کاهش نرخ سالانه تولد در سال ۱۴۰۳ به زیر یک ‌‌میلیون نفر برای اولین‌بار

کیهان . ۱۴۰۳/۹/۲،‏ ۲۰:۳۱


وزیر بهداشت هشدار داد: برای اولین‌بار در تاریخ، نرخ تولد در سال 1403 به زیر یک‌میلیون نفر می‌رسد، بنابراین همه دستگاه‌ها باید به وظیفه خود در قبال جوانی جمعیت عمل کنند.
به گزارش وبدا، محمدرضا ظفرقندی روز پنجشنبه در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که به مناسبت هفته بسیج برگزار شد، با بیان اینکه بسیج همان نیروی فداکار، مسئله‌محور و بی‌ادعا است، به نقش بسیج در 8 سال دفاع ‌مقدس اشاره کرد و گفت: از مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشجویان می‌خواهیم تا پیشنهادات و راه‌حل‌های خود در حوزه‌های مختلف سلامت را ارائه دهند.
ظفرقندی با اشاره به پیگیری قانون جوانی جمعیت در کشور افزود: امروز مسئله جمعیت یک مسئله جدی و نگران‌کننده است و فقط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خلاصه نمی‌شود بلکه بسیاری از مؤلفه‌ها همچون مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اقتصاد سلامت و حتی تعرفه‌های پزشکی نیز در آن دخیل هستند و در کوتاه‌مدت نمی‌توان به نتیجه رسید. در بحث جوانی جمعیت نخست باید شیب را اصلاح کرد تا شیب نزولی متوقف و سپس صعودی شود اگر این شیب اصلاح شد آنگاه است که می‌توان امیدوار
بود.
وی ادامه داد: امروز ما شاهد این هستیم که بسیاری از کشورهای غربی و حتی منطقه آسیای شرقی همچون کره‌جنوبی و ژاپن از چاله جمعیتی در چاه جمعیتی گرفتار شده‌اند و این هشدار را می‌دهم اگر کشوری در چاه جمعیتی افتاد، بیرون آمدن از آن دشوار و حتی غیرممکن خواهد بود.
وزیر بهداشت بیان داشت: نرخ باروری اکنون از 2.1 در سال ۹۵ به 1.66 رسیده است و‌ اگر به یک‌ویک‌دهم برسد در چاله و چاه جمعیتی گرفتار می‌شویم. طبق بررسی‌های ما در سال ۱۴۰۳ برای اولین‌بار در تاریخ میزان ولادت در ایران به زیر یک ‌میلیون نفر خواهد رسید که بسیار جای نگرانی دارد. بنابراین همه دستگاه‌ها باید به وظیفه خود در قبال جوانی جمعیت عمل کنند.
ظفرقندی در ادامه به برخی از انتقادات مطرح‌شده در این نشست از افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی پاسخ داد و گفت: افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی و دندانپزشکی مصوبه وزارت بهداشت نیست بلکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و از چهار سال پیش تاکنون 100درصد افزایش ظرفیت صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه افزایش ظرفیت علوم پزشکی و دندانپزشکی دارای دو پیوست بوده که هیچ‌کدام اجرائی نشده است، افزود: هزینه تحصیل هر دانشجوی علوم پزشکی یک‌ میلیارد تومان است. هزینه‌های دانشجوی علوم پزشکی برای خوابگاه، درس و غذا دیده نشده است. دومین پیوست تامین اساتید بوده که این پیوست هم در نظر گرفته نشده است. بنده که 35 سال معلم هستم به هیچ عنوان این روش آموزش را قبول ندارم که ظرفیت یک کلاس از 150 نفر به 250 نفر برسد.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه