اقتصاد۲۴-مصطفی رجبی مشهدی عصر پنجشنبه در همایش آموزشی ائمه جماعات و مسوولان فرهنگی وزارت نیرو در مشهد افزود: هر ساله در دوره ۱۰۰ روزه زمستان، محدودیتهایی برای مصرف گاز نیروگاهها به وجود میآید، پارسال به سبب اتفاقاتی که روی خط انتقال گاز افتاد، نیروگاهها از گازوئیل استفاده کردند، اما در این دوره سخت، برق به صورت مستمر تامین شد و تعویض سوخت نیروگاهها انجام شد و دوگانه سوز شدند.
وی با اشاره به این که مصرف بنزین در هفت ماه گذشته افزایش یافته است گفت: هم اینک گازوئیل هم در حد نیاز نیروگاهها نیست و بیشتر از میزان موجود برای مصرف نیاز دارند، تقریبا ۲ میلیارد لیتر گازوئیل نسبت به مدت مشابه سال قبل کسری وجود دارد و باید از خالی شدن زود هنگام مخازن سوخت تا قبل از زمستان سرد پیشگیری کرد.
رجبی مشهدی ادامه داد: یکی از راههای حفظ ذخیره سوخت با اعمال مدیریت مصرف برق در بخش خانگی محقق شد که در قالب خاموشیهای منظم و از قبل اطلاع رسانی شده انجام گرفت.
مدیرعامل توانیر گفت: با تمهیدات اندیشیده شده و تامین سوخت بیشتر برای نیروگاهها، مساله خاموشیها برای بخش خانگی برطرف و کمتر خواهد شد.
رجبی مشهدی با تاکید بر فرهنگ سازی در خصوص ترویج کاهش مصرف انرژی افزود: در بخش خانگی ۲۵ درصد از مشترکان بیش از الگوی تعریف شده مصرف میکنند، ۲ درصد از این مشترکان بیش از ۱۰ برابر الگو مصرف برق دارند که کنتور هوشمند برای آنها نصب شده است.
وی نصب کنتور هوشمند را تاکید وزیر نیرو و در راستای اجرای قانون مانع زدایی و برنامه هفتم توسعه دانست و گفت: میزان ذخایر انرژی بی نهایت نیست و مصرف بیش از حد آن کمبود را در پی دارد، به محض آغاز سرما مصرف میزان مصرف گاز مشترکان به ۱۰ برابر مصرف نیروگاهها میرسد.
او اظهار کرد: در صورتی که همه بتوانند دمای رفاه را در محل اسکان خود رعایت کنند امکان تامین برق و گاز برای همه بخشها مهیا خواهد شد.
مدیرعامل توانیر با بیان این که وزارت نیرو برنامههای خوبی برای گذر از اوج بار تابستان سال ۱۴۰۴ دارد گفت: تعمیرات به موقع و بازسازی برخی نیروگاهها و همچنین ارتقای سطح کیفی آنها از برنامههای این وزارتخانه است تا مشترکان با محدودیت کمتری در مصرف برق مواجه شوند.
لزوم جهاد تببین برای ترویج مدیریت مصرف برق
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو نیز در این همایش یکی از مهمترین اهداف برگزاری این دوره را شناخت دقیق وظایف مسوولان امور فرهنگی و امامان جماعت در حوزه تبلیغ و تبیین مسایل فرهنگی و اجتماعی دانست.
یزدان رضایی گفت: در شرایط دشوار تامین انرژی لازم است مسوولان امور فرهنگی و ائمه جماعات در راستای جهاد تبیین، شیوههای مدیریت مصرف را در بین مردم فرا بگیرند و لزوم اجرای آن را بیش از پیش برای مردم تشریح کنند.
در دوره آموزشی "مفتاح و رضوان" سالانه وزارت نیرو ۵۶۰ نفر از ائمه جماعات و مسوولان فرهنگی به صورت حضوری و مجازی حضور یافتند و در پایان از نفرات برتر در حوزه ترویج مدیریت مصرف برق قدردانی شد.