با علیقارداشی از «عدم شناخت گودرزی»تا ادامه حضور عالمیانها
پارس فوتبال . ۱۴۰۳/۹/۴، ۸:۲۱
– اخبار ورزشی –
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، فدراسیون تنیس روی میز در 8، 9 سال اخیر موفقیتهای زیادی را تجربه کرده؛ از مدالآوری در بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا گرفته تا کسب برنز در بازیهای آسیایی 2022 هانگژو. اینها البته تنها بخشی از عناوینی است که پینگپنگبازان کسب کردهاند که بدون شک فدراسیون نقش مهمی در آن ایفا کرده است.
این مدالها و موفقیتها در ردههای مختلف سنی و در هر دو بخش مردان و بانوان به همراه بررسی شرایط تنیس روی میز در کشور و مسائل مختلف پیرامون آن، باعث شد از مهرداد علیقارداشی رئیس فدراسیون دعوت کنیم تا با حضور در خبرگزاری تسنیم، درباره این موارد و سایر مسائل صحبت کند.
* تسنیم: ابتدا از بودجه و شرایط مالی فدراسیون شروع کنیم تا به سایر مسائل برسیم.
– نهایت تلاشمان را میکنیم، هر چند این اواخر شرایط سختتر شده است، چون قرار بود بودجهای بابت تبصره 13 به وزارت ورزش بدهند و وزارتخانه نیز به فدراسیونها اختصاص بدهد، اما این مالی را به وزارت ورزش هم ندادند، در حالی که ما هم روی آن پول حساب کرده بودیم. میگویند مبلغ تخصیص یافته در تبصره 13 قرار بوده 36 هزار میلیارد تومان باشد که 3 همت به وزارت ورزش میرسد، اما آن مبلغ الان تبدیل به 3 همت شده و شاید نهایتاً 100 میلیارد به وزارت ورزش برسد.
ما هم از طریق اسپانسر، خیرین و کمک والدین کارها را انجام میدهیم، اما هزینههای اعزام و اردو بالا رفته و کار سختتر شده است. روزی که من آمدم، تعدیل نیرو صورت گرفت و تعداد نیروها از 32 نفر به 8 نفر رسید. این اتفاق خوبی بود، به طوری که داود محمدی رئیس کمیسیون اصل 90 که رئیس هیئت قزوین است، همیشه به من می گفت که تعدیل پرسنل یکی از بهترین کارها در فدراسیون بوده است. این بدان معناست که با این پرسنل کم وقتی میخواهیم حقوق بدهیم، رقمش با تعداد نفرات زیاد خیلی فرق میکند. ضمن اینکه این کار یک پیام هم دارد؛ برخی فکر میکنند اینجا مهم نیست نیرو نیاز داشته باشی یا نه و در واقع بر مبنای رفیق بازی و نسبت فامیلی آمده باشند. بنابراین پول هست و اولویتبندی هم وجود ندارد و مدیریت همین جوری انجام میشود. پس تک تک صرفه جوییهایی که میکنید، خودش یک پیام میرساند.
* تسنیم: شما جزو معدود فدراسیونهایی بوده و هستید که بر سر مسائل مالی کمتر گله کرده و همیشه گفتهاید که مشکل خاصی وجود ندارد.
– ما الان کمی بدهی داریم، چون نمیتوانستیم تیم را به قهرمانی آسیا نفرستیم یا اردوها را برگزار نکنیم. الان اردوها با کیفیت خوبی در حال برگزاری است.
* تسنیم: برای دریافت پول از وزارت نفت اقدامی کردهاید؟
برای ما 4 میلیارد در نظر گرفتند که در شرف گرفتن آن هستیم. من خزانهدار فدراسیون را درگیر آن قضیه کردهام و او میگوید که امیدواریم محقق شود و بگیریم. البته مبلغش خیلی نیست و بیشتر باید به دنبال منابع غیر دولتی باشیم، چون فقط در یک نمونه، هزینه سفرهای خارجی خیلی بالاست.
* تسنیم: به ویژه الان که قیمت بلیتها افزایش پیدا کرده است.
– نه تنها این موضوع وجود دارد، بلکه حتی مسیرهای پروازی هم مشکلساز میشود. برای مثال ما برای سفر به شهر آستانه در قزاقستان به منشور شرکت در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا، بابت هر نفر 52 میلیون پول بلیت داده بودیم، اما پس از آنکه پروازها لغو شد، برای بلیت جایگزین در مسیر پروازی جدید هر نفر 159 میلیون پول دادیم. اگر نخواهیم بفرستیم که نمیشود، اگر هم بفرستیم این مشکلات را داریم.
* تسنیم: اعزامی بوده که به خاطر شرایط مالی لغو شود؟
– در فدراسیون ما که تا الان چنین موردی نداشتیم، اما چند ماه قبل که به عنوان عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک به یکی از فدراسیونها رفته بودیم، این گلایه از سوی کادر فنی یکی از تیمها مطرح شد که اعزامشان انجام نشده است. خدا را شکر شرایط ما تا الان خوب بوده است. به هر حال مجبوریم صرفهجویی کنیم، البته صرفهجویی که همراه با نتیجه باشد، نه به شکلی که نتیجه عملکرد خراب شود.
* تسنیم: در دورانی که سال 94 ریاست را بر عهده گرفتید، فدراسیون در چند ماه متوالی با سرپرست اداره میشد و بدهی هم داشت و در چنین وضعیتی رئیس شدید.
– در آن مقطع انصافاً تیمی که در کنار من بود، همه برنامههای سال 94 و 95 را بر اساس تجربهای که هم خودم و آنها داشتیم، در تقویم پیشبینی کرده بودند. در کنار آن، پیشبینی افراد برای پستهای مختلف در فدراسیون را هم کرده بودیم و به همین دلیل در همان روز اول که وارد فدراسیون شدم، در 24 ساعت سرمربیان تیمهای ملی، دبیر، خزانهدار و … منصوب کردم.
همان روزی که به فدراسیون آمدم، به پنج نفر ابلاغ کردم که تا پایان سال حقوقشان را میدهم و دیگر به فدراسیون نیایند. در واقع چند کار را که در حوزه مدیریت مسائل اداری و فنی بود، همزمان انجام دادم. در اسفند 94 مسابقات قهرمانی جهان در مالزی و در فروردین 95 هم انتخابی المپیک 2016 ریو را داشتیم که همه را پیشبینی کرده بودیم، به طوری که انگار چند سال در آن حضور داریم. خدا هم کمک کرد و از همان شروع کار نتیجه خوبی گرفتیم.
دختران ما که در سال 2006 از دسته چهار به دسته سه جهان آمده بودند، در سال 2016 به دسته دو صعود کردند. همچنین سه سهمیه برای المپیک ریو را گرفتیم. بدهیها را هم که 700 میلیون بود، اولویتبندی کردیم و تا مرداد 97 تسویه شد. این پول تقریباً نصف بودجهمان میشد.
* تسنیم: پس از برگزاری انتخابات در سال 94، ابلاغ حکم ریاست شما از سوی وزیر وقت (محمود گودرزی) دو ماه پس از انتخابات صادر شد و برای توجیه این کار هم شرایط شغل قبلیتان را مطرح میکردند. این تأخیر دو ماهه برای حضور در فدراسیون مشکلساز نشد؟
– الان حکم ماموریت از محل کارم برای حضور در فدراسیون را گرفتهام و مأمور هستم. در زمان ثبتنام که سال 93 بود، نامهای از معاونت منابع انسانی هواپیمایی جمهوری اسلامی خطاب به وزارت ورزش گرفتم که نوشته شده بود «چنانچه من رئیس فدراسیون شوم، با ماموریت تمام وقت من به شرط پرداخت حقوق و مزایا از سوی مقصد موافقت میشود».
یکی از مسائلی که باعث شد صدور ابلاغیه ریاستم 59 روز طول بکشد، این بود که وقتی آمدم، به من گفتند باید دو نفر را برای دو پست در فدراسیون منصوب کنم. آن زمان نصرالله سجادی معاون قهرمانی وزارت ورزش بود. به سجادی گفتم که «این افراد، نظر و پیشنهاد شما هستند؟» او با انگشت به طبقه بالا یعنی وزیر ورزش و محمود گودرزی اشاره کرد. من از شغلم در هواپیمایی راضی بودم و به حساب تکلیفی که روی دوشم میدانستم، جلو آمدم. سجادی که این کار را کرد، گفتم که به ایرانایر برمیگردم و 58 روز نیز هیچ ارتباطی با مسئولان وزارت ورزش نداشتم؛ تا اینکه حسنیخو مدیرکل حراست تماس گرفت و گفت «میگویند دو شغله هستی؟»، من هم گفتم یک شغل بیشتر ندارم و نامه ماموریت به فدراسیون دارم و همچنان یک شغله میمانم.
