نمایش «وفاق ملی» در پایتخت وحدت اسلامی

رکنا . ۱۴۰۳/۹/۲،‏ ۱۲:۱۵


رکنا سیاسی: اول آذر، اولین روز از آخرین ماه پاییز ۱۴۰۳، اولین سفر استانی رئیس‌جمهور پزشکیان به مهد وفاق ایران، زاهدان پهناور ایران، پایتخت وحدت اسلامی، استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

به گزارش رکنا، رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان، صبح پنج‌شنبه اول آذرماه ۱۴۰۳، در اولین سفر استانی خود، متفاوت از تمام سفرهای استانی روسای‌جمهور سابق، به‌منظور حفظ کرامت انسان‌ها و عدم آسیب به آن‌ها، انتظار نکشیدن و ندویدن آن‌ها دنبال مسئولان، با حذف تمام تشریفات مرسوم و استقبال مردمی و اختصاص تمام هزینه‌های این موارد به اقشار آسیب‌پذیر، با استقبال امام جمعه و نماینده ولی فقیه و جمعی از مسئولان استانی وارد فرودگاه زاهدان شد.

این سفر تبلور شعارهای دولت‌‌چهاردهم بود، از وفاق‌ ملی گرفته تا شنیدن صدای بی‌صدایان و رفع تبعیض. می‌توان خلاصه این سفر را در یک جمله بیان کرد؛ دیدارهایی سراسر وفاق، با همه مردم سیستان و بلوچستان با یک تحفه صادق؛ تخصیص ۱۲۴ همت اما واقعی و عملیاتی. چراکه این دولت معتقد است وعده‌ای که در توانش نیست را بر زبان جاری نکند. به همین منظور در این سفر پس از کارهای کارشناسی بسیار، بازدیدهای میدانی و مشورت با مردم استان، نیازها احصا شد و ۳۴ همت برای پروژه‌هایی که امسال و سال آینده اجرایی می‌شوند، تخصیص داده شد. ۲۴ همت نیز برای خط‌ آهن چابهار به زاهدان اختصاص یافت. بانک‌ها نیز ۲۰ همت تعهد دادند که در این استان به پروژه‌ها اختصاص یابد و نهادهای اقتصادی هم ۷۰ همت تعهد سرمایه‌گذاری؛ در مجموع ۱۲۴ هزار میلیارد تومان طی امسال و سال آینده در این استان کار انجام می‌شود.

پزشکیان، در سفر یک‌روزه خود به استان سیستان و بلوچستان، از پارک علم و فناوری دانشگاه زاهدان بازدید کرد. همچنین به‌صورت جداگانه‌ با فعالان اقتصادی، فرهیختگان و نخبگان، فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، جمعی از دانشجویان، خانواده شهدا، دیدار شد.

رئیس‌‌جمهوری در این سفر، به دیدار جمعی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف سیستان و بلوچستان رفت؛ اقدامی که مهر تأیید بر چشم‌انداز «وفاق ملی» دولت چهاردهم بود.

در این سفر استانی، رئیس‌‌جمهوری در بدو ورود در پارک علم و فناوری سیستان ‌و بلوچستان حضور یافت و در جریان تازه‌ترین دستاورد و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفت.

اهمیت و جایگاه پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان، در این است که در زمره پارک‌های علم و فناوری سطح یک کشور بوده و میزبان ۳۰۵ شرکت دانش‌بنیان، فناور و خلاق و ۱۵۰ هسته فناور و  نوآور است که در بخش‌های مختلف نرم‌افزار، سخت‌افزار، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، الکترونیک، صنایع خلاق، کشاورزی و معدن فعالیت می‌کنند.

پزشکیان در جریان این بازدید، از تلاش‌های جوانان نخبه استان تقدیر کرد و به آن‌ها نوید داد که دولت آمادگی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به‌ویژه در زمینه تجاری‌سازی و بازاریابی محصولات این شرکت‌ها را دارد.

