سنگال سد راه تاریخ‌شکنی تیم ملی ایران!

زیسان . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۱۴:۳۱


پیروزی سنگال مقابل بوروندی مانع از این شد که تیم ملی ایران پس از ۱۹ سال، یک بار دیگر به رتبه هجدهم رنکینگ فیفا بازگردد.

فیفا دی نوامبر نیز برگزار شد و مسابقات ملی تا آخرین روز از سال ۱۴۰۳ شمسی و تاریخ ۳۰ اسفند، برای تیم ملی به پایان رسید. شاگردان امیر قلعه‌نویی با دو پیروزی سخت و دشوار برابر کره‌شمالی و قرقیزستان موفق شدند تا ضمن کسب ۶ امتیاز مهم، گام مهمی برای صعود مستقیم به جام جهانی بردارند.

این دو پیروزی علاوه بر اینکه صدر جدول گروه اول از دور سوم مرحله مقدماتی جام جهانی را برای ایران تضمین کرد، باعث شد تا ملی پوشان جایگاه خود در رتبه نوزدهم رنکینگ فیفا را نیز حفظ کنند، رده‌ای که اگر گل سردار آزمون به ثمر نمی‌رسید، از دست می‌رفت و ایران به رتبه بیستم سقوط می‌کرد. البته رنکینگ رسمی فیفا چند روز دیگر اعلام خواهد شد، اما از آنجایی که الگوریتم کسب امتیازات در این رنکینگ ثابت است، از حالا نیز می‌توان رده‌بندی رسمی را پیش‌بینی کرد.

تیم ملی با غلبه بر کره‌شمالی توانست ۳.۷۴ امتیاز مثبت و بابت غلبه بر قرقیزستان نیز ۳.۹۹ امتیاز مثبت دیگر دشت کرد و شمار امتیازات ایران در رنکینگ فیفا به عدد ۱۶۳۵ رسید و بالاتر از سوئیسی قرار گرفت که به‌خاطر یک تساوی و یک شکست در این فیفا دی با افت ۶.۲۲ امتیازی رو‌به‌رو شد و شمار کلی امتیازات آنها به ۱۶۲۵ رسید.

البته تیم ملی ایران این فرصت را داشت تا بتواند پس از گذشت ۱۹ سال، یک بار دیگر به رده هجدهم صعود کند، اما دو پیروزی شیر‌های ترانگا در این فیفا دی مانع از رخ دادن این مهم شد. تیم ملی سنگال بابت دو پیروزی مقابل بورکینافاسو و بروندی در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آفریقا توانست شمار امتیازات خود را به عدد ۱۶۳۷ رساند و تنها به‌خاطر دو امتیاز بیشتر نسبت به ایران در رده هجدهم ایستاد. آخرین بار در سپتامبر ۲۰۰۵ بود که ایران حضور در رتبه هجدهم رنکینگ فیفا را تجربه کرده بود.

در فیفا دی بعدی که آخر اسفند آغاز می‌شود، تیم ملی این فرصت را دارد تا با پیروزی مقابل امارات و ازبکستان کاملاً از سنگال پیشی بگیرد و حتی به رتبه هفدهم و قرار گرفتن بالاتر از مکزیک چشم داشته باشد، چرا که این تیم آفریقایی با سودان و توگو باید رو‌به‌رو شود و حتی اگر هم ایران و هم سنگال در هر دو مسابقه پیروز شوند، امتیازاتی که تیم ملی بابت غلبه بر امارات و ازبکستان کسب خواهد کرد، بسیار بیشتر از حریف آفریقایی خواهد بود، چرا که دو رقیب تیم ملی در رنکینگ فیفا رتبه بهتری نسبت به آفریقایی‌ها دارند و در نتیجه، پیروزی بر آنها، منجر به کسب امتیازات بیشتری می‌شود.

در رنکینگ فیفا که چند روز دیگر اعلام می‌شود، ژاپن همچنان در رتبه نخست آسیا قرار دارد. سامورایی‌ها بابت غلبه بر اندونزی و چین موفق به کسب ۷.۶۹ امتیاز مثبت شدند و همچنان در رده پانزدهم جهان ایستاده‌اند. کره‌جنوبی که با نتیجه تساوی غیرمنتظره مقابل فلسطین متوقف شد، یک پله در رنکینگ جهانی سقوط کرد. استرالیا و قطر نیز به دلیل توقف برابر بحرین و شکست مقابل امارات، هر کدام نیز دو پله نزول داشتند.

تیم ملی امارات نیز به واسطه دو پیروزی مهم مقابل قرقیزستان و چین توانست ۲۴.۲۳ امتیاز مثبت کسب کرده و پنج پله در رنکینگ جهانی صعود کند. آنها به رده ۶۳ جهان و نهم آسیا رسیدند. تیم ملی چین نیز با برانکو توانست صعود دو پله‌ای در رنکینگ داشته و به جایگاه ۹۰ جهان و سیزدهم آسیا برسد.

در رده‌بندی کلی نیز جایگاه‌های اول تا پنجم دست نخورده باقی ماند و تیم‌های ملی آرژانتین، فرانسه، اسپانیا، انگلیس و برزیل در این رتبه‌ها ایستاده‌اند. پرتغال و هلند هر کدام با یک پله صعود ششم و هفتم هستند. بلژیک با دو پله سقوط در رده هشتم ایستاد. ایتالیا نهم است و آلمان با جهش یک پله‌ای، به جمع ۱۰ تیم برتر دنیا بازگشت.

اروگوئه نیز سه پله صعود داشت و رده یازدهم را از آن خود کرد. کلمبیا، کرواسی و مراکش هر کدام یک پله سقوط کرده و جایگاه‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم را از آن خود کرده‌اند. ژاپن نیز پانزدهم است. آمریکا با صعود دو پله‌ای در رده شانزدهم ایستاد و بالاخره اینکه مکزیک، سنگال، ایران و سوئیس در رده‌های هفدهم تا بیستم قرار دارند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.