روستاآزاد: فعالیت تبلیغی زمانی موفق خواهد بود که منجر به حل مسائل ذهنی مخاطب گردد خبرگزاری بین المللی
شفقنا . ۱۴۰۳/۹/۳، ۱۵:۵۱
خبرگزاری بین المللی شیعیان (شفقنا)- معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: فعالیت هایی به مرحله عملیاتی خواهند رسید که در کف میدان موجب تاثیرگذاری در مخاطب شود.
به گزارش شفقنا از بلاغ، مراسم اختتامیه اردوی آموزشی زیارتی سرگروه های تبلیغی استان خوزستان به همت مرکز آموزش های کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ، روز پنج شنبه اول آذرماه 1403 در حسینیه شهدای گمنام کوه خضر نبی علیه السلام برگزار شد
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها از تلاش و فعالیت های تبلیغی جهادی سرگروه های تبلیغی این استان تقدیر کرد و اظهار داشت: در سال های اخیر رویکرد اصلی دفتر تبلیغات اسلامی در انجام برنامه ها، موضوع «مسئله محوری» بوده و رهبر انقلاب اسلامی نیز در بعضی از سخنان خود به این موضوع اشاره و از این رویکرد ابراز خرسندی نموده اند. این رویکرد هم اکنون در سراسر کشور به یک گفتمان تبدیل شده است.
وی بیان کرد: در انجام فعالیت ها دو رویکرد «کارکرد گرایی» و «حل مسئله» می تواند در نظر گرفته شود، رویکرد اول به دنبال ایجاد و برگزاری طرح های مدنظر متناسب با ساختار و توانمندی های خود بوده اما در رویکرد دوم علاوه بر تلاش در جهت اجرای برنامه، به نتیجه آن نیز توجه می شود و بر اساس رویکرد دوم، فعالیت هایی به مرحله عملیاتی خواهند رسید که در کف میدان موجب تاثیرگذاری در مخاطب شود.
وی در ادامه بر ضرورت توجه به اثربخشی و نتیجه بخش بودن فعالیت های فرهنگی و تبلیغی تاکید کرد و افزود: سرگروه های تبلیغی به عنوان یک نیروی انسانی اثرگذار در جامعه باید قبل از ورود به مرحله عملیاتی فعالیت های خویش، توجه ویژه به رویکرد مسئله محوری داشته باشند؛ بدین معنا که در اذهان مخاطب چه گرهی باز و چه مسئله ای حل می شود. با توجه به محدودیت های موجود، ورود به موضوعات متعدد می تواند عدم موفقیت ها را به دنبال داشته باشد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در بخش دیگر سخنان خود، توجه به نتیجه در فعالیت ها را منطق قرآن و اهل بیت علیهم السلام برشمرد و اظهار داشت: اقدامات پیامبر اکرم (ص) در مکه در خصوص مسئله شرک و همچنین نزول آیات قرآن حول محور مباحث اعتقادی در آن ایام، دلیلی بر رویکرد و منطق مسئله محوری بوده است.
وی ادامه داد: با سفر پیامبر (ص) به مدینه مسئله ایشان بحث اتحاد، انسجام اسلامی و ترویج احکام و شریعت بوده و عموم آیات قرآن با توجه به این موارد نازل شده است. از سوی دیگر واژه «لعلّ» در قرآن کریم مانند «لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ»، « لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، «لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ» و « لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» نشان از توجه ویژه خداوند متعال به موضوع مورد نظر می باشد.
روستاآزاد تصریح کرد: صرف کسب علوم دانشی-مهارتی و بکارگیری آن در فعالیت های تبلیغی باعث موفقیت در کارها نبوده و آن کلید طلایی در تاثیرگذار بودن در بین مردم، ارتباط وثیق با خداوند متعال است. روایات معصومین علیهم اسلام از جمله «من اصلح فیما بینه و بین اللَّه اصلح اللَّه فیما بینه و بین النّاس»، «مَن كانَ لَهُ في نَفسِهِ واعِظٌ كانَ علَيهِ مِن اللّه ِ حافِظٌ » و «مَنْ أصْعَدَ إلی اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، أهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ أفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ» شاهد بر مدعای بحث ما در این موضوع می باشد.
اخبار مشابه
فعالیت ها و خدمات حوزه های علمیه؛ سفر مدیر حوزه علمیه خراسان به واتیکان/ برگزاری نشست علمی ماهیت حکمرانی قضائی/ برگزاری کارگاه تخصصی مهارت های تبلیغ دانش آموزی/ نقد رسانه های شرقی با حضور بانوان طلبه/ شرکت بیش از ۷ هزار نفر در رقابتهای علمی نخبگانی حوزه علمیه خراسان خبرگزاری بین المللی
شفقنا . ۶ روز پیش