ایران باید به کشوری پیشرفته و در جایگاه اول منطقه تبدیل شود

دیدار بعدی در این سفر، با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان بود؛ به‌گفته پزشکیان، روال کار دولت چهاردهم این‌گونه نیست که فقط در تهران بنشیند و دستور دهد. بنابراین او دلیل این دیدار را شنیدن مسائل از زبان مردم و فعالان این استان عنوان کرد تا با همراهی و همفکری آن‌ها، راه‌حل‌هایی طراحی و اجرا شود. 

پزشکیان در این دیدار، پس از شنیدن نظرات تعدادی از فعالان اقتصادی، با تأکید بر اینکه ایران باید براساس هدف سند چشم‌انداز، به کشوری پیشرفته و در جایگاه اول منطقه تبدیل شود که در عرصه‌های صنعتی، اقتصادی، علمی و فناوری الهام‌بخش و الگو باشد، توضیح داد: «اگر قرار است به چنین جایگاهی برسیم باید خیلی چیزها را عوض کنیم، باید جور دیگر در ساختار، نگاه، رویکرد، تولید، صنعت و دیگر عرصه‌ها نگاه و عمل کنیم، چراکه امروز خیلی از کارهایی که انجام می‌شود، برازنده ایران و ایرانی نیست.»

به‌گفته رئیس‌‌جمهوری، ایران توصیف‌شده در سند چشم‌انداز و مورد انتظار رهبر معظم انقلاب اسلامی، نباید از دیگر کشورها عقب‌تر باشد. او خطاب به فعالان اقتصادی گفت: «برای رسیدن به این هدف، با کمک و همراهی و همفکری شما عزیزان، باید به نگاه، زبان، رویکرد و باور مشترک در مسیر اجرای اهداف سند چشم‌انداز برسیم. دغدغه‌ها و نکات مطرح‌شده از سوی شما را نیز در همین راستا جمع‌بندی و برای حل و تأمین آن‌ها برنامه‌ریزی خواهیم کرد.»

پزشکیان در جلسه با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان، با تأکید بر اینکه با اصلاح نگاه و رسیدن به زبان مشترک کارها را پیش خواهیم برد، بیان کرد: «در جلسات دیگری که در این سفر انجام خواهد شد، این مباحث را جمع‌بندی، و در جلسات کارشناسی راه‌حل‌های کاربردی طراحی خواهند شد. وزیر امور اقتصادی یکسری از دغدغه‌های بانکی شما را حل‌و‌فصل کرده ولی این‌ها مقدمه کار است و باید به جایی برسیم که بهترین نقطه است. برای این منظور به همکاری شما احتیاج داریم و اختیارات لازم نیز به بخش‌های مربوطه داده خواهد شد.»

هر هفته به فکر سیستان و بلوچستان هستیم

جلسه بعدی رئیس‌جمهوری، با فرهیختگان و نخبگان استان بود. از آنجا که ظرفیت‌های بی‌نظیر سیستان و بلوچستان از جمله برخورداری از مرز، دریا و همجواری با اقیانوس، از دغدغه‌های رئیس‌جمهوری است، در جمع فعالان و نخبگان استان سیستان و بلوچستان به آن‌ها اشاره کرد و خطاب به فعالان استان گفت: «هر کاری که از سوی دولت برای استان شما بربیاید برایتان انجام خواهیم داد اما شما ظرفیت‌های بی‌نظیری دارید و اگر اراده و همت کنید می‌توانید همه کار بکنید و ما هم تلاش می‌کنیم بسترهای لازم را برای شما فراهم کنیم.»

پزشکیان با بیان اینکه از آن زمان که مسئولیت را به عهده گرفته‌ام هفته‌ای نگذشته که به فکر توسعه مکران و خلیج فارس نباشم، بیان کرد: «ما به‌صورت مستمر و هر هفته به فکر استان سیستان و بلوچستان هستیم، اما نیاز به شما داریم و نیاز به باور و همدلی و همراهی مردم داریم، اگر دست به دست هم دهیم می‌توانیم مشکلات استان را حل کنیم.»

با هم، در کنار هم، برای رفع تبعیض و بی‌عدالتی

دولت چهاردهم، با نام و شعار «وفاق ملی» بر سر کار آمد و در همین اولین سفر استانی هم، نشانه‌های باور به این شعار، به‌خوبی مشهود بود. پزشکیان در جمع فرهیختگان و نخبگان، با تأکید بر «وحدت جهان اسلام» گفت: «چرا ما مسلمانان مثل برادر با هم و در کنار هم زندگی نکنیم؟ که آن وقت دیگران به ما و دوستی ما غبطه بخورند؟ البته این مسئله هم به صرف ادعا به دست نمی‌آید، این رفتار ما در جامعه است که نشان می‌دهد صادق، خوب و منصف هستیم یا هیچ‌کدام از این‌ها نیستیم! رفتار را همه می‌فهمند، اما ممکن است کسی زبان ما را نفهمد. وقتی دیگران ببیند که ما در عمل منصفانه و عادلانه و بدون تبعیض رفتار می‌کنیم آن‌وقت همه با هم دوست و برادر می‌شویم. خداوند در قران می‌فرماید که به داود (ع) دستور دادیم بین مردم به حق عمل کند و ما هم باید براساس حق با مردم عمل کنیم، اگر حق همه را دادیم همه‌چیز حل می‌شود. اگر با هم نباشیم دشمن به ما طمع می‌کند و بمب اتم هم به درد ما نمی‌خورد، این مردم هستند که طمع دشمن را به یأس تبدیل می‌کنند. اگر این نکته را باور کنیم و با هم باشیم، می‌توانیم مملکت را آباد کنیم، در این صورت امیدوار خواهیم بود که تبعیض و بی‌عدالتی را هم برطرف کنیم.»

دیدار بعدی رئیس‌جمهوری در راستای تحقق «وفاق ملی»، با جمعی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان سیستان و بلوچستان بود. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ما برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم و قرار نیست بر آن‌ها تحکم کنیم، گفت: «مردم مهم‌ترین و گران‌بهاترین سرمایه نظام اسلامی هستند و آن‌چه موجب دلمردگی و ناامیدی مردم به‌ویژه جوانان می‌شود، تبعیض و بی‌عدالتی است و اگر ما با عمل و اقدام خود بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم، هیچ قدرتی توان رویارویی با کشور ما را نخواهد داشت.»

پزشکیان در این دیدار ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته در راستای حفظ وحدت و یکپارچگی استان، به تبیین و تشریح رویکرد دولت وفاق ملی در مدیریت اجرایی کشور پرداخت و با تأکید بر توسعه مناطق کم‌برخوردار کشور و همچنین گسترش مناسبات و تعاملات با کشورهای همسایه و اسلامی به‌عنوان اولویت‌های اصلی دولت گفت: «ما از ابتدای آغاز به‌کار دولت، بنای خود را بر تقویت وفاق و همدلی در داخل و توسعه تعاملات با همه کشورها، به‌ویژه کشورهای منطقه گذاشتیم، اما متأسفانه رژیم صهیونیستی در همان ابتدا با ترور اسماعیل هنیه قصد داشت تمرکز و برنامه‌های ما را به هم بریزد و در ادامه نیز با تشدید جنایات در غزه و گسترش دامنه تنش و بحران به لبنان ما را وادار به واکنش کرد.»

رفتار با مردم براساس حق و عدالت، بنای دولت چهاردهم

رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود در جمع علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان سیستان و بلوچستان، برنامه‌ریزی و تلاش برای رفع ناعدالتی‌ها، تبعیض‌ها و محرومیت‌ها از چهره استان را از دستورکارهای مهم دولت برشمرد و توضیح داد: «حقیقتا وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان به‌رغم وجود ظرفیت‌های فراوان، زیبنده استان و مردم شریف و نجیب و وفادار آن نیست و بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم بر اساس حق و عدالت و جلب رضایتمندی آن‌هاست.»

