سفره یکبار مصرف، ظرف و لیوان آلومینیومی این بلاها را سرتان می آورد!
بهداشت نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱، ۹:۱۱
رئیس مرکز جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:استفاده از لیوان و ظروف آلومینیومی و سفرههای یکبار مصرف، علاوه بر راحتی، میتواند خطرات جدی برای سلامت انسان و محیطزیست را ایجاد کند.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر زهرا صلواتی با اشاره به بررسی مضرات این مواد، افزود:مضرات لیوان و ظروف آلومینیومی خطراتی برای سلامت انسان را در پی دارد باید دانست که هنگام استفاده از ظروف آلومینیومی برای غذاهای داغ، اسیدی یا شور، یونهای آلومینیوم به داخل غذا یا نوشیدنی منتقل میشوند.
به گفته وی مصرف مداوم آلومینیوم میتواند به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون مرتبط باشد همچنین بدن انسان نمیتواند آلومینیوم اضافی را بهخوبی دفع کند و تجمع آن ممکن است به کلیهها و کبد آسیب برساند.
مواد پوششی ناسالم
رئیس مرکز جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: برخی ظروف آلومینیومی با لایههایی از مواد شیمیایی پوشیده شدهاند که در شرایط خاص (دما یا زمان طولانی) میتوانند مواد سمی آزاد کنند.
دکتر صلواتی بیان کرد:تولید ظروف آلومینیومی نیازمند استخراج گسترده سنگ بوکسیت است که به تخریب منابع طبیعی و جنگلها منجر میشود.ظروف آلومینیومی یکبار مصرف اغلب با مواد پلاستیکی ترکیب شدهاند، که فرآیند بازیافت آنها را دشوار میکند.
مضرات سفرههای یکبار مصرف
به گفته وی سفرههای پلاستیکی در تماس با غذاهای داغ، چرب یا اسیدی ممکن است مواد سمی مانند بیسفنول A (BPA) و فتالات آزاد کنند که با اختلالات هورمونی، ناباروری و سرطان مرتبط هستند.
رئیس مرکز جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: مصرف غذا از روی این سفرهها میتواند به انتقال ذرات ریز پلاستیکی به بدن منجر شود که به سلامت انسان آسیب میرساند.
دکتر صلواتی اضافه کرد: همچنین سفرههای پلاستیکی صدها سال طول میکشند تا تجزیه شوند و موجب انباشت زبالههای پلاستیکی در طبیعت میشوند که مواد تجزیهشده این سفرهها میتوانند به خاک و منابع آبی آسیب برسانند و وارد زنجیره غذایی شوند.
به گفته وی حیوانات ممکن است این مواد را بهاشتباه بخورند، که منجر به انسداد دستگاه گوارش و مرگ آنها میشود.
راهحلها و جایگزینها
این مسئول به جایگزینهای ظروف آلومینیومی پرداخت و گفت:استفاده از ظروف شیشهای، سرامیکی یا استیل ضد زنگ و بهرهگیری از ظروف زیستتجزیهپذیر یا سازگار با محیطزیست از روش های جایگزین ظروف آلومینیومی است.
دکتر صلواتی همچنین به جایگزینهای سفرههای یکبار مصرف اشاره کرد و گفت:استفاده از سفرههای پارچهای یا قابل شستوشو، استفاده از سفرههای کاغذی یا زیستتجزیهپذیر میتواند به سلامت انسان کمک کند.
به گفته وی کاهش مصرف ظروف و سفرههای یکبار مصرف از طریق آموزش عمومی درباره مضرات این مواد و ترویج فرهنگ استفاده از جایگزینهای چندبار مصرف باید به صورت جدی دنبال شود.
رییس مرکز جامع سلامت دانشگاه در پایان تاکید کرداستفاده بیرویه از لیوان و ظروف آلومینیومی و سفرههای یکبار مصرف، هم سلامت انسان و هم محیطزیست را تهدید میکند. جایگزینی این مواد با گزینههای پایدار و چندبار مصرف، قدمی مؤثر برای کاهش این آسیبها است.
اخبار مشابه
غذا پختن در همه این ظرفها؛ ممنوع
دنیای اقتصاد . ۱۹ ساعت پیش
چرا نباید در ظروف «مسی» غذا بپزیم؟
زیسان . ۲ روز پیش
ظروف «مسی» برای پخت و پز توصیه نمیشوند
پرسون . ۲ روز پیش
مدت زمان تازه ماندن آب در بشکه پلاستیکی
جماران . ۸ روز پیش
در این ساعات شب آب ننوشید
فرارو . ۱۴ روز پیش
در این ساعات شب آب ننوشید
دنیای اقتصاد . ۱۵ روز پیش
خطرات نوشیدن آب در این ساعت را جدی بگیرید
آفتاب نیوز . ۱۵ روز پیش