آحارانوت: با پایان جنگ هم شهرک نشینان امکان بازگشت ندارند

تسنیم . ۱۴۰۳/۹/۲،‏ ۱۳:۳۵


یک رسانه عبری زبان اذعان کرد، بر خلاف ادعای افسران ارتش اسرائیل، بلایی که موشک‌های (مقاومت لبنان) بر شهرک‌های شمال آورده امکان بازگشت زندگی در آن را برای چهار سال آینده غیرممکن کرده است.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی از شمال فلسطین اشغالی نوشت: به آنهایی که مانند افسران عالی رتبه ارتش تصور می‌کنند که ساکنان شمال (شهرک نشینان) قادر خواهند بود در آینده نزدیک به محل سکونت خود بازگردند، پیشنهاد می‌کنیم که گشتی در میان ساختمان‌های ویران شده و جاده‌های تخریب شده و مزارع متروکه آن داشته باشند.

«عدوید شالوم» نویسنده این گزارش در مقدمه آن که در شماره امروز جمعه این رسانه منتشر شد، آورده است، در حیات خانه نیمه ویران دیپورا باین در المطله بودیم که آژیر خطر به صدا در آمد، به سرعت پشت سر او و رئیس شورای شهرک دویدم تا پشت دیواری نیمه ویران پناه بگیرم، به بالای سرم نگاه کردم و دیدم که اسطوانه بزرگ فلزی در بالای این دیوار گیر کرده است، همانجا به من گفتند که این بقایای موشکی است که به این خانه اصابت کرده و آنرا ویران کرده است.

بعد از آنکه مشخص شد حمله هوایی، پهپادی است این دو از جای خود برخاستند و خاک را از روی لباس‌های خود تکاندند و به من گفتند، وقتی حمله پهپادی باشد با ما کاری ندارد، هواپیماهای بدون سرنشین به سوی اهداف ثابت می‌روند، اینگونه بود که بعد از کمی استراحت گشت و گذار خود را در این شهرک ویران شده در الجلیل ادامه دادیم در حالی که بارها صدای آژیر خطر مجدد به گوش رسید.

در بخش دیگری از گزارش آمده است، تمامی خانه‌های این منطقه حداقل یک بار مورد حمله قرار گرفته‌اند، در حالی که برخی دیگر از آنها چند بار مورد اصابت موشک‌های کورنیت قرار گرفته و خبری از شیشه و سرامیک و.. در آنها جود ندارد.

رئیس شورای شهرک می‌گوید حداقل 450 موشک ضد تانک و صدها موشک از انواع دیگر در کنار انواع و اقسام گلوله‌های خمپاره به این شهرک اصابت کرده است.

آحارانوت بعد از آن به شرایط کلی شهرک‌های صهیونیست نشین پرداخته و آورده است: این روزها تقریبا تمام توجه‌ها به سوی مذاکراتی است که عاموس هوکشتاین فرستاده ویژه آمریکا برای آتش بس در شمال انجام می‌شود، این مذاکرات در شرایطی انجام می‌شود که شهرک‌های شمال همچنان زیر آتش موشک‌ها قرار دارند، گرچه اسرائیل هم سرگرم عملیات زمینی در داخل لبنان است و سعی در پیشروی بیشتر دارد، این جنگ برای ما بسیار هزینه در پی داشته است اما در میان گزارش‌های تاریک رسیده از بیروت و نقاط جنگی در سرتاسر (فلسطین اشغالی) ، قرار است شرایط شهرک‌های تخلیه شده نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

شهرک‌‌هایی که بیش از 13 ماه است متروکه هستند، فرماندهان عالی رتبه ارتش در نشست‌های خود پشت درهای بسته اعلام می‌کنند که ساکنان می‌توانند به شهرک‌ها بازگردند، این اظهارات دقیقا نشانگر آن است که آنها کلا از شرایط بالفعل شهرک‌های تخلیه شده شمال مطلع نیستند، باید به آنها بگوییم که شمال بیش از یک سال است که همچنان زیر آتش قرار داشته و هیچ کس از حجم ویرانی‌های به وجود آمده آن آمار دقیقی ندارد.