در واقع به نامه منابع انسانی اشاره کرده و آن را برای آنها فکس کردم. پس از آن از دفتر وزیر تماس گرفتند تا دیداری داشته باشیم و در نهایت حکم صادر شد. گودرزی همان زمان هم گفت که در هیئت رئیسه دخالت میکند، اما نه او اینکار را کرد و نه توصیهای شد و کاملاً مستقل عمل کردیم. یکی از پستهای مورد نظرشان دبیر فدراسیون بود که من سرپرست دبیری را منصوب کردم و استعلامش نیز آمد.
یک بار هم در پایان آخرین جلسه روسای فدراسیونها گودرزی که معمولاً از فوتبال و … گلایه میکرد، به یکباره گفت که «این قارداشی را میبینید؟ یک دوستی در مجلس دارد که هر بار مرا میدید، میگفت رفیق ما را کِی رئیس میکنی؟». این در حالی بود که آن نماینده مجلس هیچ وقت آنگونه صحبت نمیکرد و میگفت وزارت ورزش انتخابات فدراسیون تنیس روی میز را چه زمانی برگزار میکند.
گودرزی در قضاوتی که درباره من داشت، دچار اشتباه بود که این به عدم شناختش از من برمیگشت. یکبار که به همراه مسئولان فدراسیون ناشنوایان به دیدار وزیر رفته بودیم، وقتی خودم را معرفی کردم، به افشارزاده که مدیرکل حوزه وزارت بود، گفت «او همان باجناق شهنازی است؟». یعنی اولین بار بود مرا میدید و به عنوان باجناق شهنازی میشناخت. آن هم در حالی که من 47 سال در این رشته بودم و در واقع بدون شناخت، مقاومت میکرد که رئیس فدراسیون نشوم. گودرزی این را هم گفته بود که «قارداشی جوان است»، در حالی که سن من از همه روسای قبلی فدراسیون در زمان آغاز ریاستشان بیشتر بود. همین عدم شناختها به ورزش آسیب میزند.
* تسنیم: شرایط در دوران سایر وزرای ورزش چگونه بود؟
– درباره مسعود سلطانیفر هم باید بگویم با اینکه اساسنامه جدید در سال 1400 تصویب شد، اما یک تغییر هم نداد و هیچکس را برکنار نکرد. در همان دوران تصمیم مربوط به موافقت با استعفای رئیس فدراسیون بر عهده مجمع گذاشته شد. حمید سجادی هم زمانی آمد که اساسنامه تغییر کرده بود. چالشی با او نداشتم و اتفاقاً او پس از انتخاب به عنوان وزیر، به فدراسیون ما آمد و حمایت خود را اعلام کرد.
* حالا که به بحث وزارت ورزش رسیدیم، میخواهیم بدانیم که نظر شما درباره سرپرستی در فدراسیونها پس از دوره چهار ساله ریاست چیست؟
– معتقدم تغییراتی میتوان لحاظ کرد. در فدراسیونهای جهانی یا قارهای، رئیس تا روز آخر حضور دارد و خودش نیز انتخابات را برگزار میکند؛ یا رای میآورد یا نه. البته آنها یک تفاوتی با ما دارند، اینکه هیچ نقشی در انتخاب روسای فدراسیونها در کشورهای مختلف ندارند. اگر بخواهم پیشنهادی بدهم، این است که برای مثال منِ رئیس فدراسیون تا روز آخر باشم و هیچ سرپرستی هم نیاید، اما اختیارات مرا به عنوان رئیس فدراسیون به سمت و سویی ببرند که نتوانم این نقش را داشته باشم؛ یعنی نتوانم روسای هیئتها را برکنار کنم. در واقع اگر اختیارات رئیس فدراسیون را کم کنند، به طوری که نقشش در تغییر هیئتها کمتر شود، بهتر است. یک دوره زمانی، برخی این را به سمتی میبردند که اختیارات رئیس فدراسیون درخصوص انتخاب روسای هیئت ها به حداقل برسد تا نتواند برای انتخابات دوره بعدی فدراسیون اعمال نفوذ کند.
