از پیشنهاد «مذاکره به هر قیمت» تا سانسور «قطعنامه ضدایرانی»

فردا نیوز . ۱۴۰۳/۹/۴،‏ ۷:۵۶


پس از صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام، مدعیان اصلاحات ضمن بازتاب مصاحبه «علی لاریجانی» بر طبل مذاکره کوبیدند؛ این درحالی است که اخبار «قطعنامه» به عنوان نقطه مقابل «مذاکره» سانسور شده است.

درحالی که مدعیان اصلاحات سفر گروسی به تهران را در فضائی مثبت و سازنده تحلیل کردند و ایران طبق اظهارات گروسی با یکی از اصلی‌ترین درخواست‌های آژانس در زمینه توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت 

۶۰ درصد موافقت کرد؛ شورای حکام به پیشنهاد سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه صادر کرد و این اقدام کمترین بازتاب خبری از سوی مدعیان را به خود اختصاص داد. 

در همین ارتباط، مدعیان اصلاحات با نادیده گرفتن بدعهدی غرب و سانسور صدور قطعنامه و ایضا با «ماله‌کشی» عملکرد اروپا در قِبال ایران که پیش از این در توافق «برجام» رخ داد، نه‌تنها نقض تعهد کشورهای غربی را در نظر ندارند یا آن را بزک می‌کنند، بلکه با تحریف سخنان مشاور رهبر انقلاب و برداشت سطحی از مصاحبه او پالس مذاکره برای غرب ارسال می‌کنند. 

در همین راستا روزنامه‌های زنجیره‌ای با پوشش حداکثری و ضریب دادن به مصاحبه «علی لاریجانی»، میل و طرح خود را در رابطه با پیشنهاد مذاکره مطرح کردند. 

روزنامه آرمان ملی روز گذشته ذیل تیتر «توافق با واشنگتن؛ شاید بدون برجام» به تحلیل مصاحبه علی لاریجانی پرداخته و نوشت: «برجام اگر در ریکاوری بود شاید قابل احیا می‌شد ولی برجام مرده است. امید به زنده‌کردن مرده نه تنها اتلاف وقت بلکه از دست‌دادن فرصت‌ها است. در شرایط جدید و پیش‌رو خصوصا با روی کارآمدن ترامپ و اوضاع بحرانی منطقه، باید برنامه‌ها و راهبرد‌های جایگزین داشت...پرونده‌های متعددی میان ایران و آمریکا مطرح است، اما اول باید به مذاکرات بی‌واسطه رسید. سپس یک اصل در رویکرد را اساس قرار داد، ایران و آمریکا به‌جای آنکه سیاست مدیریت بحران را پیگیری کنند، به مدیریت حل بحران برسند. این امر اگرچه ساده نیست، اما اگر اراده باشد امکان عملی‌شدن هموار 

می‌گردد». 

در راستای پیشنهاد مذاکره، روزنامه زنجیره‌ای سازندگی نیز روز گذشته ذیل تیتر «وقت مصالحه است» به قلم دبیرکل کارگزاران سازندگی نوشت: «مسئله آمریکا اکنون وارد یک فاز کاملاً جدیدی شده است. 

این الزاماً به بن‌بست مهم‌تری منتهی نخواهد شد و می‌تواند به گشایش منتهی شود؛ تقریباً همه چیز در منطقه خاورمیانه ‌روی میز و شفاف است. ایران حذف‌ شدنی نیست و در معادلات خاورمیانه نیز ایران تعیین‌کننده نهائی نیست. هم ایران باید بپذیرد که تنها بازیگر منطقه نیست و هم آمریکایی‌ها و غربی‌ها و عرب‌ها باید بپذیرند که بدون ایران مسائل منطقه قابل حل نیست. خود این مسئله در واقع طرفین را در خاورمیانه به واقع‌گرایی و واقع‌بینی هدایت می‌کند». 

دبیرکل کارگزاران در ادامه اظهار داشت: «به نظر من فرصت برای یک مصالحه می‌تواند اتفاق بیفتد. در کوتاه‌مدت نیازی به مذاکره مستقیم ایران با ترامپ نیست. مسئله اصلی اختلاف در واقع تعیین ‌تکلیف سه جنگی است که اکنون وجود دارد: یکی جنگ مستقیم اسرائیلی‌ها با غزه و فلسطینی‌ها، یکی جنگ اسرائیلی‌ها با لبنان و آتشی که بین اسرائیل و ایران مبادله می‌شود. اکنون مهم است که ببینیم مسائل را چگونه حل‌وفصل کنیم». 

علاوه‌بر مطبوعات ذکر شده، روزنامه همدلی نیز با بازتاب مصاحبه لاریجانی و برداشت از مطالب بیان شده توسط وی در مصاحبه تیتر «پیشنهاد لاریجانی به آمریکا؛ یا برجام یا مذاکره جدید!» را انتخاب کرد. همچنین روزنامه ابتکار با تیتر «سیگنال توافق بر سر موضوع جدید؟» بازنشر و بازتاب این مصاحبه را رقم زد. 

گفتنی است، بازتاب مصاحبه علی لاریجانی در راستای تأیید و تاکید بر آمال و آرزوی مدعیات اصلاحات است و بر همین اساس این مصاحبه ضریب گرفته و به صورت حداکثری در فضای رسانه توسط این طیف بازنشر می‌شود. 

بازنشر این خبر درحالی تشدید شده است که صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام که خط بطلانی بر آمال مدعیان اصلاحات است و سیاست بین‌الملل را در فضای واقعی به نمایش می‌گذارد که از نظر جراید اصلاحات فاقد ارزش خبری تلقی شده و کمترین بازتاب را به خود اختصاص داده است.

به نظر می‌رسد سیاست «سانسور»، «تحریف» و «بازتاب» ابزار نشریات مدعی اصلاحات و یک از راه‌های نیل به مقصود است که همیشه و همه‌جا توسط این طیف مورد استفاده است. 

به عنوان مثال: حسن روحانی رئیس دولت برجام در پاسخ به دعوت دولت ترامپ برای مذاکره و توافق دوباره گفته بود: «داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ می‌گویند تعهدی که قبلاً بستیم، فعلاً قرص و محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل می‌گوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورها می‌گوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه‌اند که با شما مذاکره کنند؟ شما به مذاکره‌ای که به تأیید سازمان ملل رسیده‌، پایبند نیستید».

با توجه به این نقل ‌قول واضح و مبرهن است که نقض پیمان توسط مدعیان اصلاحات نیز پذیرفته شده نیست با این وجود پیشنهاد مجدد توافق یا ناشی از «ضعف حافظه» است یا «کوچه دادن به دشمن» تعبیر می‌شود. 

به شهادت تاریخ مدعیان اصلاحات در توافقات پیشین حقوق ایران را نسیه فروشی کرده و هیچ‌وقت نقد معامله نکرده‌اند. لذا پیشنهاد مذاکره که امروز از سوی این طیف مطرح می‌شود با در نظر گرفتن سابقه این جناح پذیرفته شده نیست. 

کیهان

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه