مددجویان، پاکبان می‌شوند

همشهری . ۱۴۰۳/۹/۱،‏ ۱۳:۰۰


با پیگیری های مدیریت شهری تا پایان سال مراکز جامعه‌پذیری تهران افزایش می‌یابند

همشهری- زینب زینال زاده: ورود مدیریت شهری به حوزه آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه ساماندهی معتادان متجاهر در مباحث جمع‌آوری و سپری‌شدن مراحل ترک خلاصه نمی‌شود. چرا که شهرداری وظایفی هم در حوزه صیانت از پاکی بهبودیافتگان و بازگشت آنها به اجتماع و خانواده، به عهده دارد. باتوجه‌به این که حدود ۳۰ درصد مددجویان خانواده مؤثری ندارند و این موضوع شاید سبب لغزش دوباره آنها شود، راه‌اندازی مراکز جامعه‌پذیری (محل کار و اسکان) در دستور کار قرار گرفته و اکنون ۳ مرکز فعال وجود دارد که مددجویان در آنها مشغول خیاطی، صنایع‌دستی و... هستند. البته طبق توافقات صورت‌گرفته با سازمان مدیریت پسماند تعدادی از مددجویان وارد حرفه پاکبانی می‌شوند و برای آنها تا پایان سال دو مرکز جامعه‌پذیری راه‌اندازی خواهد شد.

اشتغال ۲۰۰ مددجو در مراکز جامعه‌پذیری

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۵ (ویژه بانوان)

ظرفیت: ۶۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی، صنایع‌دستی، آشپزی

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۱۲

ظرفیت: ۱۰۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی و صنایع‌دستی

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۱۶ (ویژه بانوان)

ظرفیت: ۴۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی و صنایع‌دستی

افتتاح ۷ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۶

ظرفیت: ۶۰ نفر

زمینه اشتغال: پاکبان

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۷

ظرفیت: ۶۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۹

ظرفیت: ۸۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی و صنایع‌دستی

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۱۳

ظرفیت: ۶۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی و صنایع‌دستی

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۱۷

ظرفیت: ۶۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی و صنایع‌دستی

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۱۹

ظرفیت: ۶۰ نفر

زمینه اشتغال: پاکبان

مرکز جامعه‌پذیری منطقه ۲۱

ظرفیت: ۶۰ نفر

زمینه اشتغال: خیاطی و صنایع‌دستی

اتفاقات مثبت در ساماندهی معتادان متجاهر

نرگس معدنی‌پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران: با اقدامات صورت‌گرفته در حوزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شاهد تغییر چهره شهر و پاکسازی کلونی‌ها هستیم. همچنین با بودجه‌ای که امسال برای راه‌اندازی مراکز جامعه بهبودیافتگان پیش‌بینی‌شده، مدیریت شهری در مرحله نهایی پاکی هم قدم برداشته تا مددجویان پس از پاکی به جامعه بازگردند. کارهای خوبی در خصوص راه‌اندازی مراکز جامعه‌پذیری صورت‌گرفته و از جمله اتفاقات مثبت در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر محسوب می‌شود.


تفاهم دو سازمان برای خدمت به مددجویان

سید محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران: از ابتدای این دوره ۱۱ مرکز یاور شهر (۷ مرکز آقایان و ۴ مرکز بانوان) راه‌اندازی و اکنون بیش از ۷ هزار و ۸۵۰ ظرفیت برای پذیرش معتادان متجاهر ایجاد شده است. توسعه ۳۹ مرکز پویا شهر و ۹ همراه سرا و گرم‌خانه‌های ثابت و سیار هم دیگر اقدامات صورت‌گرفته هستند. در حال حاضر ۳ مرکز جامعه‌پذیری فعال هستند و تا پایان سال هم با بهره‌برداری از ۷ مرکز جدید، تعداد آنها به ۱۰ مرکز می‌رسد. همچنین با انعقاد تفاهم‌نامه میان ۲ سازمان (سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران) مددجویان می‌توانند وارد حرفه پاکبانی شوند و در ۲ مرکز جامعه‌پذیری که برای آنها پیش‌بینی‌شده، اسکان داشته باشند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.