تنش دمایی در انتظار شهرهای ایران نیمه اول آذر پر بارش‌ است

افکار نیوز . ۱۴۰۳/۹/۳،‏ ۱۰:۲۵


بررسی داده‌های هواشناسی از حاکم بودن تنش دمایی بالا در بخشهای وسیعی از کشور به ویژه نیمه جنوبی ایران در آذر و دی ماه حکایت دارد

یک کارشناس مستقل هواشناسی گفت: با توجه به حاکم شدن فاز لانینا، شرایط جوی با تغییرات مواجه و پیش‌بینی بلند مدت هواشناسی دشوار خواهد بود و هر لجظه ممکن است شرایط جوی تغییر کند. با این اوصاف اما بررسی الگوها و داده های هواشناسی نشان می‌دهد استان های حاشیه زاگرس مثل، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و همچنین سرتاسر زاگرس با وجود اینکه بارش‌های پراکنده‌ای را در ماه‌های آذر و دی دشت می‌کنند اما این بارش‌ها در مقایسه با میانگین بلند مدت ۳۰ ساله زیر نرمال پیش بینی می‌شود. این در حالی است که بیشترین بارش‌ها برای مناطقی که عنوان شد در بهمن و اسفند اتفاق خواهد افتاد.

محمدرضا جاویدی با بیان اینکه در سال های قبل بیشترین بارش پاییزی در حوزه زاگرس در زاگرس مرکزی رخ می داد، افزود: بارندگی ها در سه ماه پاییز در این منطقه نسبت به میانگین بلند مدت، زیر نرمال بود. اما در همین بازه زمانی نوار شمالی کشور، سواحل دریای خزر و حوزه البرز بارش‌های بیش از نرمال را در پاییز دشت کردند.

او به پیش‌بینی بارش‌های کشور درنیمه اول آذرماه اشاره کرد و گفت:استان‌های البرز، تهران، ‌گیلان، مازندران، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و نیمه شمالی استان فارس، نیمه غربی بوشهر، همدان، مرکزی، زنجان، قزوین گلستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، اردبیل، غرب اصفهان، سمنان، کرمان خراسان جنوبی و حتی یزد و قم بارش های خوبی را در ۱۵ روز نخست آذرماه دشت خواهند کرد.

هوای گرم پاییزی در ۴ استان

جاویدی ادامه داد: سامانه پرفشار حاره‌ای مستقر در جنوب شرق و همچنین شکل گیری طوفان‌های حاره ‌ای روی اقیانوس هند، باعث می شود که نیمه جنوبی و جنوب شرق کشورمثل استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، جنوب بوشهرو هرمزگان درنیمه نخست آذرماه بارش چندانی دشت نکنند. ضمن اینکه دمای هوا درهمین مناطق در نیمه نخست آذربیش از نرمال پیش بینی می شود.

این کارشناس هواشناسی به پیش بینی شرایط جوی دو ماه پایانی سال هم اشاره کرد و گفت: تاکید می‌کنم که پیش بینی بلند مدت با خطا و تغییرات همراه است، اما در صورتی که در الگو ها و داده های هواشناسی تغییری ایجاد نشود، تمرکز بارش‌های زمستانی در کشور در این دوماه خواهد بود و دوماه نسبتا پربارشی پیش‌بینی می شود.

 بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی، زمستان ۱۴۰۳ در ایران همراه با الگوهای متغیر بارشی خواهد بود. ضمن اینکه به طور کلی، شرایط آب و هوایی ایران همچنان تحت تأثیر تغییرات اقلیمی جهانی و نوسانات ال‌نینو و لانینا قرار دارد؛ اما پیش‌بینی‌های کنونی نشان می‌دهند که بارش‌های زمستانی احتمالاً در حد نرمال یا کمتر از آن خواهند بود.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.