صدور حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه با استقبال گسترده نهادهای حقوقبشری و مقامات مختلف جهان روبرو شده است.
به گزارش نامهنیوز، دیوان کیفری بینالمللی «لاهه» دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت یک مقام صهیونیست را صادر میکند.
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد احکام بازداشت دیوان کیفری بینالمللی با توجه به تلاشها برای سنگاندازی بر سر راه اجرای عدالت، بسیار مهم است و این احکام تصور اینکه افرادی فراتر از قانون هستند را از بین برد.
سازمان عفو بینالملل در واکنش به صدور این احکام توسط دادگاه لاهه اعلام کرد: نتانیاهو پس از حکم دادگاه کیفری بینالمللی، رسما تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است. هیچکس بالاتر از قانون بین الملل نیست.
سخنگوی دولت عراق درباره تصمیم دادگاه کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت گفت: اتخاذ این موضع شجاعانه و عادلانه و تاریخی نشان میدهد هر چقدر هم که بیعدالتی ادامه داشته باشد، عدالت و حقیقت در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد.
«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن گفت: باید به احکام دیوان لاهه احترام گذاشت و حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی باید اجرا شود، زیرا فلسطینیها مستحق عدالت هستند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در فلسطین تاکید کرد: به استقلال دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذاریم و از عملکرد آن حمایت میکنیم.
وزیر خارجه ایرلند گفت: از همه کشورها دعوت میکنیم به استقلال دادگاه کیفری بینالمللی و شفافیت آن احترام بگذارند. ما قاطعانه از دیوان لاله حمایت میکنیم.
دولت آفریقای جنوبی هم از این احکام استقبال کرد و آن را گامی مهم در راستای تحقق عدالت خواند.
«محمود المشهدانی» رئیس پارلمان عراق هم گفت: ما از صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت استقبال میکنیم و از کشورهای امضاکننده اساسنامه رم میخواهیم به تصمیمات دادگاه کیفری بینالمللی احترام بگذارند.
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید هم در نشست مطبوعاتی امروز با اصحاب رسانه گفت: دولت بایدن از اساس تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای صدور دستور بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی را رد میکند.
وی در پاسخ به این سوال که قانونگذاران جمهوریخواه در کنگره به دنبال اعمال تحریم علیه این دادگاه بین المللی هستند، گفت: ما در حال مشورت با متحدان خود از جمله اسرائیل در این زمینه برای برداشتن گامهای بعدی هستیم.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا صدور حکم بازداشت نتانیاهو را «شرمآور» خواند.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه و حامی افراطی اسرائیل هم تهدید کرد کشورهای اروپایی که بخواهند از حکم این دادگاه علیه مقامات صهیونیست حمایت کنند با پاسخ تند آمریکا مواجه خواهند شد.