تقسیم کار آمریکا، اروپا و رسانه‌ها در نسل‌کشی غزه (نگاه)

کیهان . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۲۱:۳۶


سید محمد امین‌آبادی
بیش از 13 ماه (411 روز) از جنگ غزه می‌گذرد. طی این مدت طبق آمارهای رسمی تعداد شهدا به بیش از 44 هزار شهید و مجروحین نیز به بیش از 103 هزار تن رسیده است. گزارش منابع معتبر پزشکی جهان مثل مجله پزشکی «لنست» نشان می‌دهد که تعداد شهدا بیش از 200 هزار شهید است. وزارت بهداشت غزه می‌گوید که تعداد زیادی از شهدا و قربانیان همچنان زیر آوار هستند و اشغالگران از امدادرسانی به آنها ممانعت می‌کنند. گفته می‌شود 70 درصد شهدا زن و کودک هستند. طی این مدت بیش از 500 تن از کادر پزشکی و درمانی و نزدیک به 200 خبرنگار‌، عکاس و تصویربردار نیز به شهادت رسیده‌اند. در غزه خانه‌ای‌، مدرسه‌ای، مسجدی، درمانگاهی و بیمارستانی نمانده است که اشغالگران آن را با بمب‌های اهدایی آمریکا نابود نکرده باشند. رژیم صهیونیستی طی 13 ماه گذشته از گرسنگی به عنوان سلاح علیه مردم غزه استفاده کرده و بارها با حمله به کاروان‌های امدادرسانی مانع حضور آنها در غزه شده است. به گفته مسئولین امداد و نجات غزه در حالی که بمباران گسترده شمال نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی ادامه دارد شمار زیادی از اهالی این منطقه تحت محاصره، به دلیل کمبود مواد غذایی و بر اثر گرسنگی شدید، جان خود را از دست می‌دهند. تمامی این جنایت‌ها در لبنان نیز در حال تکرار است و شمار شهدا در این کشور طی یک سال گذشته به بیش از 3500 شهید و مجروحین نیز نزدیک به 15 هزار شهید رسیده است.
این نسل‌کشی آشکار که بارها از سوی مجامع بین‌المللی نیز به صراحت به آن اذعان شده است در خلأ اتفاق نیفتاده است و اخبار و تصاویر و فیلم‌های مربوط به این جنایت‌ها با مجاهدت خبرنگاران حاضر در جنگ و البته رسانه‌های مستقل جهان به طور روزانه منتشر می‌شود و فردی، نهادی، سازمانی، گروهی و دولتی نمی‌تواند ادعا کند که از این جنایت‌ها اطلاعی نداشته است. این نسل‌کشی به قدری وجدان بشری را تکان داده است که برای اولین بار در تاریخ فلسطین بیش از 95 درصد افکار عمومی جهانی(به گفته مرشایمر نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل) با روایت فلسطین از جنگ همراهی کرده و جنایت‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
اما در این میان باید به این نکته بسیار مهم نیز اذعان کرد که در این نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به هیج وجه تنها نبوده است و محوری شکل گرفته است که از این نسل‌کشی حمایت و آن را تسهیل کرده است. به باور ما آمریکا، اروپا و رسانه‌های جریان اصلی در غرب، محور این نسل‌کشی را شکل داده‌اند. اسرائیل بدون حمایت سیاسی، نظامی، مالی، اطلاعاتی و دیپلماتیک دولت‌های غربی هرگز قادر نبود این نسل‌کشی گسترده را انجام دهد و قطع به یقین مسئولیت دولت‌ها غربی در تسهیل این نسل‌کشی قابل کتمان نیست و اگر زمانی دادگاهی بین‌المللی برای مجازات عاملان و حامیان این نسل‌کشی در حد دادگاه «نورنبرگ» پس از جنگ غزه شکل بگیرد در کنار نتانیاهو، وزیر جنگ کنونی و پیشین و ژنرال‌های ارتش اسرائیل مقامات غربی نیز مثل بایدن، هریس، جیک سالیوان، آنتونی بلینکن، اولاف شولتس‌، امانوئل ماکرون و... باید در دادگاه حضور داشته باشند و پاسخگوی این شراکت و حمایت از نسل‌کشی باشند.
