سرمایه گذاری برای تولید خودروهای بنزین سوز، سرمایه گذاری روی اسب بازنده است

بولتن نیوز . ۱۴۰۳/۹/۲،‏ ۱۲:۱۲


یک کارشناس خودرو گفت: قرارداد های مشترک سرمایه گذاری با خودروسازان چینی که امروز در تولید خودروی برقی حرف اول را در دنیا می زنند...

گروه اقتصادی: یک کارشناس خودرو گفت: قرارداد های مشترک سرمایه گذاری با خودروسازان چینی که امروز در تولید خودروی برقی حرف اول را در دنیا می زنند، می تواند صنعت خودروسازی ایران را از شرایط انفعال و زیان که در آن گرفتار است، نجات بدهند.
ابراهیم شجاعت در گفت وگو با بولتن نیوز با بیان اینکه بهبود وضعیت خودروسازی ایران در سه مرحله کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باید انجام شود، اظهارداشت: در کوتاه مدت لازم است که دولت دستورالعملی که در شورای رقابت دارد را اجرایی کند.به این ترتیب که قیمت خودروهای تولید داخل را بروزرسانی کند و با این کار خودروسازان را از زیان خارج کند.
وی افزود: این یک تصمیم کوتاه مدتی است که بالاخره باید انجام بدهند و احتمالا به زودی هم انجام خواهد شد زیرا چاره ای جز به روزرسانی قیمت ها نیست.
شجاعت با بیان اینکه راهکار میان مدت برای خروج خودروسازی از زیان انباشته خصوصی سازی است، تصریح کرد: به نظرمن الان بهترین فرصتی است که دولت می تواند دو خودروسازی که سهام دولتی دارند را خصوصی کند و با این کار مسئولیت این دوخودروساز را از دوش خود بردارد.از سوی دیگر بخش خصوصی را مسئول توسعه صنعت خودروی کشور کند.مهمتر اینکه در مدیریت این خودروسازی ها به صورت حرفه ای دخالت نکند.
او با تاکید براینکه در بلند مدت دولت باید با بهبود شرایط بازار با واردات خودرو امکان توسعه رقابت را در صنعت خودروی کشور فراهم کند،گفت: همزمان با ایجاد یک شرایط رقابتی مساله بهبود کیفیت و بهره وری به صورت خودکار انجام خواهد شد. این پیشنهادی است که دولت می تواند به صورت اجرایی دراین چهارسال اجرا کند وبه دنبال آن می توان انتظار داشت که در آینده نزدیک صنعت خودروسازی کشور رونق پیدا کند.
این کارشناس خودرو در پاسخ به این سوال که برای تامین سرمایه در راستای توسعه محصول خودروسازها چه اقدامی می توان انجام داد، عنوان کرد: با توجه به شرایط بورس، بعید می دانم که تامین سرمایه از طریق بازار بورس برای نوآوری محصول اتفاق بیفتد. حتی تامین سرمایه ای که بتواند باعث توسعه بازار خودروسازان شود هم از طریق پرداخت دیون نیست و این روش  تا خط تولید متوقف نشود،کارآیی دارد. تنها تامین سرمایه ای که می تواند تحولی شگرفی در صنعت خودروسازی کشور ایجاد کند، همکاری های مشترک با شرکت های خودروسازی دنیاست. 
او افزود: ما یک قرارداد 25 ساله ای با چین داریم. از آنجا که این کشور امروز به لحاظ برقی سازی خودروها در دنیا وضعیت پیشتاز است، موقعیتی خوبی است که بتوان با خودروسازی های مطرح چینی وارد سرمایه گذاری مشترک شویم.
به گفته وی، این سرمایه گذاری مشترک به سود هر دو طرف خواهد بود؛ از یک طرف این امکان برای خودروسازهای چینی فراهم می شود که از طریق زیرساخت های خودروسازی ایران بتوانند بازار ایران ، منطقه و حتی بریکس را تا حدی پوشش دهند واز این طریق محصول خود را به کشورهای خاورمیانه صادرکنند و از طرف دیگر برای خودروسازی ایران یک فرصت برای بهبود کیفیت تولید و تولید محصولات جدید است.
شجاعت یادآور شد: این راهکار اگر بتواند اجرایی شود می تواند تغییر شگرفی را صنعت خودروسازی ایران ایجاد کند.البته این راهکار در دولت سیزدهم دنبال شد، اما فرصت اجرا پیدا نکرد. باید دید که آیا دولت چهاردهم این موضوع را پیگیری خواهد کرد یا نه. واقعیت این است که به دلیل ورود خودروهای برقی به بازار جهانی خودرو، امروز بسیاری از خودروسازهای دنیا تحت شعاع این موضوع قرار گرفته اند.بنابراین تولید خودروهای بنزین سوز به نظر نوعی شرط بندی روی اسب بازنده باشد.

برای مشاهده مطالب اقتصادی ما را در کانال بولتن اقتصادی دنبال کنیدbultaneghtsadi@

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه