کشورها و سازمانهای بین المللی تمایل خود را برای اجرای تصمیم دادگاه کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو ابراز کردند.
به گزارش بازار، کشورهای اروپایی، شخصیتهای بینالمللی و سازمانهای حقوق بشر به سرعت تصمیم دادگاه را مبنی بر صدور دو حکم بازداشت بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ معزول وی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان جنگ نسل کشی در باریکه غزه تایید کردند.
هلند اولین کشوری بود که حمایت و تمایل خود را برای اجرای حکم دادگاه اعلام کرد.
بلژیک نیز از کشورهای اروپایی خواست تا به این تصمیم پایبند باشند، اما موضع فرانسه با ابهاماتی همراه بود.
همزمان روزنامه «اسرائیل تودی» به نقل از «گیدون سار» وزیر امور خارجه صهیونیستها نوشت که «اسرائیل» امیدوار است کشورهای دوست اعلام کنند که قصد ندارند از دستورات جنایتکارانه بین المللی تبعیت کنند.
برجستهترین مواضع بین المللی در این زمینه به شرح زیر است:
هلند:
هلند اولین کشوری بود که موضع خود را به نقل از کسپر ولدکامپ، وزیر امور خارجه هلند اعلام کرد و گفت که کشورش آماده اجرای حکم دادگاه علیه نتانیاهو و گالانت است.
بلژیک:
پترا دو سوتر، معاون نخست وزیر بلژیک با حمایت از حکم بازداشت صادر شده توسط دادگاه کیفری بین المللی علیه نتانیاهو و گالانت، اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید از حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت پیروی کند.
فرانسه:
موضع این کشور با ابهام همراه بود، زیرا سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که پاسخ پاریس به دستور دادگاه مطابق با اصول دادگاه خواهد بود. دادگاه ضامن ثبات بین المللی است و باید کار خود را به صورت مستقل انجام دهد.
نروژ:
وزیر خارجه نروژ گفت : دادگاه کیفری نقش تعیین کننده ای در بازخواست جنایت ها دارد و اطمینان دارم در این زمینه گامهایی بر می دارد
ایرلند:
مایکل مارتین، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه ایرلند اعلام کرد که ما از همه کشورها میخواهیم به استقلال و بیطرفی دادگاه کیفری احترام بگذارند. ما قویاً از دادگاه کیفری بینالمللی حمایت میکنیم و خواستار احترام به استقلال آن و عدم تلاش برای تضعیف آن هستیم.
انگلیس:
سخنگوی نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که لندن به استقلال دیوان کیفری بین المللی احترام می گذارد.
ایتالیا:
وزیر دفاع ایتالیا اعلام کرد اگر نتانیاهو به کشور ما سفر کند، وظیفه خود میدانیم حکم دادگاه را اجرا کنیم.
سوئد:
این کشور نیز به صف حامیان حکم دادگاه پیوست و اعلام کرد از استقلال دادگاه حمایت میکند.
اتحادیه اروپا:
جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی اعلام کرد که دستور دیوان کیفری بینالمللی برای دستگیری نتانیاهو و گالانت سیاسی نیست و باید به تصمیم دادگاه احترام گذاشته و اجرا شود.
سازمان ملل متحد:
فرانچسکا آلبانیز گزارشگر ویژه حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، کشورهای عضو اساسنامه رم باید به تصمیمات دیوان احترام بگذارند و اجرا کنند. ما به استقلال دادگاه کیفری احترام می گذاریم و از کار آن در راستای پاسخگویی حمایت می کنیم. کشورها به ویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا باید با میزان نقض قوانین بین المللی مقابله کنند.
سازمانهای حقوق بشر:
دیده بان حقوق بشر در یادداشتی این تصور را که افراد فراتر از قانون هستند را رد کرد چراکه مانع از اجرای عدالت میشود، از این رو حکم دادگاه بینالمللی کیفری در این زمینه بسیار مهم است.
تشکیلات خودگردان:
تشکیلات خودگردان فلسطین با اعلام حمایت از حکم از کشورهای جهان خواست مجرمان را بازداشت و تحویل دادگاه کیفری دهند.