رسانه‌های جریان اصلی در غرب نیز طی 13 ماه گذشته در تسهیل این نسل‌کشی نقش بسزا و غیرقابل کتمانی داشته‌اند. آنها تاریخ را از روز 7 اکتبر 2023(15 مهر 1402) روایت کردند گویی این جنگ هیچ پیش‌زمینه‌ای نداشته است و نیروهای حماس دیوانه شده و ناگهان به سرشان می‌زند که به یک دولت دیگر حمله کنند. آنها پیش‌زمینه‌های این جنگ را از دید مخاطبان غربی خود پنهان کردند پیش‌زمینه‌هایی که قدمت آن به تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی برمی‌گردد آنها روایت نکردند که غزه طی 15 سال گذشته به بزرگ‌ترین زندان روباز جهان تبدیل شده بود و این باریکه از زمین، هوا و دریا زیر شدیدترین محاصره رژیم صهیونیستی قرار داشت آنها در گزارش‌های خود به جنایت‌های روزانه ارتش اسرائیل در کرانه باختری و قدس اشغالی و اهانت‌های شهرک‌نشینان صهیونیست به مقدسات فلسطینیان اشاره‌ای نکردند. در قدم بعدی رسانه‌های جریان اصلی در غرب با انتشار اخبار و گزارش‌های دروغ سعی در هیولاسازی از مبارزان فلسطینی داشتند در این قدم آنها اخبار و گزارش‌های کذب زیادی در مورد شکنجه، تجاوز به زنان و بریدن سر نوزادان از سوی نیروهای حماس منتشر کردند که پژوهش‌های مستقل بین‌المللی نشان می‌دهد که همگی این روایت‌ها ساخته و پرداخته اتاق فکر مشترک اسرائیل و این رسانه‌ها با هدف توجیه وحشیگری صهیونیست‌ها بوده است. تحلیل محتوای اخبار و گزارش‌های این رسانه‌ها طی 13 ماه گذشته به وضوح نشان می‌دهد که آنها به دنبال عادی‌سازی جنایت و انسانیت‌زدایی از فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها بودند، انتشار گسترده اخبار سربازان کشته شده اسرائیل و در مقابل سانسور کشتار گسترده زنان و کودکان فلسطینی‌، سانسور حملات اسرائیل به مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها‌، درمانگاه‌ها و کاروان‌های امدادرسانی و انتخاب تیترهایی خنثی برای تلفات فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها همگی نشان می‌دهد که رسانه‌های شرکتی و جریان اصلی در غرب طی 13 ماه گذشته تبدیل به بخشی از محور نسل‌کشی در غزه و لبنان شده‌اند. برخی از این رسانه‌ها پا را از کتمان حقیقت فراتر گذاشته وحتی خواستار کشتار بیشتر مردم فلسطین و لبنان نیز شده‌اند. در انفجار پیجر‌ها و بیسیم‌ها در لبنان برخی از این رسانه‌ها به صراحت از این جنایت که طی آن صدها زن و کودک لبنانی نیز مجروح و به شهادت رسیدند تمجید کردند.
 در دادگاه نورنبرگ که بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1945 برای رسیدگی به جنایات مقامات آلمانی تشکیل شد برخی از مسئولان رسانه‌های آلمان نازی نیز جزو متهمان بودند. اتهام آنها حمایت از جنایتات هیتلر و تسهیل جنایت‌های صورت گرفته از سوی وی بود. بر اساس این منطق کاملاً درست رؤسای بسیاری از رسانه‌ها، روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی غرب باید در یک دادگاه بین‌المللی و در کنار نتانیاهو و دیگر جنایتکاران جنگ کنونی محاکمه شوند. تاریخ در آینده قضاوت خواهد کرد که چگونه دولت‌ها و رسانه‌های غربی در کنار رژیم صهیونیستی از این نسل‌کشی حمایت و آن را تسهیل کردند و اگر نبود این حمایت‌ها به‌طور قطع و یقین می‌توان ادعا کرد که رژیم صهیونیستی جرأت و البته امکان این نسل‌کشی را نداشت. 
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه