خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۳۰ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۱۴۰۳/۸/۳۰، ۲۳:۴۴
اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیتهای تاریخ معاصر ایران به شمار میرود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند.
۳۰ آبان ۱۳۸۰: آقاى بهزاد نبوى، [نایبرییس مجلس] آمد. خواست كه در مجمع [تشخيص مصلحت نظام]، از طرح سه فوريتى مصوب مجلس كه شوراى نگهبان رد كرده است،حمايت كنم. گفتم، خودم هم با آن موافق نيستم و بعيد مىدانم كه در مجمع رأى بياورد.گفت، آقاى [مهدی] كروبى، [رییس مجلس] هم در مجلس گفته، مخالف است؛ پس چه كسى از آن حمايت مىكند؟!
ديروز مجلس در اعتراض به رد صلاحيت بيش از 50 نفر از نامزدهاى ميان دورهاى استان گلستان، يك طرح دو فرويتى و يك طرح سه فوريتى تصويب كرد كه شوراى نگهبان هر دو را مخالف قانون اساسى شناخت،ولى مجلس امروز براى تأمين نظر شوراى نگهبان، طرح ديگرى را تصويب كرد و اميد دارد كه شوراى نگهبان بپذيرد، ولى بعيد مىدانم بپذيرد، چون محدوديت مهمى براى شوراى نگهبان ايجاد مىكند و ابزار [احراز] صلاحيت را از آنها مىگيرد.
آقاى نبوى گفت، در تمام دوره ششم، شوراى نگهبان، با يك مورد از مصوبات مجلس كه با هدف تأمين اصلاحات مورد نظر دوم خردادىها تصويب شده هم موافقت نكرده و معتقد است، در مورد صلاحيت نامزدها، نظر رهبرى را تأمين مىكنند؛ گرچه خودشان هم مىخواهند و نيز معتقد است كه پروندهسازىهاى اخير براى بعضى از مديران [وزارت] نفت [در خصوص شرکت پتروپارس]، با خواست رهبرى است. به ايشان گفتم، بعضي از مجلسيان تعادل ندارند وكارهاى غيرقابل قبول و تشنجزا مىكند و با اين وضع،كشور به آرامش و سازندگى و رونق اقتصادى نمىرسد.
آقاى [مصطفی] ميرسليم، [معاون فرهنگی اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک] آمد.پيشنهادى براى سرعت عمل در پذيرش طرحهاى تحقيقاتى مركز تحقيقات داد.آقاى [سیدکاظم] نورمفيدى، از گرگان تلفنى خواستار حمايت از مصوبات اخير مجلس شد.افطار،كاركنان دفترم در مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، با اعضاى خانوادهشان، میهمانم بودند.
برخورد تُند اسرایيل با فلسطينىها، امروز باعث انتقاد محافل سياسى جهان شده، به عنوان كارشكنى در طرح آمريكا و اتحاديه اروپا آن را محكوم كردهاند. پاكستان، كنسولگرىهاى طالبان در [شهرهای] پيشاور و كويته را تعطيل كرده است؛ ضمن اينكه روابط رسمى در سطح سفارت را با طالبان حفظ كرده. ابتداى درگيرىها، اعلام قطع رابطه كرد، ولى بعداً متوجه شدند كه نياز به روابط براى اهداف خاص آمريكا و خودشان دارند و روابط را حفظ كردند. طالبان اعلام كردهاند كه در قندهار مىمانند و مقاومت مىكنند. يك مقام آمريكايى، با پُررويىگفته نظام سياسى ايران، بايد عوض شود، ولى نه با زور.
اخبار مشابه
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۲۷ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۴ روز پیش
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۲۵ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۶ روز پیش
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۲۳ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۸ روز پیش
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۲۲ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۹ روز پیش
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۲۱ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۱۰ روز پیش
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۸ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۱۳ روز پیش
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۵ آبان ۱۳۸۰
انتخاب . ۱۶ روز پیش