سرماخوردگی روانی چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟

تجارت نیوز . ۱۴۰۳/۹/۴،‏ ۷:۰۳


به گزارش تجارت نیوز،

سعید عزیزی در همایش بزرگ «تحکیم بنیان خانواده» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با اشاره به انواع افسردگی، سرماخوردگی روانی را یکی از موضوعات در خانواده ها دانست و اظهار کرد: سرماخوردگی روانی نوعی افسردگی مزمن است.

وی با بیان اینکه در افسردگی مزمن حالمان خوب نیست و علت خاصی ندارد، افزود: امروزه خیلی از خانواده ها درگیر افسردگی مزمن هستند.

این مشاور خانواده، اختلال در خواب را یکی از نشانه های آن دانست و تاکید کرد: دیر شدن خواب بعد از ساعت ۱۲ اختلال محسوب می شود؛ پنج تا هفت دقیقه پس از ورود به رختخواب باید خوابید و طولانی شدن این فرایند و بیدار شدن در فواصل کوتاه نشانه اختلال خواب است.

عزیزی با بیان اینکه احساس خستگی و کرختی و بی انگیزگی و عدم تمرکز و عدم نشاط از دیگر نشانه های افسردگی مزمن است، ادامه داد: نشاط فقط خنده نیست و گاهی گریه می تواند نشاط آور باشد.

این مشاور خانواده نشخوار فکری را موجب استرس های شدید و حتی دردهای جسمی دانست و گفت: افسردگی مزمن بیماری نیست و می توانیم با چند فرمول ساده این عارضه را در خانواده برطرف کنیم.

وی فعالیت جسمی را موجب افزایش تمرکز دانست و عنوان کرد: هر یک ساعت فعالیت جسمی تا سه ساعت تمرکز ذهنی را تقویت می کند و لذا شاهد آرامش روانی خواهیم بود.

عزیزی کودکان زیر هشت سال را نیازمند فعالیت جسمی دانست و خاطرنشان کرد: خاک بازی و آب بازی و دویدن به کودکان آرامش می دهد و تمرکز آنان را افزایش می دهد؛ کودکان بالای هشت سال نیز باید برخی از کارهای جمعی خانه مانند پختن غذا و شستن ظروف و پاکسازی سرویس بهداشتی و گردگیری و... را انجام دهند.

وی خانه داری را مدیریت خانه دانست و یادآور شد: اگرچه مادران همه چیز تمام و همه فن حریف هستند، اما کار خانه برای همه اعضای خانواده است؛ نه فقط مادر.

این مشاور خانواده کمال گرایی را یک نقطه ضعف دانست که موجب عصبانیت و استرس و وسواس می شود و تاکید کرد: پدران بی مسئولیت در خانه، موجب منفعل شدن فرزندان نیز می شوند لذا باید از فرزندان بخواهیم که در کنار انجام کارهای فردی، کارهای جمعی خانه را انجام دهند تا در آنان انگیزه ایجاد شود.

وی دومین راهکار برای حال خوب در سرماخوردگی روانی خانواده را ارزشگذاری عاطفی - حسی دانست و گفت: زنان به محبت حسی و کلامی و مردان به احترام و اقتدار نیاز دارند.

عزیزی با بیان اینکه قیاس، فکر انسان را متلاشی می کند، متذکر شد: نباید باطن زندگی خودمان را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه کنیم، زیرا حسرت کشیدن حال انسان را بد می کند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه