نایبرئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به «قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام»، گفت: قطعنامه شورای حکام برای انحراف افکار عمومی از جنایات در غزه است.
حسینعلی حاجیدلیگانی نایبرئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به «قطعنامه ضدایرانی شورای حکام»، گفت: علت صدور این حکم شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اولاً برای انحراف افکار عمومی دنیا از موضوع غزه است. یعنی برای تحتفشار قراردادن ایران این حکم را صادر کردهاند به دلیل اینکه از مظلومین غزه و لبنان حمایت میکند.
بازدید غیرقانونی مدیرکل آژانس از مراکز هستهای اشتباه بود
وی افزود: دلیل بعدی آنها برای چنین عملی این است که امتیازات جدید را از ایران بگیرند. اشکال کار هم برمیگردد به افرادی که مدیرکل آژانس را دعوت کردند. آنها به اعتقاد بنده اشتباه کردند و عمل آنها برخلاف قانون راهبردی بود.
نایبرئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر بر اساس قانون راهبردی عمل میکردند این اتفاق رخ نمیداد. مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که هرگونه اقدامی دررابطهبا مباحث انرژی هستهای در چهارچوب قانون راهبردی باید صورت بگیرد. درگذشته هم گروسی را به تهران آوردند. حتی در آن زمان فراتر از تعهدات برجام را پذیرفتند، اما آژانس طبق منویات آمریکا عمل کرد.
خروجی شورای حکام بر اساس اهداف غربیها است
حاجیدلیگانی با بیان اینکه مشخص بود که آژانس با هماهنگی آمریکا و کشورهای اروپا گزارش را تهیه میکند، گفت: در واقع مدیرکل آژانس گزارش مستقل و واقعیت که را در گزارش منعکس نمیکند. بلکه با هماهنگی آمریکا و کشورهای اروپایی گزارش را تهیه میکند.
وی ادامه داد: شورای حکام از قدیم طبق اراده غربیها پایهریزی شده است. چراکه از ۳۵ نفر عضو ۱۹ الی ۲۰ نفرش همپیمان غربیها هستند، لذا هر آنچه از این شورا خارج میشود طبق نظر آنها است.
نایبرئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با چنین شرایط مجدداً مسئول فعلی سازمان انرژی اتمی و وزارت خارجه دقت نکردند و از سیاسیکارهایی که قبلاً این مدیرکل انجام داده بود درس نگرفتند و در همان مسیر امتحان شده گذشته حرکت کردند.
فشار به ایران برای جلوگیری تغییر در غرب آسیا
حاجیدلیگانی با بیان اینکه مشخص بود که آنها سیاسیکاری خواهند کرد، گفت: البته غربیها همزمان فشارهای دیگر را در قالب تحریم از جمله تحریم هواپیمایی و کشتیرانی جمهوری اسلامی اعمال کردند. این اعمال فشارها به ایران برای کسب امتیازات جدید است که محدود به مباحث هستهای نیست.
وی اظهار کرد: مقصود غربیها از این امتیازگیری این است تا ایران دست از حمایت مظلومین بردارد تا بتوانند جلوی حرکت و تغییری که در غرب آسیا در حال شکلگیری است را بگیرند. قطعاً به اهداف خود نخواهند رسید.
با این قطعنامهها مکانیزم ماشه فعال نخواهد شد
نایبرئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مکانیزم ماشه، گفت: غربیها با این کارها نمیتوانند مکانیزم ماشه را فعال کنند. ۲ مکانی که در گزارش واهی آمده مربوط به ۴۰ سال پیش است که مدعی کار تحقیقاتی شدهاند. چنین اطلاعاتی منجر به فعالشدن مکانیزم ماشه نمیشود. خودشان هم میدانند که این گزارش واهی است.
حاجیدلیگانی تشریح کرد: همین واهینویسی منجر شد که ۲ کشور عضو در شورای امنیت دیشب رأی مخالف دادند که جای تشکر دارد. مقرر شده که در جلسه بعدی مدیرکل گزارشی را تهیه کند. اگر گزارش بعدی را نیز با هماهنگی غربیها بنویسد و به ذکر خطاهای واهی بپردازد و در جلسهای که قرار است در مارس سال ۱۴۲۵ ارائه دهد و پرونده را به شورای امنیت بفرستند آن ۲ کشور میتوانند وتو کنند، لذا مکانیزم ماشه فعال نخواهد شد و آبرویی برای آنها نخواهد ماند.
وی با اشاره به اهداف غربیها از صدور این قطعنامه، گفت: باتوجهبه این فرآیند به نظر میرسد که هدف مکانیزم ماشه نیست بلکه هدف انحراف افکار عمومی از موضوع غزه است. همچنین حکم محکومیتی که برای نتانیاهو صادر شده تا او را دستگیر و مجازات کنند دلیل دیگر غربیها برای عملیات روانی است.
باید غنیسازی را افزایش دهیم
نایبرئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: توقع داریم که دولت چهاردهم خصوصاً وزارت امور خارجه در نوع رفتار و مراوداتی که با غربیها دارد تجدیدنظر کند و راههای رفتهای که پشیمانی داشته را طی نکنند. بلکه اقداماتشان بر اساس قانون راهبردی باشد که منجر به عزت بیشتر ایران و عقبنشینی دشمنان شود.
حاجیدلیگانی در خاتمه گفت: غنیسازی ۶۰ درصد نباید تعطیل میشد. حالا که آنها چنین حرکت غیرقانونی را انجام دادند باید غنیسازی را افزایش دهیم. نباید به طور غیرقانونی گروسی را به بازدید مراکز تولید سانتریفیوژ میبردند. امیدواریم دولت چهاردهم این اشتباهات را دیگر تکرار نکند.
گفتنی است؛ شب گذشته شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی علیه ایران را به با ۱۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع تصویب رساند. پیشنویس این قطعنامه توسط سه کشور اروپایی و آمریکا تهیه شده بود.
در این قطعنامه بدون اشاره به همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از ایران خواسته شده است که برای حل ادعاهای پادمانی، فوراً اقدامات لازم را انجام دهد. این قطعنامه، ادعاهای سیاسی مبنی بر وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در ۲ مکان اعلام نشده در ایران "ادعاهایی که ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارند" را تکرار میکند و از ایران میخواهد که بدون فوت وقت، توضیحات معتبر ارائه داده و آژانس را از مکان فعلی مواد هستهای و یا تجهیزات آلوده مطلع کند.
همچنین، ارائه اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس و فراهم کردن دسترسی بازرسان به مکانها و مواد مورد نظر، از دیگر خواستههای این قطعنامه است. در نهایت، قطعنامه تاکید میکند که ارائه این اطلاعات و دسترسیها و راستیآزماییهای بعدی بر اساس توافقنامه انپیتی، برای دبیرخانه ضروری است تا بتواند گزارش دهد که دیگر نیازی به بررسی شورای حکام و اقدام بیشتر در این زمینه نیست.
در این رأیگیری آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند و پاراگوئه رأی مثبت دادند.
فارس