در ادامه این جلسه نیز تعدادی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان به بیان نظرات، دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود ازجمله توسعه در ‌شأن و تراز مردم سیستان و بلوچستان، استفاده از ظرفیت مرزها، فعال‌سازی و توسعه معادن استان، مشارکت‌دهی مردم در طرح‌های کلان استان، استفاده از ظرفیت مردمی در تأمین امنیت، اتخاذ تصمیمات فرهنگی متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی استان، لزوم توجه ویژه به موضوع آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه در میان نسل جوان، توجه به ظرفیت‌های گردشگری استان و لزوم احیای مصوبات سفر رهبری معظم انقلاب به سیستان و بلوچستان پرداختند.»

در ادامه این سفر یک‌روزه اما جمعی از دانشجویان سیستان و بلوچستان عصر پنجشنبه با رئیس‌جمهوری به گفت‌وگو نشستند. پزشکیان در این دیدار پس از شنیدن نظرات و دیدگاه‌های تعدادی از دانشجویان درباره مسائل مهم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و همچنین مشکلات مبتلابه جامعه دانشجویی استان سیستان و بلوچستان، به سؤالات آنان نیز پاسخ گفت.

رئیس‌جمهوری تحقق اهداف و سیاست‌های سند چشم‌انداز ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب را محور برنامه‌ها و اقدامات دولت عنوان کرد و افزود: «این سند حاصل همفکری نخبگان کشور و دارای چهارچوب‌هایی محکم، علمی و قابل‌ دفاع است که متأسفانه به‌دلیل شعارزدگی در دوره‌های گذشته در اجرای آن دچار عقب‌گرد شده‌ایم. با این‌ حال ما در دولت برای تحقق و اجرای این سند در حال برنامه‌ریزی و اقدام هستیم که البته رسیدن به این هدف نیاز به زمانبندی دارد.»

رئیس دولت چهاردهم با تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی بیشتر، مشارکت و مطالبه‌گری قشر دانشجو در کمک به دولت برای اجرای عدالت و رفع تبعیض‌های موجود در جامعه گفت: «امروز یکی از مصادیق بی‌عدالتی در کشور توزیع نامناسب منابع است که موجب افزایش شکاف طبقاتی شده است، ما برای اجرای عدالت ناگزیر به اصلاح این روندهای نادرست هستیم و دانشجویان کشور به‌عنوان قشر تأثیرگذار جامعه نیز در این راستا می‌توانند با تبیین دقیق و درست شرایط دولت را در رسیدن به این هدف مهم کمک کنند.»

به‌ گفته پزشکیان، جامعه قطعاً به حاکم و حکومت نیاز دارد، چه حاکم عادل باشد و چه ظالم. جامعه و مردم به صلاح و آرامش نمی‌رسند مگر با برخورداری از یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمی‌شوند و صالح نمی‌مانند مگر با یک جامعه مطالبه‌گر.

راه تبدیل‌نشدن قدرت به دیکتاتوری، جامعه قدرتمند مطالبه‌گر است

رئیس‌جمهوری در ادامه برنامه‌های نخستین سفر دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، دیدار با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان را هم ضروری دانست و عصر پنج‌شنبه، با آن‌ها دیدار کرد. در این دیدار، با قدردانی از تلاش‌ها و کمک‌های آنان در دوران رقابت‌های انتخاباتی در حمایت از او، بیان کرد: «قطعاً اگر انجمن‌ها، احزاب و تشکل‌های فرهنگی و سیاسی تقویت شوند و هدفمند بر اساس هدف و ساختار سازمانی خود عمل و حرکت کنند، می‌توانند جامعه را بسازند.

