محرک‌های چینی توان حمایت از بازار فلزات را نداشت/ سقوط کامودیتی‌ها با صعود دلار آمریکا

دنیای اقتصاد . ۱۴۰۳/۹/۳،‏ ۱۲:۳۴


فلزات آهنی و غیرآهنی سومین هفته از ماه نوامبر را با کاهش قیمت به پایان رساندند؛ صعود شاخص دلار آمریکا با امیدواری نسبت به سیاست‌های اقتصادی ترامپ عامل اصلی این صعود و تضعیف قیمت فلزات بود. به این ترتیب در هفته اخیر منتهی به روز جمعه ۲۲ نوامبر مس در معاملات آتی کامکس آمریکا کاهشی ۰.۵۶ درصدی داشت؛ شاخص قیمت فلزات لندن افتی ۰.۲ درصدی و میلگرد فولادی در بازار داخلی چین کاهشی ۱.۲ درصدی را به ثبت رساند.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد آنلاین، فلزات آهنی و غیرآهنی سومین هفته از ماه نوامبر را با کاهش قیمت به پایان رساندند؛ صعود شاخص دلار آمریکا با امیدواری نسبت به سیاست‌های اقتصادی ترامپ عامل اصلی این صعود و تضعیف قیمت فلزات بود.

به این ترتیب در هفته اخیر منتهی به روز جمعه ۲۲ نوامبر مس در معاملات آتی کامکس آمریکا کاهشی ۰.۵۶ درصدی داشت؛ شاخص قیمت فلزات لندن افتی ۰.۲ درصدی و میلگرد فولادی در بازار داخلی چین کاهشی ۱.۲ درصدی را به ثبت رساند.

فلز سرخ در معاملات آتی کامکس آمریکا در روز ۲۲ نوامبر با قیمت ۴ دلار به ازای هر تن به فروش رفت؛ حال آنکه طی یک ماه اخیر مس در معاملات آتی کامکس آمریکا ۵.۳ درصد ارزان شده است.

تحلیلگران بازارهای کالایی، بخش عمده‌ای از این عقب‌نشینی قیمتی را متاثر از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن بر شاخص دلار آمریکا می‌دانند.

فعالان بازار بر این باورند که سیاست‌های اقتصادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در خصوص تعرفه‌ها، مهاجرت و مالیات‌ها، می‌تواند تورم را تقویت کند که این موضوع دست فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره را می‌بندد.

صعود شاخص دلار آمریکا از ۲ جهت عامل کاهنده قیمت کامودیتی‌ها خواهد بود و از سویی با رشد شاخص دلار، هزینه خرید برای دارندگان سایر ارزها افزایش یافته و بنابراین از تقاضای مصرفی در بازارهای کالایی کاسته می‌شود.

از سوی دیگر، با تقویت شاخص دلار آمریکا، فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا، نگهداری دلار را به سرمایه‌گذاری در بازار ترجیح می‌دهند؛ به این ترتیب رشد شاخص دلار با تضعیف تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای در بازار فلزات، عقبگرد قیمتی را به دنبال خواهد داشت.  

محرک‌های چین بازار را تحریک نکرد

دولت چین طی ماه‌های اخیر به شکل مستمری خبر از اعمال محرکی جدید برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشده داده است؛ به نحو که با توجه به سهم قابل توجه چین در مصرف فلزات، این وعده‌ها به شکل مستقیمی بر رفتار معامله‌گران جهانی فلزات اثرگذار می‌شود.

در این میان، اگرچه دولت چین همچنان بر حمایت از رشد اقتصادی این کشور با اعمال محرک‌های جدید تاکید دارد، اما به نظر می‌رسد که فعالان بازار، اقدامات اجرایی از سوی دولت پکن را تاکافی ارزیابی کرده و به این ترتیب بازار فلزات آهنی و غیرآهنی با پیش‌بینی چشم‌انداز منفی تقاضا، با افت نرخ مواجه شده‌اند.  

براساس داده‌های tradingeconomics هر تن میلگرد فولادی در معاملات آتی در بورس شانگهای د روز جمعه 22 نوامبر افتی 1.25 درصدی داشت و با قیمت 3 هزار و 306 یوآن به ازای هر تن معامله شد. در عین حال این محصول از ابتدای سال جاری میلادی تا روز 22 نوامبر با افتی 15.8 درصدی در این بازار مواجه شده است.

داده‌های اقتصادی چین حاکی از رشد 4.3 درصدی سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت در این کشور در بازه 10 ماه ابتدایی سال 2024 است؛ در عین حال انتظار می‌رود که عزم دولت پکن برای افزایش رشد اقتصادی در هفته‌های پایانی سال جاری میلادی بر این رقم بیفزاید؛ با این وجود. همچنان معامله‌گران فلزات به این محرک‌ها بی‌توجه هستند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.