درباره بازی متفاوت مینا ساداتی و سوگل خلیق در سریال «دفتر یادداشت»

رکنا . ۱۴۰۳/۹/۲،‏ ۲۱:۵۳


در ادامه مروری بر حضور سوگل خلیق و مینا ساداتی در سریال دفتریادداشت داریم.

«دفتر یادداشت» به کارگردانی کیارش اسدی‌زاده یکی از متفاوت‌ترین سریال‌های چند وقت اخیر شبکه نمایش خانگی است. یک کمدی جنایی که از ساختار مرسوم آثاری مشابه خود فاصله گرفته و فضایی جدید را پیش روی مخاطبانش گذشته. درباره بازی رضا عطاران و حسن معجونی و زوج موفقی که در این سریال تشکیل داده‌اند زیاد نوشته‌ایم. در کنار آنها بازی مینا ساداتی و سوگل خلیق هم جزو عوامل مهم در موفقیت این سریال به حساب می‌آیند. هردو آنها برای فرو رفتن در قالب این نقش‌ها، ویژگی‌های منحصربفردی پذیرفته‌اند و بسیار باورپذیر به میدان آمده‌اند. به بهانه انتشار قسمت‌های پایانی این سریال، ویژگی‌های بازی این دو بازیگر را مرور می‌کنیم.

 علاوه بر مینا ساداتی و سوگل خلیق، آزیتا حاجیان،  فریبا متخصص، الهام پاوه‌نژاد، زهرا داوودنژاد و مریم سعادت هم جزو بازیگران زن این سریال هستند که با گریم‌های متفاوت ظاهر شده و نقش‌هایی جدید در کارنامه‌شان ثبت کرده‌اند.

مینا ساداتی منیر

مینا ساداتی در قالب نقش«منیر» توانسته شمایل یک زن تازه‌ به دوران رسیده و عقده‌ای رابه خوبی ایفا کند.

جایگاه نقش در قصه: مینا ساداتی در قسمت ابتدایی «دفتر یادداشت» به عنوان مدیر آسایشگاه و ساختمان معرفی می‌شود؛ زنی مقتدر با دیسیپلین خاص که اجازه نمی‌دهد کسی پا از چارچوب‌ها و مقرراتی که او تعیین کرده بیرون بگذارد. بسیار باجذبه است و از جایگاه و قدرت و پولی که در اختیار دارد بیشترین استفاده را می‌کند. در ادامه می‌فهمیم خاستگاهش طبقه فرودست جامعه است و برای انتقام خون پدرش به این مجتمع نزدیک شده تا زنی را که مسبب قتل پدرش است نابود کند. به همین دلیل هم با مردی چهل سال بزرگتر از خودش ازدواج کرده تا خیلی بیشتر در این مجتمع نفوذ کند. زندگی او با قتل پسری در این مجتمع گره می‌خورد و نهایتا بخشی از رازهایی که ایرج به دنبال فاش کردن‌شان بود به او برمی‌گردد. 

مهمترین خصوصیت رفتاری‌: مهمترین ویژگی منیر، تازه به دوران رسیدگی‌اش است. دختری فقیر که از جایگاه فعلی‌اش استفاده می‌کند تا جایی که می‌شود احترام و جایگاه بخرد. به همه امر و نهی می‌کند و به کسانی که تا پیش از این در سطح او بوده و حالا زیردستش شده بودند می‌توپد اما خیلی زود پشیمان می‌شود. او مدام درحال سفارش دادن لباس و وسیله شخصی است و حتی در بدترین شرایط هم آرایش موها و صورتش بهم نمی‌ریزد.

میزان موفقیت در ایفای نقش: مینا ساداتی را معمولا در نقش دختری ساده و مهربان می‌بینیم. او با نقش منیر، متفاوت‌تر از همیشه ظاهر شده. ساداتی توانسته به‌راحتی در قالب نقشی قرار بگیرد که دو وجه کاملا متفاوت دارد. از یک سو دختری است پر از حسرت و خشم از چیزهایی که نداشته و از دست داده و از سوی دیگر زنی ثروتمند و قدرتمند که کسی نمی‌تواند مقابلش بایستد. او گهگاه از یک سر طیف به سر دیگر می‌رود و شمایی از گذشته خودش رو می‌کند تا نشان دهد متعلق به کدام طبقه اجتماعی است. تغییر سریع رفتارها و لحن‌هایش به‌خوبی این واقعیت را نمایان می‌کند و از او شخصیتی کاملا باورپذیر می‌سازد.

جایگاه نقش در کارنامه: مینا ساداتی برای بازی در سریال «تنهایی لیلا» و فیلم‌هایی مثل «محمدرسول‌الله»، «عصر یخبندان»، «امکان مینا»، «فروشنده»، «تابستان داغ» و …. مورد توجه قرار گرفته بود و برای «عصر یخبندان»، «امکان مینا» و «تابستان داغ» نامزد سیمرغ بود. او بازیگر کم‌کاری است اما در نقش‌هی کوتاه هم موفق ظاهر می‌شود. درحالی بازی در سریال «دفتر یادداشت» را پذیرفت که از سال 1398 در سینما فعالیتی نداشت. در شبکه نمایش خانگی اما این اواخر در دو سریال «آمستردام» و «هفت» ظاهر شده بود. منیر می‌تواند به عنوان یکی از نقش‌های مهم کارنامه ساداتی ماندگار شود.

سوگل خلیق نازنین

سوگل خلیق در «دفتر یادداشت» بازی بسیار خوبی از خودش ارائه داده است.

جایگاه نقش در قصه: از ابتدای سریال، نازنین به عنوان یکی از ساکنان مجتمعی معرفی می‌شود که ایرج و حمید در آن ساکنند. در ادامه به خاطر قتل پسری که به او علاقه‌مند بوده به دردسر می‌افتد و با کمک گرفتن از ایرج و حمید زندگی‌اش به آنها گره می‌خورد. رفته رفته وقتی رازهای فیلم فاش می‌شود متوجه می‌شویم رابطه‌ای نزدیک با آنها و حتی غراب؛ کارآگاه سریال دارد. در دو قسمت اخیر با مشخص شدن واقعیت، نقش نازنین پررنگتر هم می‌شود و درواقع می‌فهمیم یکی از مهره‌های اصلی ماجراهاست.

مهمترین خصوصیت رفتاری‌: مهمترین ویژگی رفتاری شخصیت نازنین واکنشی عجیبی است که هنگام شوکه شدن بروز می‌دهد و آنقدر می‌خندد که همه عاصی می‌شوند.  این خنده اما از یک جایی با گریه تلفیق می‌شود و در عین اینکه بامزه به نظر می‌رسد، اوج استیصال او را هم نمایش می‌دهد. سوگل خلیق این موقعیت را بسیار درخشان به نمایش می‌گذارد. به طور کلی از آنجایی که بخش مهمی از ماجراها در ارتباط میان ایرج و حمید و نازنین پیش می‌رود، بازی او به عنوان مکمل آن دو نقش بسیار اهمیت دارد.

میزان موفقیت در ایفای نقش: «دفتر یادداشت» فضای خاصی دارد و تا حدی از فضای رئال سایر سریال‌هایی که این اواخر شاهدشان بوده‌ایم فاصله می‌گیرد. جنس بازی‌ها هم با توجه به این تعریف متفاوت است. سوگل خلیق این موقعیت را به درستی درک کرده. در عین اینکه بسیار جدی است و سعی می‌کند رفتارش را با بحران پیش رو هماهنگ کند، اما گهگاه نشانه‌هایی بروز می‌دهد که از او شخصیتی متفاوت می‌سازد. واکنش‌های عصبی، خنده‌ها، هیجان‌ها و … همگی نشان از ویژگی‌هایی دارد که او را منحصربفرد می‌کند.

جایگاه نقش در کارنامه: خلیق پیش‌تر در سریال‌های «دلدار»، «همگناه»، «سیاوش» و … و فیلم‌هایی مثل «مردن در آب مطهر»، «آخرین تولد» و … حضور پیدا کرده بود اما این اولین بار است که نقشی تا این حد مهم ایفا می‌کند و تا اینجا توجه‌های زیادی را به خود جلب کرده است.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه