ترغیب موسسات درمانی به استفاده از محصول باکیفیت ایرانی

دنیای اقتصاد . ۱۴۰۳/۹/۴،‏ ۱:۵۱


مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی در رفع کمبودهای این حوزه موثر است و به ترغیب موسسات درمانی به استفاده از محصول با کیفیت ایرانی کمک خواهد کرد. دکتر محمد وجدانی همچنین بیان کرد: در حوزه اقتصاد سلامت بهره‌مندی از توان و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در قالب برگزاری این قبیل نمایشگاه‌ها و عرضه محصولات و کالاهای ایرانی تاثیر زیادی خواهد داشت و می‌تواند مراکز و موسسات درمانی را ترغیب به استفاده از محصول باکیفیت ایرانی کند.

وی با اشاره به مهمترین چالش‌های پیش‌روی بیمه‌ها به ویژه بیمه سلامت، بر اصل پیشگیری که مهمتر از درمان است تاکید کرد و گفت: کافی نبودن منابع برای ارائه خدمات مناسب به بیمه شدگان، کافی نبودن آگاهی و سواد سلامت در سطح کشور، عدم استقرار کامل نظام ارجاع و پزشک خانواده که می‌تواند از هدررفت منابع مالی حوزه سلامت کشور پیشگیری کند، عدم تخصیص منابع مالی مناسب با هدف پوشش کامل‌تر بیماران خاص و صعب العلاج و ارائه خدمات مناسب‌تر به این قبیل بیماران و پراکندگی منابع مالی در حوزه سلامت کشور از مهمترین این مشکلات است.

او با بیان اینکه از مجموع ۶ میلیون و ۴۰۰ هزارنفری جمعیت استان خراسان رضوی بالغ بر ۳ میلیون و ۶۷۸  هزار نفر تحت پوشش خدمات سازمان بیمه سلامت ایران هستند که حدود ۵۸ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود، گفت: از این تعداد ۲ میلیون و ۵۱۰ هزار نفر از آنها درقالب دهک‌های یک تا پنج و بصورت کاملا رایگان تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

 توجه به اهمیت پیشگیری

مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی با اشاره به سند راهبردی بیمه سلامت استان خراسان رضوی عنوان کرد: در گذشته بیمه سلامت غربالگری را قبول نمی‌کرد، در تمام دنیا بیمه در حوزه پیشگیری کار می‌کند و این داستان در کشور ما برعکس بود که هزینه سنگینی را برای بیمه و مردم داشت. یکی از دستاوردهای ما پیشگیری است و در برنامه هفتم، بیمه ۵ درصد از هزینه را در حوزه پیشگیری مصرف می‌کند.

وجدانی درخصوص استفاده از هوش مصنوعی در سلامت گفت: غربالگری هوشمند درحال انجام است و از ابزار هوش مصنوعی در این امر استفاده می‌شود و هوش مصنوعی در پیشگیری و شناسایی نخستین بیماری و کاهش هزینه‌های درمان می‌تواند به ما کمک کند.

وی افزود: ما باید پیشگیری نخستین که هزار روز اول زندگی است و شامل ۹ ماه حاملگی و دو سال اول تولد است را انجام بدهیم که از بیماری‌های مزمن و خطرناک جلوگیری کنیم و هزینه‌های درمان کشور را پایین بیاوریم.

وجدانی درباره اهمیت پیشگیری خاطرنشان کرد: ما در ماه یک هزار میلیارد تومان هزینه درمان می‌کنیم که ۱۵۰ میلیارد تومان دیابت، ۱۵۰ میلیارد تومان دیالیز و ۲۰ میلیارد تومان برای انسولین است یعنی با پیشگیری در جای درست می‌توانیم ۳۰ درصد هزینه‌ها را کم کنیم.

 فردی فاقد پوشش بیمه نداریم

به باور مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی، ادغام صندوق بیمه سلامت همگانی با صندوق بیمه سلامت ایرانیان از سال گذشته باعث شده که بیمه‌شدگان صندوق بیمه سلامت ایرانیان بتوانند به تمامی مراکز درمانی دولتی و خصوصی مراجعه کنند.

وجدانی افزود: همچنین پرداخت حق بیمه سرانه درمان براساس دهک بندی درآمدی،  باعث ایجاد عدالت اجتماعی در حوزه درمانی شده است و درصورت برخورداری از پزشک خانواده، فرانشیز کمتری در مطب به پزشکان پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل بیمه سلامت استان در راستای گسترش عدالت اجتماعی در حوزه بهداشت و سلامت عمومی، پرداخت به موقع و منظم مطالبات مراکز درمانی، ارائه خدمات به زوجین نابارور، اجرای طرح‌هایی همچون پزشک خانواده، نظام ارجاع و اجرای طرح دارویار را از جمله مهمترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در عرصه بهداشت و سلامت عمومی برشمرد.

وی، پوشش رایگان ۵ دهک اول درآمدی از بیمه سلامت را شاخص‌ترین اقدام دولت در عرصه بهداشت و سلامت عمومی دانسته و  یادآور شد: می‌توان گفت امروز در سرتاسر کشور فردی نیست که فاقد پوشش بیمه از این منظر باشد چون دهک‌های درآمدی ۱ تا ۵ بصورت کاملارایگان و بدون نیاز به پرداخت حق بیمه از خدمات بیمه‌ای سازمان بیمه سلامت ایران بهره‌مند می‌شوند، همچنین پرداخت منظم و به‌موقع مطالبات موسسات درمانی طرف قرارداد، راه‌اندازی سیستم شبانه‌روزی به منظور پاسخگویی به سوالات و ارائه خدمات غیرحضوری و بیان شکایات و نظرات و پیشنهادات، راه‌اندازی سامانه خدمات غیرحضوری بیمه سلامت ایران(سامانه شهروندی) شامل صدورپوشش بیمه ایرانیان و تمدید صندوق روستائی از مهمترین اقدامات ما بوده است.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.