قدرت به‌طور طبیعی میل به دیکتاتوری دارد و اگر شما از من به‌عنوان حاکم زیاد تعریف و تمجید کنید، خیال می‌کنم کسی شده‌ام و بعد شروع می‌کنم به امرونهی‌کردن و سراغ مسائلی می‌روم که نباید بروم و به‌تدریج چهارچوب و قانون را رها کرده و خودم را فراتر از قانون می‌بینم. راه کنترل قدرت و تبدیل‌نشدن آن به دیکتاتوری، برخورداری از یک جامعه قدرتمند است که در مقابل آن قدرت حاکم و حکومت مطالبه‌گر باشد. ما معتقدیم همان‌گونه که حاکمیت برای موفقیت باید از قدرت برخوردار باشد، جامعه نیز برای کنترل حاکمیت به‌منظور جلوگیری از دیکتاتوری به قدرت نیازمند است و این شما هستید که می‌توانید این قدرت را در جامعه ایجاد کنید، اما در چهارچوب قانون، چراکه اگر قانون و پیمان‌های اجتماعی به هم بخورد، اختلاف در جامعه ایجاد خواهد شد و حق از بین خواهد رفت.»

ما پای حرف‌های‌مان هستیم

به‌گفته پزشکیان، آزادی، راهی باریک میان حاکمیت دارای قدرت و جامعه دارای قدرت است. تغییر بدون خواست جامعه و بدون حاکم صالح امکان‌پذیر نیست. وی تاکید کرد: «ما پای حرف‌هایمان هستیم و شما هم ما را بیش از اندازه بزرگ نکنید تا بتوانیم در مسیر حل مشکلات گام برداریم.»

رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه توفیقات دولت در اقدامات انجام‌شده از جمله در انتصاب استاندار اهل سنت بلوچ در سیستان و بلوچستان و استاندار عرب در خوزستان با حمایت‌ها و رهنمودهای رهبری معظم انقلاب امکان‌پذیر شده است، افزود: «اقدامات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که در درون و ساختار حاکمیت وفاق شکل گرفته، گرچه ممکن است عده‌ای تمامیت‌خواه از این اتفاقات مثبت ناراضی باشند.»

دولت در مسیر تغییر روندهای نادرست در کشور است

پزشکیان با بیان اینکه دولت وفاق ملی در مسیر تغییر روندهای نادرست در کشور است که البته تحقق این هدف زمانبر است و به‌صورت دفعی اتفاق نخواهد افتاد، اظهار داشت: «ما معتقدیم تغییر در روندهای نادرست لزوما به معنای تغییر در مدیران نیست و نباید به‌جای استفاده از مدیران با تجربه آن‌ها را به بهانه‌های مختلف حذف کرد. وظیفه حاکمیت این است که اگر مدیری دچار اشتباه شد آن را هدایت و تقویت کند نه آنکه آن را کنار بگذارد.»

رئیس‌جمهوری در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان سیستان و بلوچستان با جمعی از خانواده شهدای استان دیدار و گفت‌وگو کرد. پزشکیان در این دیدار ضمن ادای احترام به همه شهدای استان و تجلیل از صبر، فداکاری و استقامت خانواده شهدا، دستوراتی به‌منظور پیگیری مسائل و مشکلات آن‌ها به استاندار صادر کرد.

سیستان‌وبلوچستانی می‌خواهیم از هر نظر بهترین

در پایان این جلسات و دیدارها، رئیس‌جمهوری در نشست شورای برنامه‌‌ریزی و توسعه استان حضور یافت و با بیان اینکه لازمه برنامه‌ریزی و توسعه، ابزار و روش علمی و برخورداری از یک چشم‌انداز از هدف و مقصدی است که می‌خواهیم به آن برسیم، افزود: «ما امروز سند چشم‌انداز ابلاغی مقام معظم رهبری را پیش ‌روی خود داریم که می‌گوید ما می‌خواهیم در منطقه بهترین و الگو شویم، اما باید گفت که آن‌چه امروز در کشور در برخی عرصه‌ها در حال انجام است، منطبق و متناسب با آن‌چه که در سند چشم‌انداز مورد تأکید قرار گرفته، نیست. چندین سال است که رهبر معظم انقلاب به مسئولان تأکید کرده‌اند که برای توسعه مکران، خلیج فارس و تقویت اقتصاد دریامحور کاری کنند، اما وقتی در این چندماهه پروژه‌های تعریف‌شده را مرور کردم، دیدم که چنگی به دل نمی‌زنند؛ بنده به‌عنوان یک ایرانی مسلمان چنین طرح و پروژه‌هایی را در شأن ایران و ایرانی نمی‌دانم، چرا ما نباید در جایگاه بهترین باشیم. اگر از تجربه کسانی که کار را بهتر از ما بلد هستند، استفاده نکنیم، فقط کار را خراب می‌کنیم. دید دولت این است که کریدور شمال-جنوب را به‌سرعت راه‌اندازی کند و همچنین پروژه مکران را که مقام معظم رهبری هم بر اجرای آن تأکید دارند، عملیاتی شود. هر هفته با مسئولین برای این پروژه‌ها جلسه گذاشته می‌شود تا مقدمات کار به‌سرعت فراهم شود. برای توسعه این استان از کارشناسان معتبر جهانی هم استفاده می‌شود.»

