آیا میتوان بلیط هواپیما را به شخص دیگری انتقال داد؟
نسیم آنلاین . ۱۴۰۳/۹/۱، ۷:۳۵
ممکن است برای شما هم پیشآمده باشد که با هیجان بلیط هواپیما خود را رزرو کردهاید؛ اما روزهای قبل از پرواز مشکلی پیش میآید و نمیتوانید به سفر بروید؛ از طرفی باید کسی را بهجای خود به آن سفر بفرستید. حالا دوراه دارید، یا بلیط را کنسل کنید و مجدد در تاریخ جدید بلیط خریداری کنید و یا بلیط خود را به شخص دیگری انتقال دهید.
همانطور که میدانید همهی بلیط ها قابلانتقال نیستند و تازه اگر هم قابلانتقال باشند قوانین خاص خودشان را دارند. در این مقاله به بررسی این موضوع به طور کامل میپردازیم.
بلیط هواپیما قابل انتقال چیست؟
بهطورکلی دو نوع بلیط هواپیما داریم؛ قابلانتقال و غیرقابلانتقال. بلیط هواپیما قابلانتقال نوعی از بلیط است که فرد میتواند با پرداخت هزینهای بابت جریمه، بلیط خود را به فرد دیگری انتقال دهد و فرد جدید بهجای او به سفر برود.
برخی ایرلاینهای خارجی قابلیت انتقال بلیط را تنها برای اعضای یک خانواده فراهم میکنند و برخی دیگر محدودیت اینچنینی ندارند. اما بههرحال برای انتقال بلیط ملزم به پرداخت جریمه هستید.
شرایط انتقال بلیط هواپیما به فردی دیگر
شرایط انتقال بلیط هواپیما به شخص دیگر کاملاً بستگی به ایرلاین انتخابی و شرایط مبدأ و مقصد دارد. ازآنجاکه انتقال در پروازهای خارجی انجام میشود باید به سایت ایرلاینی که از آن بلیط هواپیما خارجی را رزرو کردهاید مراجعه و همچنین شرایط کشور مقصد را پیگیری کنید.
علاوه بر موارد بالا، کلاس پروازی و زمان باقیمانده به پرواز هم در واجد شرایط بودن بلیط برای انتقال تأثیرگذار هستند. برخی ایرلاینها انتقال بلیط را تنها برای کلاس پروازی بیزینس و فرست کلاس مجاز میکنند و برخی ایرلاینهای دیگر اجازهی انتقال را تنها در پروازهای اکونومی میدهند.
ایرلاینهایی که اجازه انتقال بلیط را به مسافر میدهند، هرچه به زمان پرواز نزدیکتر شوید جریمه بیشتری برایتان در نظر میگیرند، پس بهتر است از این موضوع و میزان جریمه مطلع شوید و بعد تصمیم به انتقال بلیط یا کنسلکردن آن بگیرید.
مراحل انتقال بلیط هواپیما به شخص دیگر
برای انتقال بلیط ابتدا باید بررسی کنید واجد شرایط هستید یا خیر. به طور کلی مراحل انتقال شامل بررسی بلیط، ارتباط با ایرلاین برای انتقال، ارائه مدارک و مشخصات فرد جدید، پرداخت هزینه جریمه و دریافت بلیط جدید برای مسافر میشود.
بررسی بلیط هواپیما
به وبسایت ایرلاینی که بلیط را از آن تهیه کردهاید مراجعه کنید و یا با جستجو در اینترنت چک کنید بلیط شما قابلانتقال هست یا خیر.
ارتباط با ایرلاین برای انتقال بلیط هواپیما
میتوانید از پشتیبانی آنلاین سایت کمک بگیرید و یا با تماس تلفنی که راه بهتری است، از ایرلاین کمک بخواهید تا شرایط لازم برای مراحل انتقال بلیط را به شما بگویند و اگر واجد شرایط بودید، با گرفتن اطلاعات لازم بلیط را به فرد مدنظر انتقال دهند.
ارائه مدارک برای انتقال بلیط هواپیما
پس از این که ایرلاین مربوطه تأییدیه لازم را برای انتقال به شما داد اکنون نوبت آن رسیده تا مدارک را بهصورت حضوری به نمایندگی ایرلاین در شهر خود ببرید و یا بهصورت آنلاین آن را برایشان ارسال کنید.
اگر ایرلاین خارجی باشد باید در واتساپ و یا ایمیل مدارک را ارسال کنید. مدارک شامل مشخصات دقیق فرد به همراه اطلاعات پاسپورت او میشود.
پرداخت جریمه انتقال بلیط به شخص جدید
حالا باید با روشهایی که ایرلاین برایتان در نظر گرفته مبلغ جریمه را بپردازید تا بلیط جدید صادر شود. پیش از اقدام به انتقال بلیط هواپیما بهتر است از هزینهای که باید برای آن بپردازید مطلع شوید تا بررسی کنید این کار از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه است یا نه.
