دیدار رسمی شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین از برزیل در روز 20 نوامبر (30 آبان) و همزمان به 50 سالگی روابط دیپلماتیک دو کشور مورد توجه افکار عمومی بین المللی قرار گرفت. چین و برزیل، به عنوان دو کشور بزرگ در حال توسعه در نیمکره شرقی و غربی، امسال شاهد پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک خود بودند و این نقطه عطف، فرصت مهمی را برای ارتقای روابط دوجانبه به یک مرحله جدید فراهم کرده است.
این اولین سفر رئیس جمهور«شی» به برزیل در پنج سال گذشته است. لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل، مراسم استقبال را از همتای چینی خود با بالاترین احترام برگزار کرد. سران دو کشور به یک اجماع راهبردی جدید در مورد توسعه آینده روابط دوجانبه دست یافتند که از جمله مهم ترین آنها، می توان به اتخاذ تصمیمی درباره ارتقای روابط دو کشور به مرحله « ایجاد یک جامعه با سرنوشت مشترک میان دو کشور باهم ساختن جهانی عادلانه تر و کره زمین پایدارتر » و نیز ایجاد پیوند میان راهبردهای توسعه برزیل و ابتکار کمربند و جاده چین اشاره کرد .
این ارتقاء در موقعیت روابط دوجانبه چین و برزیل را می توان نقطه عطف جدیدی در روابط دو کشور برشمرد. این امر نشان می دهد که دو طرف در چشم انداز توسعه آینده بسیار هم نظر و همگرا هستند این مهم بیانگر مسئولیت آنها در قبال آینده و سرنوشت بشریت است و حکایت از ماهیت جهانی، استراتژیک و بلندمدت روابط دو کشور دارد.
در حال حاضر، ساختار جهان با سرعتی شتابان در حال تغییر است، چالش ها و تحولات جدید یکی پس از دیگری در حال ظهور هستند و "جنوب جهانی" به طور جمعی برخاسته اند. چین و برزیل به عنوان دو نیروی مهم، هر دو تسریع توسعه اقتصادی و بهبود رفاه مردم را از اهداف مهم خود می دانند.
توسعه، کلید اصلی حل همه مشکلات است، و این همان چیزی است که اکثر کشورهای در حال توسعه به آن اهمیت می دهند. در سالهای اخیر، از برق سبز(انرژی پاک) که خانه هزاران خانواده برزیلی را روشن می کند ، تا مفاهیم جدید و فنآوریهای جدید که کشاورزی برزیل را توانمند میکند و تا همکاری در زمینههای نوظهور، چین و برزیل به ترویج اتصال استراتژیهای توسعه ادامه دادهاند و منافع اقتصادی و اجتماعی و فرصتهای سرمایه گذاری فراوانی را به ارمغان آوردهاند. روابط چین و برزیل به عنوان یک روابط برتر در میان کشورهای در حال توسعه، مدت هاست که از محدوده دوجانبه فراتر رفته و نقش مثبتی در بهبود مدیریت جهانی ایفا می کنند. دو کشور از صدور مشترک "اجماع شش ماده ای" در مورد ترویج حل و فصل سیاسی بحران اوکراین تا فراخوانی مشترک از فلسطین و اسرائیل برای توقف آتش و پایان دادن به جنگ در اسرع وقت و اجرای « راه حل دو کشوری»، چندجانبه گرایی واقعی را تمرین کرده اند و بر بیان حقیقت و انجام دادن امور عادلانه در مناسبت های بین المللی اصرار دارند. این بار، چین و برزیل به اتفاق آرا اعلام کردند که به همکاری نزدیک خود در سازوکارهای چندجانبه مانند سازمان ملل، گروه 20 و بریکس برای رسیدگی مشترک به چالش های امنیتی در زمینه های سنتی و غیرسنتی مانند گرسنگی و فقر، درگیری های منطقه ای ، تغییرات اقلیمی و امنیت سایبری ادامه خواهند داد.
مردم دلایلی برای این باور دارند که هرچه چین و برزیل به هم نزدیک تر شوند، منافع مشترک «جنوب جهانی» بیشتر محافظت خواهد شد و نیروی حفاظت از صلح و توسعه جهانی قویتر خواهد بود.