تفاوت سوزش سردل از بیماری قلبی

همشهری . ۱۴۰۳/۹/۱،‏ ۲۱:۰۸


با بالا رفتن سن احتمال دچار شدن به سوزش سر دل و دردهای قلبی افزایش پیدا می‌کند اما مشکل اینجاست که گاهی این دردها با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند.

به گزارش همشهری آنلاین، یکی از مواردی که در تشخیص افتراقی درد قفسه سینه مطرح می‌شود، این است آیا این درد منشاء قلبی دارد و مثلا ناشی از حمله قلبی است یا در واقع سوزش سردل است و منشا گوارشی دارد.

این تشخیص از این لحاظ اهمیت دارد که در موارد حمله قلبی مداخله فوری پزشکی برای نجات جان بیمار ضروری است.

از طرف دیگر با بالا رفتن سن احتمال دچار شدن به هر دوی این بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند.

علت این است که با افزایش سن و ضعیف‌ترین شدن ماهیچه جدار مری، دریچه یا اسفنکتر فیزیولوژیکی انتهای مری که مانع از بازگشت محتوای اسیدی معده به داخل مری می‌شود، هم ضعیف‌تر می‌شود. به این ترتیب احتمال ریفلاکس یا بازگشت محتویات اسیدی معده به داخل مری بیشتر می‌شود.

با افزایش سن، خطر بیماری قلبی-عروقی هم بیشتر می‌شود، چرا که شیوع عوامل خطرساز مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت افزایش پیدا می‌کند.

برای تشخیص این دو بیماری از یکدیگر به این نکات توجه کنید:

سوزش سردل عمدتا یک مشکل گوارشی شمرده می‌شود و معمولا پس از اینکه افراد زیاد غذا می‌خورند و محتوای اسیدی معده به درون مری بازمی‌گردد، ایجاد می‌شود. در این وضیت احساس سوزش در قفسه سینه یا طعم فلزی یا اسیدی در دهان ممکن است رخ دهد.

سوزش سر دل علاوه بر پرخوری ممکن است به علت مصرف غذاهای پرنمک، غذاهای تند و پرادویه، غذاهای بر اساس گوجه‌فرنگی، شکلات، الکل و کافئین ایجاد شود.

برای پیشگیری از سوزش سردل باید غذاهای محرک برای خودتان را بشناسید، وعده‌های غذایی کوچکتر بخورید، پس از غذا خوردن قدم بزنید و به طور کلی بعد از غذا خوردن برای دو تا چهارساعت در وضعیت قائم باقی بمانید.

اگر دچار سوزش شدید سردل باشید، درمان شامل مصرف آنتی‌اسیدهای بدون نسخه یا رفتن به نزد پزشک برای نسخه کردن داروهای ضد اسیدی مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون (مانند اومپرازول)‌ یا مهارکننده‌های گیرنده H2 هیستامین (مانند رانیتیدین) است.

گاهی درد قفسه سینه علتی وخیم‌تر دارد. بیماری‌های قلبی هم به طور معمول درد قفسه‌سینه ایجاد می‌کنند. این درد می‌تواند ناشی از «آنژین صدری» یاشد یعنی درد یا ناراحتی باشد که وقتی قلب شما اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند، حس می‌کنید یا ناشی از رویدادی جدی‌تر مانند حمله قلبی باشد.

این درد قلبی می‌تواند در حال استراحت یا در حالت فعالیت رخ دهد. درد قفسه سینه در چنین مواردی می تواند با تنگی نفس یا سرگیجه همراه باشد. این عارضه وخیم‌تر از سوزش سردل است و می‌تواند بالقوه زندگی افراد را تهدید کند.

در این موارد باید با پزشکتان مشورت کنید تا میزان خطر دچار شدن شما به بیماری‌های قلبی-عروقی را تعیین کند.

اگر درد مداوم قفسه سینه دارید و به خصوص اگر عوامل خطرساز بیماری قلبی مانند دیابت، سیگار کشیدن یا فشار خون بالا دارید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.