همین امر باعث می‌شود تا سئوال کنیم، حتی اگر فرض را بر این بگیریم که فردا یا هفته آینده یا دو هفته بعد مذاکرات به نتیجه برسند و جنگ به پایان برسد، آیا واقعا امکان بازگشت شهرک نشینان به شهرک زرعیت، شتولا، المناره یا کریات شمونه در فردای توافق وجود دارد؟

آیا شهرک‌‌هایی که با گلوله‌های خمپاره و موشک‌های مختلف از جمله موشک سنگین برکان و راکت‌های ضد زره مورد هدف قرار گرفته‌اند دیگر در حال حاضر جایی بر زندگی کردن هستند؟

خبرنگار این رسانه بعد از آن به شکل مصداقی به شهرک صهیونیست نشین شتولا اشاره کرده و می‌نویسد: در آنجا با احتساب واحدهای گردشگری، 700 واحد مسکونی دارد، در حال حاضر 60 درصد از این واحدها باید به طور کامل تخریب و مجددا ساخته شوند، در حالی که بقیه نیز به دلیل ضربات وارد شده نیازمند بازسازی می‌باشند، تقریبا هیچ منزلی در این شهرک وجود ندارد که بتواند در آن شیشه سالمی پیدا کرد و ترک در دیوار تمامی منازل به وضوح دیده می‌شود، در حالی که شدت انفجارها در و پنجره‌های خانه‌ها را هم از جا کنده است.

رئیس شورای شهرک نیز تاکید می‌کند هنوز آمار دقیقی از شمار خانه‌‌هایی که باید به طور کامل تخریب بشوند، ندارد اما می‌داند تعداد زیادی از آنها به طور حتم باید مجددا ساخته شوند.

او می‌افزاید، همانطور که می‌بینید ویرانی‌ها بسیار وسیع هستند، خیابان‌‌هایی هستند که اصلا امکان رانندگی در آنها وجود ندارد، در حالی که حرکت تانک‌های ارتش هم به ویرانی زیر ساخت‌ها به ویژه خیابان‌ها افزوده است.

سامانه آب و فاضلاب مدتهاست که در این منطقه از کار افتاده است و بیش از یک سال است که حتی یک قطره آب هم در داخل لوله‌ها حرکت نکرده است، در این میان موش‌ها در خانه‌های متروکه در حال زاد و ولد هستند و از این خانه به آن خانه می‌روند.

یکی از ساکنان کریات شمونه هم از شرایط مشابه این شهرک به یدیعوت آحارانوت گفته و می‌افزاید: تقریبا کل این شهرک در گروگان جنگ است و صدها موشک و هواپیمای بدون سرنشین به این شهرک اصابت کرده است.

این شهرک نشین که با درجه سرهنگی در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت کرده می‌افزاد، وقتی من از صدها موشک و پرتابه صحبت می‌کنم، سقوط موشک‌ها و ترکش‌های موشک‌های پدافندی را در این آمار لحاظ نکرده‌ایم.

تا به حال می‌توان گفت بیش از یک هزار ساختمان در این شهر به شدت آسیب دیده اند، وقتی موشک به یکی از ساختمان‌ها اصابت و منفجر می‌شود، صرفا منجر به ویران کردن این ساختمان نمی‌گردد، بلکه به ساختمان‌های مجاور هم آسیب‌ می‌رساند.

یدیعوت آحارانوت در این گزارش خود که در شماره آخر هفته این رسانه عبری زبان منتشر شده تاکید می‌کند: آنچه که از ابتدای جنگ برای مناطق شمال (فلسطین اشغالی) رخ داده، امری دیوانه وار است، وسعت و حجم بازسازی مورد نیاز آن تا به امروز قابل ارزیابی نیست، علاوه بر آن مزارع کشاورزی و باغات این منطقه به کلی از بین رفته و نیازمند نهال کاری مجدد در صدها کیلومتر مربع هستیم، همچنین باید زمینه احیای دوباره صنعت گردشگری فراهم شود.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه