ربات چت هوش مصنوعی جایگزین مصاحبه انسانی در پژوهش‌ها می‌شود

تحلیل بازار . ۱۴۰۳/۹/۳،‏ ۹:۲۳


ربات چت هوش مصنوعی ابزاری است که به صورت رایگان در دسترس است و عملکردی مشابه مصاحبه‌های انسانی دارد. این چت ربات می‌تواند جایگزین مناسبی به جای مصاحبه‌های انسانی در پژوهش‌ها باشد.

به گزارش بازار، هوش مصنوعی به وسیله ربات چت موفق به انجام مصاحبه تحقیقاتی شده است. کارشناسان معتقدند که مصاحبه‌های تحقیقاتی انجام شده توسط هوش مصنوعی می‌تواند به دانشگاهیان کمک کند تا مطالعات را در مقیاس بی‌سابقه‌ای انجام دهند و نتایج دقیق‌تری را تولید کنند.

این ربات چت توسط دو محقق موسسه اقتصاد لندن طراحی شده است که می‌تواند فقط در چند ساعت با هزاران نفر مصاحبه انجام دهد. رویکرد این ربات چت انجام مصاحبه به صورت محاوره‌ای است. سپس این ربات پاسخ‌ها را جمع‌آوری کرده و از آن‌ها برای طراحی سوالات جدید استفاده می‌کند. به جای این که مجموعه‌ای استاندارد از سوالات متن باز و چندگزینه‌ای مانند عموم نظرسنجی‌های آنلاین در اختیار مصاحبه‌شوندگان قرار دهد.

فردریش گایکه استادیار علوم اجتماعی محاسباتی و خاویر جاراول استاد اقتصاد ۲ محققی هستند که این ربات چت هوش مصنوعی را توسعه داده‌اند. آنها در توصیف این ربات می‌گویند این ابزار بهترین تجربیات را از ادبیات دانشگاهی به کار می‌گیرد. برای مثال، شرکت کنندگان را تشویق می‌کند تا نظرات خود را آزادانه بیان کنند و سپس سوالاتی برای اطمینان از وضوح پاسخ‌ها مطرح می‌کند.

آن‌ها همچنین ادعا می‌کنند که چت ربات «همدلی شناختی» را نشان می‌دهد و از سؤالات برای درک دیدگاه مصاحبه‌شونده استفاده می‌شود. این ابزار به صورت رایگان در اختیار سایر محققان قرار گرفته است تا بتوانند آن را دانلود، تطبیق دهند و استفاده کنند.

نظرسنجی‌هایی که برای بررسی این ابراز انجام شد، نشان داد که افراد مصاحبه‌های انجام شده توسط هوش مصنوعی را مشابه مصاحبه‌های انسانی ارزیابی کردند. در یکی از این نظرسنجی‌ها تیمی از دانشجویان دکترای جامعه‌شناسی از دانشگاه هاروارد و LSE شرکت کردند و از آن‌ها خواسته شد کیفیت مصاحبه‌ها را بر اساس رونوشت‌ها ارزیابی کنند.

همچنین از هزار شرکت‌کننده در مطالعه خواسته شد تا تعامل خود را با ربات چت ارزیابی کنند. اکثریت گفتند که از آن لذت برده‌اند و این حالت مصاحبه را به زمینه‌های متن باز ترجیح می‌دهند. تنها ۱۵ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که ترجیح می‌دادند مصاحبه توسط یک فرد انجام می شد.

یکی دیگر از یافته‌های نظرسنجی‌ها این است که افراد در مصاحبه با هوش مصنوعی نسبت به مصاحبه‌های سنتی آنلاین، تمایل بیشتری برای پاسخدهی دقیق دارند. به طوری که تعداد کلمات در پاسخ‌های تشریحی افزایش ۱۴۲ درصدی داشته است.

این مزایا به ویژه در رابطه با مسائل سیاسی مشهود بود. محققان دریافتند که شرکت‌کنندگان تعامل با ربات چت را ترجیح می‌دهند، چرا که هوش مصنوعی افراد را قضاوت نمی‌کند. در نتیجه احساس راحتی بیشتری داشته و می‌توانند آزادانه نظرات خود را بیان کنند.

طراحان این ابزار در تلاش هستند ترکیب تعاملات صوتی در ربات چت را راه‌اندازی کنند. همچنین در حال بررسی چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل پاسخ‌های جمع آوری شده هستند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.