رمان «دچار» نوشته طیبه نجیب ؛ روایتی متفاوت از عهد قاجار

عصر ایران . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۲۱:۴۰


تاریخ قاجار پر است از وسوسه‌ها، حیله‌ها و سیاست‌بازی‌های مردانه و زنانه. این خاندان بر اساس نحوه زندگی، و اخلاق حاکم بر سیاست‌مداران این دوره،  آموخته‌بودند هرآنچه را می‌خواهند، با چیدن نقشه‌های تودرتو و به کارگیریِ افراد مختلف به دست آورند.

وجود حرم‌سرای شاهی، و در نتیجه کثرت زنان و فرزندان سبب شد، آنان برای رسیدن به اهداف شخصی و مناصب حکومتی، راهی غیر از دسیسه‌بازی و تبانی نداشته باشند. این آموزه بین ندیمه‌ها و خدمه نیز مرسوم شد و  ماجراهای جذابی را رقم زد.

دغدغه‌ی اصلی داستانهای طیبه نجیب، زنان و موقعیت آنان در خانواده و جامعه‌ی ایران بوده‌است. نویسنده رمان‌های «در من هوا سرد است»، «سایه» و «لبه تاریکی»، در رمان جدید خود به نام «دچار»، ما را با تخیل خود همراه کرده‌ و در کنار وقایعِ تاریخیِ دوره‌ی  قاجار،  دوباره به مسائل زنان می‌پردازد. زنانی که پا را فراتر از مکرِ معمول و معمولیِ زنانه گذاشته، و برای رسیدن به خواسته‌هایشان از هیچ دسیسه‌ای چشم‌پوشی نمی‌کنند.

وی در این رمان، ماجرایی پر پیچ و خم از زندگی کسانی را مطرح می‌کند که در پر قصه‌ترین برهه‌ی تاریخی ایران  زندگی می‌کردند، و از زنانی می‌گوید که به شهادت کتب تاریخی، دغدغه‌ها و سیاست‌های زنانه‌ی آنان، تاثیر زیادی بر تاریخ سیاسی-فرهنگی-اجتماعی بعد از خود گذاشته‌ است.

رمان «دچار» نوشته طیبه نجیب قرار است به زودی توسط نشر "عنوان" وارد بازار کتاب شود.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.