7 علت رایج کمردرد در کودکان
اکو نیوز . ۱۴۰۳/۹/۳، ۱۰:۱۶
اقتصاد ایران: اگر کودک شما کمردرد دارد، طبیعی است که نگران باشید. به عنوان والدین، شما نمی خواهید ببینید که آنها ناراحت هستند یا فعالیت های مورد علاقه خود را به خاطر کمردرد از دست می دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وری ول هلث، کمردرد معمولاً در سنین میانسالی و بالاتر به عنوان یک مشکل در نظر گرفته می شود، اما یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که بیش از یک سوم از کودکان و نوجوانان در سال گذشته تجربه کمردرد را گزارش کردند و تقریباً 9 درصد از آنها کمردرد شدید داشتند.
کمردرد در نوجوانان و کودکان می تواند به دلیل چاقی، فعالیت های ورزشی شدید در طول سال و پوشیدن کوله پشتی سنگین در مدرسه رخ دهد.
این مقاله به بررسی علل احتمالی کمردرد در نوجوانان و کودکان کوچکتر می پردازد. همچنین علائم هشدار دهنده ای را که نشان می دهد زمان تماس با ارائه دهنده فرزندتان فرا رسیده است.
کمردرد عضلانی شایع ترین دلیل کمردرد در کودکان و نوجوانان است. آنها ممکن است بگویند کمرشان درد می کند یا احساس درد و حساسیت دارند.
این نوع کمردرد اغلب ناشی از کشیدگی عضلات و کشیدگی رباط ها است. کودکانی که در تمام طول سال ورزش های شدید انجام می دهند در معرض خطر این آسیب ها هستند.
مشکلات وضعیت بدن همچنین می تواند منجر به کمردرد در افراد در هر سنی شود و می تواند ناراحتی طولانی مدت باشد.
کودکانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند نیز ممکن است به دلیل استرسی که وزن اضافی بر عضلات کمر، رباط ها و استخوان هایشان وارد می کند، درد داشته باشند.
تشخیص درد عضلانی
آزمایشهایی مانند اشعه ایکس، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) و سایر آزمایشهای تصویربرداری برای تشخیص کمردرد عضلانی در مواقع ضروری و حساس تجویز می شود. اگر فرزند شما علائم دیگری نداشته باشد، احتمالاً پزشک این آزمایشات را تجویز نخواهد کرد.
انجام آزمایشات بیش از حد مورد نیاز دارای معایبی است، از جمله قرار گرفتن کودک در معرض پرتوهای پزشکی زیاد.
درمان دردهای عضلانی
معمولاً اگر کودک شما استراحت کند بهتر می شود. استفاده از گرما و یخ نیز می تواند به تسکین درد کمک کند.
در کوتاه مدت، کودک شما ممکن است از فیزیوتراپی، برنامه های کششی، یوگا یا ماساژ بهره مند شود.
شکستگی های تنشی در ستون فقرات از علل شایع کمردرد در نوجوانان است. با این حال، نوجوان شما ممکن است حتی متوجه نشود که آسیب دیده است، زیرا علائم ممکن است به مرور ظاهر شوند.
با گذشت زمان آنها احتمالاً یک درد مبهم در محلی که شکستگی رخ داده است، احساس می کنند. آنها همچنین ممکن است متوجه شوند که درد هنگام حرکت بدتر می شود و در هنگام استراحت احساس بهتری دارند.
انواع شکستگی های تنشی
شایع ترین نوع شکستگی ستون فقرات اسپوندیلولیز نامیده می شود که یک آسیب استخوانی است که در پشت ستون فقرات اتفاق می افتد.
این آسیب در نوجوانانی که ورزشهایی انجام میدهند که شامل خم شدن مکرر به عقب (هیپراکستنشن)، مانند ژیمناستیک و شیرجه میشوند، رایج است.
آیا کودک من به جراحی نیاز خواهد داشت؟
اکثر کودکان و نوجوانان مبتلا به اسپوندیلولیز نیازی به جراحی ندارند. بسیاری از بیماران جوان در واقع با درمان های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، مراقبت های کایروپراکتیک و استفاده از بریس بهتر می شوند.
جراحی معمولاً برای کودکانی است که دردی دارند که حتی پس از چندین ماه تلاش از روشهای دیگر از بین نمیروند.
کودکانی که آسیب های شدیدی دارند که منجر به از دست دادن تراز ستون فقرات می شود ممکن است به جراحی نیز نیاز داشته باشند.
حتی با درمان، علائم شکستگی استرس ممکن است تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه یابد.
فتق دیسک ستون فقرات زمانی رخ می دهد که بالشتک نرم بین دو مهره پاره شود. مواد دیسک به بیرون فشرده می شود و می تواند به اعصاب و نخاع فشار وارد کند.
در کودکان، مواد دیسک بسیار الاستیک است، که به ستون فقرات کمک می کند تا نیروهای غیرعادی را کنترل کند. با بالا رفتن سن، دیسک ها خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند و احتمال پارگی بیشتر می شود.
با این حال، دیسکها میتوانند در صورت تجربه نیروهای بیش از حد (مانند آسیبهای تروماتیک) پاره شوند. اگر دیسک ها ساختار غیر طبیعی داشته باشند، ممکن است پارگی نیز اتفاق بیفتد.
علائم فتق دیسک عبارتند از:
- پا درد
- بی حسی و گزگز در پاها
- ضعف پا
- مشکل در خم کردن یا صاف کردن ستون فقرات
فتق دیسک در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان است.
تشخیص و درمان مشکلات دیسک
MRI می تواند برای تشخیص فتق دیسک مفید باشد.
فتق دیسک معمولاً بدون جراحی قابل کنترل است. با این حال، کودکان و نوجوانان با درد شدید یا علائم آسیب عصبی ممکن است از جراحی برای کاهش فشار روی عصب بهره مند شوند.
کودکان نوپا، کودکان و نوجوانان ممکن است دچار عفونت هایی شوند که ستون فقرات آنها را درگیر می کند. علائم این عفونتها متفاوت است، اما میتواند شامل کمردرد، تبهای خفیف و احساس کلی بیماری (بیحالی) باشد.
مننژیت نخاعی
یکی از جدی ترین عفونت های ستون فقرات مننژیت است که می تواند توسط باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و سایر میکروب ها ایجاد شود. مننژیتی که توسط باکتری ایجاد می شود یک فوریت اورژانسی است.
اگر کودک شما کمردرد و هر یک از این علائم مننژیت را دارد، فورا به اورژانس مراجعه کنید:
- تب شدید
- گرفتگی گردن
- سردرد شدید
- حساسیت به نور
- تشنج
- استفراغ کردن
- سردرگمی، تغییر رفتار
تشخیص و درمان عفونت
تشخیص عفونت استخوانها یا دیسکهای ستون فقرات ممکن است سخت باشد، اما برخی از موارد کلیدی وجود دارد که یک پزشک به دنبال آن است.
آزمایشهای غیرطبیعی خون که نشانههای عفونت یا نشانگرهای التهاب را نشان میدهند، سرنخهایی در مورد علت کمردرد کودک شما خواهند بود. از تصویربرداری می توان برای کمک به پزشک در تشخیص محل عفونت استفاده کرد.
اگر عفونت ناشی از باکتری باشد، کودک شما باید آنتی بیوتیک مصرف کند. ممکن است نیاز باشد که آنها را از طریق IV دریافت کنند.
جراحی تنها در صورتی مورد توجه قرار می گیرد که عفونت به نخاع آسیب رسانده باشد، با آنتی بیوتیک بهبود نیابد یا عوارض دیگری ایجاد شود.
اگر تراز ستون فقرات کودک شما غیر طبیعی باشد، می تواند باعث کمردرد شود. ممکن است ظاهر پشت فرزندتان را نیز تغییر دهد. گاهی اوقات، بدشکلی ها به راحتی قابل مشاهده هستند اما باعث درد نمی شوند.
دو ناهنجاری ستون فقرات رایج در کودکان عبارتند از:
- اسکولیوز: این یک تغییر شکل است که باعث ایجاد انحنای S شکل در ستون فقرات می شود. وقتی به پشت فرزندتان نگاه می کنید، می توانید تغییر شکل را ببینید.
- کیفوز شوئرمن: این حالت باعث خمیدگی شدید در ستون فقرات می شود. وقتی از پهلو به فرزندتان نگاه می کنید می توانید شکل آن را ببینید.
پزشک می تواند انحنای ستون فقرات کودک شما را با گرفتن تصاویر اشعه ایکس یا ام آر آی اندازه گیری کند.
آیا کودک من به جراحی نیاز خواهد داشت؟
در حالی که این دو شرایط بسیار متفاوت هستند، درمان ها مشابه هستند. اگر بدشکلی شدید باشد، ممکن است کودک نیاز به استفاده از بریس پشتی داشته باشد.
جراحی فقط برای بدشکلی های شدید در نظر گرفته می شود. با این حال، تغییر شکل ستون فقرات ممکن است پس از جراحی باقی بماند، زیرا اصلاح کامل ستون فقرات می تواند مشکلات بیشتری را نسبت به یک اصلاح جزئی ایجاد کند.
چندین تومور استخوان غیر سرطانی (خوش خیم) و سرطانی ( بدخیم) می توانند در ستون فقرات ایجاد شوند.
در حالی که تومورهای ستون فقرات یک علت بسیار نادر برای کمردرد در کودکان و نوجوانان هستند، پزشک هنوز ممکن است آنها را یک احتمال در نظر بگیرد.
برخی از تومورها درد زیادی ایجاد می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند.
برخی از علائم هشداردهنده که ممکن است با کمردرد ناشی از تومور رخ دهد، درد در شب، بیماری عمومی یا کاهش وزن است.
اگر کودکی این علائم را داشته باشد، ممکن است پزشک بخواهد آزمایشاتی را برای جستجوی تومور تجویز کند.
درمان تومورهای ستون فقرات
درمان تومورهای ستون فقرات به نوع تومور بستگی دارد. حتی تومورهایی که سرطانی نیستند ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند زیرا می توانند منجر به تغییر شکل ستون فقرات شوند.
تومورهای سرطانی در ستون فقرات اغلب به ترکیبی از درمان ها از جمله داروها، پرتودرمانی و جراحی نیاز دارند.
اگر کودک مبتلا به عفونت کلیه باشد (که پیلونفریت نیز نامیده می شود) ممکن است از کمردرد شکایت کند. بیشتر عفونت های کلیه در کودکان ناشی از عفونت باکتریایی دستگاه ادراری (UTI) است که از مثانه به کلیه ها گسترش یافته است.
هر سال از هر 100 کودک، سه کودک به عفونت ادراری مبتلا می شوند. برخی از عواملی که شانس ورود یا ماندن باکتری ها در دستگاه ادراری را افزایش می دهند عبارتند از:
- پوشیدن لباس های تنگ
- پاک کردن از پشت به جلو
- ادرار نکردن به اندازه کافی در طول روز
- ساختار غیر طبیعی دستگاه ادراری
- بیماری های مغز یا سیستم عصبی
- داشتن بیماری به نام رفلاکس مجرای ادراری که ادرار به مجرای ادرار و کلیه ها باز می گردد
علاوه بر کمردرد، کودکان ممکن است تب، تغییرات اشتها و درد شکم را نیز تجربه کنند. آنها همچنین ممکن است بیشتر ادرار کنند، احساس کنند که باید بیشتر ادرار کنند و در هنگام ادرار کردن احساس درد می کنند.
درمان عفونت کلیه
برای تشخیص عفونت ادراری در کودک به نمونه ادرار نیاز است. در کودکان خردسال، نمونه ادرار ممکن است توسط یک کاتتر یا سوزنی در مثانه که ادرار را جمعآوری میکند، جمعآوری شود.
اگر UTI تشخیص داده شود، کودک باید فورا آنتی بیوتیک مصرف کند. کودکانی که نمی توانند یک قرص را قورت دهند می توانند آنتی بیوتیک را به شکل مایع یا به صورت قرص جویدنی مصرف کنند و کودکان کمتر از 2 سال ممکن است برای دریافت آنتی بیوتیک داخل وریدی به بیمارستان مراجعه کنند.
طول درمان بستگی به شدت علائم دارد، اینکه آیا کودک قبلاً عفونت ادراری داشته است یا خیر، و چه مدت طول می کشد تا علائم از بین بروند.
دلایل زیادی وجود دارد که یک کودک ممکن است کمردرد داشته باشد. در حالی که علت آن می تواند چیزی جزئی مانند کشیده شدن عضله باشد، کمردرد می تواند علت جدی تری نیز داشته باشد.
کمردرد بیشتر از بزرگسالان به یک مشکل جدی در کودکان اشاره دارد. این امر به ویژه در صورتی صادق است که کمردرد کودک در عرض چند روز بهتر نشود یا شروع به بدتر شدن کند.
اگر فرزند شما علائم زیر را دارد حتما به پزشک مراجعه کنید:
- کمردرد دارد و سن 4 سال یا کمتر است
- در شب درد دارد (مخصوصاً اگر آنها را از خواب بیدار کند)
- درد یا درد مداومی دارد که بیش از چند هفته ادامه دارد
- دردی دارد که در یک پا و یا هر دو با به سمت پایین کشیده می شود
چه زمانی به اورژانس مراجعه کنید؟
اگر کودک شما همراه با علائم زیر کمردرد دارد، به دنبال مراقبت های اورژانسی باشید:
- تب ، لرز یا کسالت
- کاهش وزن
- ضعف، بی حسی یا مشکل در راه رفتن
- مشکلات کنترل مثانه یا روده آنها
اخبار مشابه
علائم کمردردهای خطرناک
شفا آنلاین . ۵ روز پیش
علائم کمردردهای خطرناک
آفتاب نیوز . ۶ روز پیش
نخستین گام در پیشگیری از دردکمر چیست
بهداشت نیوز . ۷ روز پیش
این هفت عادت بد باعث کمردرد میشود
بهار نیوز . ۱۴ روز پیش
دیسک کمر را جدی بگیرید + علائم و درمان
مستقل آنلاین . ۱۷ روز پیش
عوامل مؤثری که باعث ایجاد دیسک کمر میشود
بهار نیوز . ۱۸ روز پیش