مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، با حضور در برنامه تلویزیونی پایش، در خصوص تدبیر دولت چهاردهم درباره بودجه سال آتی در حوزه مالیاتستانی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی کشور در چند سال اخیر یک خطمشی را دنبال میکند و سعی دارد با تکمیل و ارتقای آن، این مشی را بهتر و کاملتر پیادهسازی کند. او افزود: به عنوان یک کارشناس اقتصادی که با مردم تعامل دارم و کم و بیش نقاط ضعف و قوت سازمان امور مالیاتی را از آنها میشنویم در کل میشود اینگونه ادعا و جمعبندی کرد که عملکرد این سازمان طی سه سال گذشته توانسته نمره قبولی را از مؤدیان اخذ کند اما هنوز راهی طولانی به منظور نیل به موفقیتهای بیشتر در پیش داریم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی کشور در راستای مالیاتستانی، اهدافی راهبردی را اتخاذ کرده و نخست سعی دارد دریافت مالیات از دانهدرشتها به جای افراد کمدرآمد و دوم تسریع در تحقق مالیاتستانی عادلانه در مقایسه با گذشته را در پیش بگیرد. این دو موضوع مهم را میتوان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به طور کامل مشاهده کرد. او ادامه داد: سعیمان بر این است که کاهش درآمدهای مالیاتی را با روشها و تکنیکهایی که وجود دارد، ازجمله شناسایی درآمد از مؤدیان بزرگ و فراریان مالیاتی، جبران کنیم. بر این اساس سال گذشته حدود ۳۰هزار میلیارد تومان مبلغ را با رسیدگی به بیش از ۵هزار پرونده که در زمره فراریان مالیاتی قرار داشتند، شناسایی کردیم. سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: یک اداره کل حسابرسیهای ویژه داریم که تمرکز آن بر مؤدیان بزرگ در سراسر کشور است که با دقت قابلتوجه به دنبال شناسایی و پایش مؤدیان بزرگ است؛ پس سعیمان بر این است درآمدی را که دولت از ما میخواهد و در بودجه قرار داده است محقق کنیم و تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا فشاری به عموم جامعه وارد نشود.
موحدی بکنظر در خصوص روند شناسایی دانهدرشتها بیان کرد: طی دو سال اخیر فرآیندی که در سازمان امور مالیاتی شکل گرفته، مبتنی بر هوشمندسازی است؛ به این معنا که یکپارچهسازی اطلاعات و دادههایی را که پیشتر در سازمان امور مالیاتی وجود داشت یا اگر هم وجود داشت مورد استفاده نمیگرفت، در قالب یک سری سامانههای یکپارچه به گونهای فراهم آوریم تا با دقت بتوانیم با پیادهسازی الگوریتمها و قواعدی که در حول این محور پیاده میکنیم فراریان مالیاتی و مؤدیانی که مالیاتشان را به طور صحیح پرداخت نمیکنند شناسایی کنیم. او تصریح کرد: از جمله مصادیق هوشمندسازی برای کاهش فرار مالیاتی میتوان به اجرای مواد (۱۰) و (۱۱) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، ساماندهی دستگاههای کارتخوان و ساماندهی حسابهای تجاری اشاره کرد.