بیماری لوپوس علائم بیماری لوپوس / راه های درمان و پیشگیری لوپوس
اندیشه معاصر . ۱۴۰۳/۹/۱، ۲۰:۱۱
اجتماعی
بیماری لوپوس | علائم بیماری لوپوس / راه های درمان و پیشگیری لوپوس
بیماری لوپوس یکی از بیماری های خود ایمنی میباشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، لوپوس یکی از بیماری های خود ایمنی است که افراد زیادی درگیر آن هستند. علائم لوپوس را در ادامه به آن پرداخته ایم و برای دیدن علائم آن فقط لازم است این خبر را تا انتها ببینید. بیماری لوپوس تمامی اعضای بدن را درگیر میکند. از پوست گرفته تا عروق و قلب. این بیماری برای خیلی از مردم ترسناک میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
لوپوس چیست؟
زمانی ایجاد میشود که سیستم ایمنی به بافتها و اندامهای خودی حمله میکند (بیماری خودایمنی). التهاب ناشی از لوپوس میتواند بر بسیاری از سیستمهای مختلف بدن از جمله مفاصل، پوست، کلیهها، سلولهای خونی، مغز، قلب و ریهها تأثیر بگذارد. تشخیص لوپوس اغلب دشوار است زیرا علائم و نشانههای آن مشابه بیماریهای دیگر است. مشخصترین علامت لوپوس بثورات صورت است که حالتی شبیه بالهای پروانه دارد و روی هر دو گونه دیده میشود. اگرچه درمان قطعی برای لوپوس وجود ندارد اما داروها قادرند علائم بیماری را کنترل کنند./هومکا
لوپوس
علائم و نشانه های لوپوس چیست؟
ایجاد درد در مفاصل: اگرچه اغلب، ایجاد راش های پوستی اولین نشانه بیماری لوپوس است. اما یکی از مهمترین علائم این بیماری درد عضلات و مفاصل است. درد، تورم و خشکی مفاصل به ویژه در صبح یکی از شایع ترین علایم لوپوس است.
مفاصل مچ دست، پنجه و انگشتان در این بیماری بیشتر آسیب پذیر می شوند. آنچه ورم مفاصل و درد را در این بیماری از آرتریت روماتویید متمایز می کند این است که در آرتروز معمولا درد در هر دو طرف است، در حالیکه در لوپوس درد بیشتر در یک سمت بدن دیده می شود و بیشتر بیماران مبتلا به آرتروز میانسال و سالمند هستند، در حالیکه لوپوس بیشتر زنان در سنین باروری را تهدید می کند. لوپوس مانند آرتروز به مرور زمان سبب تغییر شکل مفاصل می شود.
ایجاد راش های پروانه ای در پوست: راش های معمول لوپوس روی گونه ها و بالای بینی را درگیر می کنند. این راش ها پروانه مانند بوده و در مقابل نور خورشید حساس می باشد.
ایجاد تغییر در ناخن ها: راش های لوپوسی می توانند باعث ایجاد قرمزی در پشت دست و ناخن ها شوند. همچنین باعث عدم خون رسانی صحیح به ناخن ها می شود که ابن امر موجب بی نظمی در شکل ناخن است. همچنین با ایجاد التهاب در بستر ناخن ها باعث ایجاد تورم در این بافت می شود.
تب و خستگی: خستگی مزمن یکی از مهمترین نشانه های لوپوس است. این خستگی می تواند ناشی از کم خونی و یا اختلال در عملکرد قلب، ریه، کلیه ها و دیگر مشکلاتی باشد که بر اثر لوپوس بوجود می آیند. تب می تواند از علائم عود بیماری باشد. وجود هرگونه تب غیر قابل توجیه در بیمار لوپوسی نیاز به بررسی از نظر عود بیماری دارد. همچنین تب ممکن است ناشی از وجود عفونت در بیمار باشد، که خود عفونت نیز می تواند باعث عود بیماری گردد.
حساسیت به نور خورشید: بسیاری از مبتلایان به لوپوس به نور آفتاب حساس هستند، به طوری که با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب دچار راش قرمز رنگ در مناطق در معرض می شوند. همچنین نور خورشید می تواند ضایعات پوستی را تشدید نماید.
ریزش مو: بیماران لوپوسی معمولا در زمان فعالیت بیماری دچار ریزش مو می شوند. این نوع ریزش مو به صورت منتشر است و با کنترل بیماری برطرف می شود.
Raynaud’s phenomenon: به وضعیتی میگویند که سرما یا استرس موجب اسپاسم عروق در قسمتی از اندام میشود. علامت این اسپاسم معمولا درد در انگشتان دست یا پا است. Raynaud’s phenomenon در بیماری لوپوس به علت التهاب عروق خونی ایجاد میشود و گاهی اوقات چنان شدید شده که منجر به گانگرن و سیاه شدن انگشت میشود.
