صبحانه خبری، ۱ آذر ۱۴۰۳؛ از پیشنهاد قطعنامه جدید علیه ایران در آژانس تا گفتگوی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس
انتخاب . ۱۴۰۳/۹/۱، ۷:۴۵
در بسته خبری پیش رو، مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را با هم مرور میکنیم. این صبحانه خبری مفید و مختصر را بخوانید.
بیتکوین برای اولین بار از مرز ۹۴ هزار دلار عبور کرد و این روند صعودی پس از تایید دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالاتمتحده برای دومین دوره ریاستجمهوری آمریکا آغاز شد.
ایالات متحده در شورای امنیت علیه پیشنویس قطعنامهای که خواستار آتشبس فوری در غزه بود، از حق وتو استفاده کرد. نماینده واشنگتن در شورای امنیت در این باره گفت: ما نمیتوانیم از قطعنامهای که خواستار آزادی فوری گروگانها نباشد، حمایت کنیم.
قطعنامه ضدایرانی کانادا که به بهانه شرایط حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد شد، به تصویب رسید. این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری با ۷۷ رأی موافق به تصویب رسید. این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.
«سید عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد: در صورتی که طرفهای مقابل بیتوجه به حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران، اقدامات غیرسازنده را در نشست شورای حکام از طریق صدور قطعنامه در دستورکار قرار دهند، ایران به نحو مقتضی و متناسب پاسخ خواهد داد.
ایشان تصریح کردند: حوزههای علمیه احتیاج به تحول دارند. اینکه حوزه خود را از لوازم حاکمیت دینی بر کنار بدارد این نامعقول است چرا که خداوند پیامبر (ص) را برای حاکمیت دین فرستاده است. رهبری افزودند: از آنجا که حوزه موظف است جامعه را هدایت کند و جامعه هم دائما در حال پیشرفت است، پیش حوزه بایستی خود را به روز کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر رسایی مبنی بر خارج کردن گزارش کمیسیون امنیت ملی در خصوص ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس مبنی بر استنکاف رئیس جمهور از اجرای قانون گفت: تشخیص ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس بر عهده هیأت رئیسه است و همیشه دستورهای نظارتی در نشست های روز سه شنبه مجلس بررسی می شود.
لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال نوشت: در اینجا مسیری احتمالی برای فشار سه کشور اروپایی و آمریکا بر ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه شده است. البته این مسیر به تصمیمات تهران و واشنگتن بستگی دارد: ۱. درخواست برای تهیه گزارشی جامع از مسائل پادمانی ایران توسط مدیرکل آژانس در این هفته. ۲. مدیرکل گزارش را اوایل سال 2025 ارائه میکند. ۳. بررسی گزارش در شورای حکام در ماه مارس، ژوئن یا در یک نشست ویژه. ۴. عدم همکاری ایران در حل نگرانیها منجر به صدور قطعنامهای در ماه ژوئن یا سپتامبر میشود و موضوع به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع میشود. ۵. پس از تابستان و با نزدیک شدن به موعد انقضای [قطعنامه مربوط به برجام که تمام قطعنامه های فصل هفتی را لغو می کند] در ماه اکتبر، سه کشور اروپایی مکانیسم اسنپبک تحریمها را تحت برجام فعال میکنند.
خبرگزاری فرانسه خبر داد که کشورهای غربی قطعنامه جدیدی علیه ایران به نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه دادند.
اوکراین برای نخستینبار با موشکهای بریتانیایی «استورم شدو» (سایه طوفان) خاک روسیه را هدف قرار داده است. بنابرگزارشها در این حمله که هدف آن نقطهای در جنوب غربی منطقه کورسک بوده است، از حداقل یک موشک استفاده شده است. گزارش استفاده اوکراین از موشکهای بریتانیایی یک روز پس از ان است که کییف با موشکهای بالستیک دوربرد آمریکایی منطقه بریانسک در روسیه را هدف قرار داد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام اعلام کرد که ایران درخواست آژانس برایتوقف انباشت اورانیوم غنی شده ۶۰ درصد را قبول کرد.
معاون رئیس جمهور با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب، موضوع اصلاح این قانون را با حساسیت به رئیس مجلس شورای اسلامی ارجاع فرمودند گفت: رهبر معظم انقلاب شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم، نظر من را در مجلس شورای اسلامی اعلام کنید تا این قانون مانع استفاده از نیروها در مشاغل مختلف نشود.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با وزرای خارجه تعدادی از کشورهای عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از جمله برزیل، آفریقای جنوبی، بنگلادش، الجزایر، بورکینافاسو، پاکستان و فرانسه، با اشاره به نقش مهم شورای حکام در حراست از اعتبار این سازمان و اطمینان از جایگاه حرفهای و عملکرد مستقل آن، نشست کنونی این شورا را از این حیث واجد اهمیت دانست. عراقچی گفت تحرکات برخی کشورهای غربی برای طرح قطعنامهای علیه ایران میتواند موجب اخلال در ایفای وظایف فنی و حرفهای آژانس شود.