صدور بلیط جدید برای شخص
بعد از آن که تمام کارهای لازم را انجام دادید، بلیط برای فرد جدید صادر میشود. این بلیط مشخصات همان بلیط قبلی را دارد و اکنون برای فرد مدنظر شما فعال و قابلاستفاده است.
کدام ایرلاینها اجازه انتقال بلیط هواپیما به شخص دیگر را میدهند؟
از بین ایرلاینهای داخلی تقریباً هیچکدام. اما برخی شرکتهای چارترکننده با دریافت هزینه بلیط را انتقال میدهند. پیش از اقدام به انتقال باید با شرکت چارترکننده ارتباط برقرار کنید و مطمئن شوید این خدمات توسط شرکت ارائه میشود یا خیر.
ایرلاینهای خارجی که بلیط هواپیما را انتقال میدهند
ایرلاینهای خارجی که امکان تغییر مشخصات را برای مسافران خود فراهم میکنند اغلب ایرلاینهای ارزانقیمت هستند و یا سختگیری بسیار زیادی برای ویرایش مشخصات دارند. مثلاً ایرلاین قطر ایرویز تنها امکان تغییر یک حرف در مشخصات شما را میدهد؛ اما امارات و ترکیش ایرلاینز حتی امکان تغییر یک حرف را هم نمیدهند.
ایرلاینهای لو کاست (ارزان قیمت) امکان انتقال بلیط را فراهم کرده اند. ایرلاینهایی نظیر:
رایان ایر (Ryanair): با هزینه بسیار بالا که گاهی از بلیط اصلی هم گرانتر است.
ایزی جت (EasyJet): هزینه وابسته به زمان درخواست متغیر است؛ هر چه زودتر اقدام شود جریمه کمتر است.
ویز ایر (Wizz Air): هزینه تعیین شده و مشخصی دارد.
جت2 (Jet2): هزینه تغییر و انتقال کمتر از سایر ایرلاینهاست.
ایر آسیا (AirAsia): در برخی مسیرها امکان انتقال بلیط وجود دارد.
فلای دبی (Flydubai): تنها برای بلیط های اکونومی ممکن است و هزینه باتوجهبه بلیط و مسیر تعیین میشود.
وقتی یک ایرلاین سختگیری زیادی برای تغییر مشخصات دارد تنها راه ممکن کنسلکردن بلیط و رزرو بلیط جدید با مشخصات فرد موردنظر است؛ حداقل در این صورت میتوانید مبلغی از بلیط را پس بگیرید.
بلیط هواپیما غیر قابل انتقال چیست؟
بلیط هواپیما غیر قابل انتقال به این معنی است که پس از رزرو بلیط، فرد نمیتواند بلیط را به شخص دیگری واگذار کند و در صورتی که مجبور به انتقال آن به فرد دیگر باشد باید ابتدا بلیط را کنسل و مجددا اقدام به خرید بلیط نماید. بلیط هوایپما ایرلاین های داخلی نظیر بلیط هواپیما ماهان و ایران ایر غیرقابل انتقال هستند.
در پروازهای داخلی بلیط ها از نوع غیر قابل انتقال هستند و اگر هم بتوانید آن را به شخص جدید انتقال دهید باید هزینه ی زیادی بابت جریمه بپردازید. اگر اقدام به انتقال کنید و موفق نشوید جریمه سنگین تر و گاهی بیشتر از بهای بلیط اصلی میشود. پس بهتر است همان ابتدا بلیط را کنسل کنید و مبلغی را هم پس بگیرید و بلیط جدید رزرو کنید. معمولا جریمه کنسل کردن بلیط هواپیما سیستمی تا 3 روز مانده به پرواز بسیار ناچیز است، مگر این که بلیط را به بهای بسیار کمی خریده باشید.
تغییر مشخصات در بلیط هواپیما
گاهی اوقات الزاماً نمیخواهید بلیط را به شخص غریبهای انتقال دهید، مثلاً نیاز است بلیط را به خواهر یا برادر دوقلوی خود انتقال دهید که اتفاقاً مشخصات کاملاً یکسانی دارید و تنها اسم را باید عوض کنید!
توجه داشته باشید که بلیط های سیستمی اصلاً امکان تغییر مشخصات ندارند و تنها برخی شرکتهای چارترکننده با دریافت هزینه بیشتر مشخصات شما را تغییر میدهند و بلیط جدید صادر میشود. به همین منظور در پروازهای داخلی بهتر است بلیط را کنسل و مجدداً اقدام به خرید بلیط هواپیما کنید.
مطالعه خبر در منبعاخبار مشابه
راهنمای رزرو بلیط ونکوور برای سفرهای خانوادگی
گسترش نیوز . ۱۴ ساعت پیش
چرا بلیط هواپیما گاهی نایاب میشود؟
فردا نیوز . ۱۱ روز پیش
خرید زودترین پرواز تهران تورنتو علی بابا
همشهری . ۱۴ روز پیش