سیستان و بلوچستان، مقصد اولین سفر استانی دولت چهاردهم بود که طی آن، مشکلات و مسائل از زبان مردم و فعالان این استان شنیده شد؛ اگر بخواهیم چکیده‌ای از رویکرد و نگاه دولت چهاردهم را نسبت به این استان بگوییم، باید به همان صحبت‌های پزشکیان استناد کنیم که گفت: «باید ایرانی بسازیم که الهام‌بخش باشد و همه حسرت آن را بخورند، این خواسته من است و من به‌دنبال آن هستم؛ ما سیستان و بلوچستانی می‌خواهیم که از هر نظر بهترین باشد. من به‌خاطر این چشم‌انداز زندگی و تلاش می‌کنم. نباید به وضعیت فعلی رضایت دهیم و باید بهترین شویم. برای این هدف باید تلاش کنیم، چراکه رایگان به دست نمی‌آید و باید تلاش کنیم. ما موظف هستیم بستر را فراهم کنیم تا بخش خصوصی کار کند و صنعت و تولیدی را راه بیندازند که بهتر از صنایع مشابه همسایگان‌مان باشد و سنگ جلوی پای آن‌ها نیندازیم، اما متأسفانه امروز سیستم اداری ما این‌گونه نیست.»

مصوبات مهم

در این سفر، رفع مشکل نیروی انسانی پارک علم‌وفناوری، توسعه فن‌بازار با هدف گسترش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به استان‌های شرقی کشور، حمایت از ۲۰ هسته فناور با تمرکز بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء و همچنین دپارتمان تخصصی پویانمایی و انیمیشن، تصویب مردمی‌کردن برداشت معادن تفتان، فعال‌کردن خرده‌فروشی در مرز میرجاوه برای سهولت تجارت پیله‌وران، تقویت کارخانجات فرآوری مس، تصویب افتتاح طرح آبرسانی آبخوان شرقی به زاهدان تا پایان سال ۱۴۰۴، جمع‌آوری ۲۵۶۰ نامه برای پاسخ‌دادن و پیگیری از سوی دولت، دوبانده شدن مسیر زابل به زاهدان تا یک‌ماه آینده، تصویب ریل‌گذاری زاهدان به چابهار تا پایان ۱۴۰۴، تحویل ۳ هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال، پیگیری تبدیل وضعیت ۵۴۰۰ نیروی خرید خدمات آموزشی، بهره‌برداری از ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان سال، اختصاص ۲.۲ دهم همت بودجه برای ساخت‌وساز و تکمیل طرح‌های مدرسه‌سازی، بهره‌برداری از پروژه ریل‌گذاری راه‌آهن خاش-چابهار تا پایان سال ۱۴۰۴، اختصاص ۳۴ همت از بودجه‌های عمومی دولت برای اشتغال‌زایی، رفع مشکلات بیکاری، توسعه کریدور چابهار به زاهدان و زیربناهای استان تنها بخشی از تعهدات و مصوبات دولت چهاردهم برای استان سیستان و بلوچستان بود.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه