اقتصاد۲۴- بازار ارز در هفته گذشته شاهد نوسانات محسوس قیمتها بود و فارغ از دلار که در بازار رسمی به کانال جدید صعود کرد، درهم امارات نیز با رشد تقاضا در محدوده ۱۹ هزار تومان قرار گرفت و بیتکوین نیز زنجیر پاره کرد و به سقف تاریخی ۹۸ هزار دلار رسید.
«تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران»، «تحریمهای جدید اروپا» و «اخبار اقتصادی ایالات متحده»، از جمله محرکهای کلیدی و موثر بر نوسانات بازار در هفته پیش بودند که با افزایش نگرانیها و انتظارات تورمی، خریداران بیشتری را برای خرید ارز و سکه مجاب کردند.
با این حال، قیمت دلار در بازار آزاد روز پنجشنبه با نوسانات جزئی همراه شد و قیمت درهم امارات نیز معاملات را با گپ مثبت ۲۰ تومانی در ۱۹ هزار و ۲۰ تومان بازگشایی کرد و با افزایش به ۱۹ هزار و ۶۰ تومان رسید. این اسکناس در نیمه دوم معاملات به قیمت بازگشایی بازگشت.
بازار رسمی نیز طبق روال روزهای اخیر در مسیر صعودی نوسان داد و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار به سطح ۵۲ هزار و ۵۵۰ تومان رسید و نرخ حواله نیما نیز در کانال ۵۱ هزار تومان تثبیت شد. نرخ رسمی یورو نیز با افزایش نسبت به روز گذشته در ۵۵ هزار و ۲۸۹ تومان ثابت ماند، اما نرخ حواله یورو با افزایش به ۵۳ هزار و ۷۸۳ تومان رسید. همچنین، قیمت درهم امارات در مرکز مبادله ۱۴ هزار و ۳۰۹ تومان و نرخ حواله درهم ۱۳ هزار و ۹۱۹ تومان اعلام شد.
از سوی دیگر، بازار رمزارزها توجه بسیاری از معاملهگران را در هفته گذشته به خود جلب کرد؛ اتفاقی که در پی رکوردزنیهای پیاپی قیمت بیت کوین رخ داد و این رمزارز از مرز ۹۸ هزار دلار عبور کرد و رکورد جدیدی را به ثبت رساند.
براساس پیگیری از تحلیلگران، بیتکوین پس از شکست الگوی مثلث صعودی در ۳۰ آبان، رکورد ۹۳ هزار و ۴۲۰ دلار را پشت سر گذاشت و در اولین روز آذر با رسیدن به مرز ۹۸ هزار و ۲۸۸ دلار، رکورد جدیدی را ثبت کرد.
با این همه، معاملهگران فنی معتقدند محدوده حمایتی درهم در ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان و سپس ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و تا زمانی که قیمت این اسکناس بالای سطوح یاد شده باقی بماند، روند صعودی ادامهدار خواهد بود. از سوی دیگر، عبور از مرز مقاومت اول که در ۱۹ هزار و ۱۰۰ تومان قرار دارد، درهم را به سمت هدف بعدی خود که ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است، حرکت خواهد داد. به عقیده این گروه، شکستن سطح یاد شده، امکان دستیابی درهم به کانال ۲۰ هزار تومان را فراهم خواهد کرد.
با این حال، فعالان بازار معتقدند روند قیمت درهم به عواملی، چون «تقاضای واردکنندگان»، «وضعیت ذخایر ارزی بازارساز» و «تحولات ژئوپلیتیک منطقهای» وابسته است و بهعنوان یکی از شاخصهای مهم بازار ارز، سیگنالهای معناداری به معاملهگران ارائه میدهد.
تکنیکالیستها نیز بر این باورند که قیمت دلار در سایه تحرکات بازارساز میتواند در مسیر هفته گذشته خود باقی بماند و نوسانات نامحسوسی را در محدوده رنج به ثبت رساند.