ابتدا با دانشگاههای عراق و ترکیه شروع کردیم و امیدواریم بتوانیم این کار را با دانشگاههای افغانستان، پاکستان و ... ادامه دهیم و از تمام ظرفیت های کشورهای اسلامی بهره ببریم.
مرتضوی با اشاره طرح مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مبنی بر امت " واحده اسلامی و اتحادیه کشورهای اسلامی" که توسط حجتالاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب مطرح شده است، گفت: این طرح برگرفته از آیات قرآن و امامین انقلاب اسلامی است که ما امیدواریم این طرح اجرایی شود.
"مرتضی حامد" استاد دانشگاه دنیای افغانستان نیز با اشاره به این که از گوشه کنار، سخنانی بر ضد جمهوری اسلامی ایران به گوش ما میرسید مبنی بر این که پیروان مذاهب اهل تسنن در ایران هیچگونه آزادی مذهب ندارند، لذا این سفر را ترتیب دادیم تا از نزدیک از دروغ بودن این سخنان پرده برداریم، گفت: در دیداری که با علمای اهل سنت و مراکز مذهبی آنها داشتیم، مشاهده کردیم که تمامی آنان بر آزاد بودن خود تاکیدداشتند و از خدمات مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و ... رهبری و جمهوری اسلامی ایران بسیار قدردانی میکردند.
وی در ادامه با بیان این که آرزوی نهایی ما که همانا رسیدن به وحدت جهانی اسلام است به بیان پیشنهادهای خود پرداخت و افزود: اولین اقدام میتواند تاسیس رادیو و تلویزیون بینالمللی با اسم "وحدت امت اسلامی" باشد؛ چرا که اکنون ایجاب میکند رسانهای بین المللی وجود داشته باشد تا صدای اسلام را به گوش جهانیان برساند. دومین مورد میتواند تشکیل گروهی از دانشمندان، متفکران و علمای دینی به منظور آسیب شناسی، شناسی نقاط ضعف و قوت اسلام و طرح برنامههای جهانی برای مستحکم کردن وحدت جهان اسلام باشد.
تأسیس پایگاههای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مرکز کشورهای اسلامی و افزایش برنامههای علمی و بازدید از مراکز مذهبی پیروان مذاهب از دیگر پیشنهادهای این استاد دانشگاه بود.
ما به زودی شاهد اضمحلال دشمنان خواهیم بود
مولوی "سید عبد الهادی هدایت" ریس بنیاد دعوت اسلامی علمای افغانستان با اشاره به این که وضعیت کنونی جوامع اسلامی نیازمند وحدت جهانی است، گفت: کشورهای اسلامی باید آرزوی خود را به واقعیت تبدیل کنند. حمایت قهرمانانه ایران از مظلومان فلسطین و لبنان که حنجره جهان اسلام است ما را بر این داشته است تا ندای حمایت از مظلومان جهان را لبیک بگوییم.
وی ادامه داد: امروز تمامی نسلها به این واقعیت پی بردهاند که دشمنان اسلام چگونه از تمامی توان خود برای ترور و بدنام کردن رهبران مسلمانان استفاده میکنند. ما برای مقابله با برنامههای شوم دشمنان نیازمند برنامهریزی دقیقی هستیم.
ریس بنیاد دعوت اسلامی علمای افغانستان با بیان این که امروز داعیه آزادی قدس در بین مردم افغانستان بلند است، خاطرنشان کرد: باید به این سؤال پاسخ داد که کشورهای اروپایی و غربی دارای اتحادیههای بیشماری هستند، چرا این امکان برای کشورهای اسلامی فراهم نیست؟
هدایت تاکید کرد: گامهای بزرگ مجمع جهانی تقریب ما را بر این باور استوار میکند تا به اهداف بلند اسلام دست پیدا کنیم و به قلههای بلند آرزوهای خود برسیم.