سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز در تشریح جزئیات اقدامات ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام و راهاندازی سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته گفت: با به کارگیری انواع ماشینهای پیشرفته ظرفیت غنیسازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهیم و همچنین سرعت تحقیق و توسعه صنعتی نیز افزایش مییابد.
به گزارش همشهری آنلاین، بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی امروز (جمعه) دوم آذرماه گفت: ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را راهاندازی کرد.
وی افزود: پس از قطعنامه افدامات جبرانی ما بلافاصله شروع شد و ما از قبل هم گفته بودیم. مدیرکل آژانس زمانی که در ایران حضور داشت به همراه معاونش از مجتمعهای غنیسازی فردو و نطنز بازدید کرد در آنجا هزاران ماشین مختلفی که نصب و آماده بود را دیدند و گفتیم اینها آماده است و در عین حال که ما به دنبال راهحلهای تعاملی هستیم، اگر طرفهای مقابل روش دیگری را اتخاذ کنند، نیز آماده هم هستیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: مدیرکل آژانس پیشنهادی داشت مبنی بر اینکه موقتاً بشود ذخایر ۶۰ درصد را بالا نبرد البته نه به شکلی که غنیسازی در سطوح مختلف از جمله ۶۰ درصد بخواهد متوقف شود، بهصورت موقت فضایی برای تعامل ایجاد شود که ذخایر ۶۰ درصد بالا نرود. ما این را با شرط و شروطهایی پذیرفتیم که جزئیات آن الان شاید ضرورت نداشته باشد عنوان کنم.
کمالوندی ادامه داد: همان موقع هم به آنها گفتیم که بلافاصله و در لحظه اقدام خواهیم کرد.
وی بیان کرد: دیشب و در ساعات پایانی قطعنامه در شورای حکام تصویب شد و قبل از اینکه مسئولان آژانس بخواهند آژانس را ترک کنند تلفنی به آنها اطلاع دادیم. امروز هم دی آی کیو فرستادیم. امروز روز کاری در آنجاست و کارهایی که باید انجام شود را اعلام کردیم.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: حوزه غنیسازی مهمترین حوزهای است که متأثر خواهد شد و ما ظرفیت غنیسازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهیم با بهکارگیری انواع ماشینهای پیشرفته و با این ماشینها سرعت تحقیق و توسعه صنعتی را افزایش میدهیم و زیرساختها را توسعه میدهیم.
کمالوندی بیان کرد: انجام یکسری اقدامات دیگر که ضریب امنیت را افزایش میدهد، صورت میدهیم.
وی اضافه کرد: اینها هر بار اشتباه میکنند و با روش فشار به دنبال این هستند که صنعت هستهای ما رو به عقب برود، ولی این اتفاق رخ نمیدهد و از آن طرف هم تعداد کشورهایی که به آنها رأی میدهند هر بار کاهش پیدا میکند.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: قطعنامه اخیر به مراتب رأی کمتری نسبت به قطعنامه قبلی داشت و همه اعضایی که رأی ممتنع دادند مایل نبودند که این قطعنامه تصویب شود و سخنرانیهای خوبی داشتند و تعجب میکردند چرا اینها روش فشار را در پیش گرفتند.
وی افزود: رئیس سازمان انرژی اتمی دیشب دستور لازم را داد و ما حتی کار را برای امروز نگذاشتیم و دیشب شروع کردیم و بهزودی آژانس گزارشات خودش را خواهد داد.
کمالوندی بیان کرد: این کار آنها باعث خواهد شد که در حوزههای مختلف صنعت هستهای ما افزایش ظرفیت داشته باشیم.