درد در قفسه سینه: التهاب پرده های اطراف ریه و قلب می تواند منجر به درد قفسه سینه شود، که معمولا این درد با تنفس و سرفه تشدید می شود.
سر درد: درگیری مغز در مبتلایان به لوپوس می تواند منجر به بروز سردرد شود. سردرد ناشی از لوپوس معمولاً شدید بوده و با سردردهای قبلی بیمار متفاوت است و به مسکن جواب نمی دهد. سردرد می تواند به علت میگرن، افسردگی و اضطراب نیز باشد است. توصیه می شود در صورتی که سردرد جدید یا شدید ایجاد شد، هر چه سریعتر به متخصص روماتولوژی مراجعه نمائید، تا بررسی های لازم به عمل آید./فردا
راههای تشخیص لوپوس چگونه است؟
نشانههای ظاهری فرد که پزشک را برای تشخیص لوپوس کمک میکند موارد زیر است:
ضایعات پوستی: ضایعات و بثوراتی که به شکل پروانهای در گونه و بینی باشد و لکههای قرمز پوستی
زخم: وجود زخم در دهان یا بینی که فاقد درد باشد.
حساسیت به نور: بهطوری که فرد اظهار کند بعد از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پوست دچار خارش میشود.
التهاب مفاصل: در مفاصل حساسیت، تورم یا تجمع مایع وجود دارد. اما استخوانهای اطراف مفصل را از بین نمیبرد و فرسایشی نیست.
التهاب در پردههای قلب یا پریکاردیت و التهاب در ریهها که پلوریت گفته میشود.
مشکلات کلیوی: بروز اختلال در عملکرد کلیه بهصورت پروتئیناوری (وجود پروتیئین در ادرار) و کیست
اختلالات عصبی
کم خونی یا کاهش میزان گلبولسفید و پلاکتها
آزمایشهایی که دکتر درماتوپاتولوژی را در تشخیص دقیقتر بیماری لوپوس کمک میکند موارد زیر است:
آزمایش ادرار: میزان دفع پروتئین در ادرار و درگیری کلیهها را نشان میدهد.
آزمایش خون: در آزمایش خون آنتیبادیها اندازه گیری میشود.
بیوپسی: بیوپسی پوست و کلیه برای بررسی آسیب و التهاب انجام میشود.
اشعه ایکس: در مواردی که پزشک نیاز به تصویر دقیق از اندامهای درگیر داشته باشد این روش انجام میشود.
درمان لوپوس چگونه انجام میشود؟
لوپوس جزو بیماریهایی است که هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد و اقداماتی برای کاهش علائم و ضایعات پوستی و عوارض بیماری انجام میشود.
درمان لوپوس با طب سنتی چگونه است؟
طب سنتی برای درمان بیماریها توصیه به اصلاح مزاج ، استفاده از روغنها و جوشاندههای گیاهی دارد. متخصص طب سنتی توصیه میکنند از روغنهای گیاهی و سالم استفاده کنید؛ غذاهای با طبع گرم را بیشتر مصرف کنید و غذاهای با طبع سرد مانند لبنیات و ماهی را استفاده نکنید یا با مصلح گرم استفاده کنید.
زردجوبه برای درمان با طب سنتی
زنجبیل برای درمان با طب سنتی
مرزنجوش در درمان با طب سنتی
چای سبز برای درمان با طب سنتی
درمان لوپوس با روشهای خانگی چگونه است؟
برای کاهش علائم آزار دهندهی لوپوس میتواند اقداماتی خود مراقبتی را انجام دهید. این اقدامات باعث فراهم شدن سطحی از آرامش برای شما میشود.
زندگی آرام و بدون استرسی را با راهکارهای مقابله با استرس داشته باشید. یا ورزشهایی مانند یوگا و مدیتیشن انجام دهید.
در معرض نور خورشید قرار نگیرید یا در صورت مجبور بودن حتما از ضد آفتاب استفاده کنید.
رژیم غذایی سالم داشته باشید. باید تمام گروههای غذایی را در برنامه خود بگنجانید. بهخصوص سبزیجات، میوه و لبنیات را حتما بهصورت روزانه مصرف کنید. مصرف روغن و شکر را محدود کنید.
سبک زندگی خود را تغییر دهید. سبک زندگی سالم باید بدون دخانیات و همراه با ورزش و تحرک باشد. /پذیرش ۲۴
اندیشه معاصر
اخبار مشابه
بیماری مرموز گوارشی در کمین ایرانیان
رکنا . ۴ روز پیش
بیماری شدید نظام بانکی
دنیای اقتصاد . ۵ روز پیش
فیلم/ بیماری هپاتیت چیست؟
جهان نیوز . ۱۰ روز پیش
سرخک مسری ترین بیماری واگیردار
بهداشت نیوز . ۱۵ روز پیش