خوب است که رئیس فدراسیون تا روز آخر بماند و انتخابات را خودش برگزار کند، اما به شرطی که اختیاراتش را کم کنند تا به قول معروف نتواند مهندسی کند. این انتظار را میتوان داشت که کار به سرپرستی نکشد، به شرطی که منِ رئیس فدراسیون نتوانم چیدمان در اعضای مجمع انجام دهم.
میخواهم به شرایط در نهادهای بینالمللی اشاره کنم. طی دوره ریاست من در فدراسیون، دو رئیس جهانی عوض شدهاند و درخصوص نفر سوم در 2025 همین خلیل المهندی رئیس کنفدراسیون آسیا شانس زیادی دارد و به نظرم رئیس میشود؛ چون «سورلینگ» رئیس فعلی ITTF تاثیر خاصی در کشورها ندارد و اگر یک رقیب قوی بیاید، میتواند رئیس شود.
باید این را هم در نظر گرفت که وزیر باید جوابگوی مجلس و مردم و … باشد، در حالی که کمترین نقش را دارد. در واقع پاسخگویی با وزیر ورزش است، اما نقشی در فدراسیونها ندارد. چیزی هم که شنیدم و قالیباف رئیس مجلس روی آن قول مثبت داده، این بوده که ریاست فدراسیون شغل نباشد تا دامنه مشارکت و حضور نامزدها وسیعتر شود و طیفهای مختلفی که سوابق مدیریتی ورزشی و غیر ورزشی کلان دارند و دستشان هم برای حمایت از فدراسیون باز است، جلو بیایند.
سال 75 که شاهرخ شهنازی آمد، قائم مقام کارخانه ذوبآهن بود. قبل از آن هم مجدآرا معاون وزیر کشور بود و استاندار مازندران، نماینده مجلس و همچنین رئیس کمیسیون بودجه مجلس شد. همین سالن شهید عضدی در مجموعه ورزشی شیرودی یک بار در دوره شهنازی و یک بار هم در دره حضور من بازسازی شد. به تازگی هم اسپانسری گرفتیم که 102 هزار دلار پیشنهاد خرید تجهیزات داده که شامل میز، راکت، پارتیشن، گرمکن و … میشود. هیئت رئیسه از این پیشنهاد استقبال کرد و این شرکت هندی اسپانسر چهار ساله فدراسیون شده است. این گروه هندی در دوره قبل در سال 2021 با 60 هزار دلار اسپانسر ما شده بود و حالا باز هم جلو آمده است. ما در طول این سالها چندین و چند اسپانسر را عوض کردهایم.
* تسنیم: چندی قبل موفق به کسب کرسی در فدراسیون جهانی شدید و البته ابهاماتی پیرامون آن مطرح شد…
– در فدراسیون یک executive board وجود دارد که همان هیئت اجرایی است و شامل رئیس، دبیرکل، یک مدیرعامل به همراه 6 نایب رئیس و دو عضو کمیسیون ورزشکاران میشود. همچنین یک board of directors به معنای هیئت مدیره هم داریم که نزدیک به 36 نفر در آن حضور دارند. در حکمی که برای من زدهاند، به مدت چهار سال به عنوان board of directors انتخاب شدم و با سهمیه همین پست به المپیک هم رفتم. در آن شرایط فشردگی در لیست اعزام، خسرویوفا و مناف هاشمی از اینکه بار اعزام یکی از اعضای هیئت اجرایی از روی دوش کمیته المپیک برداشته شد، خوشحال شدند. برای هیئت مدیره ITTF از آسیا 6 نفر انتخاب شدند که من به عنوان نفر چهارم رأی آوردم.
* تسنیم: یکی از مسائلی که پیرامون فدراسیون تحت مدیریت شما مطرح میشود، بحث توجه بیش از حد به نوشاد و نیما عالمیان و همچنین ندا شهسواری است و گفته میشود فدراسیون میتوانست در بحث پشتوانهسازی عملکرد بهتری داشته باشد.
– باید شرایطی به لحاظ اردویی و تمرینی ایجاد کنیم که جوانانی که انگیزه زیاد و سن کم دارند، بیایند و به طور اتوماتیکوار افراد مسنتر را کنار بزنند. یادم است سال 77 که رئیس کمیته مربیان بودم، به شهنازی گفتم و او هم کمک کرد تا با آوردن مربی از چین استارت زدیم. در المپیک سیدنی که مجید احتشامزاده رفت، بیش از 40 سال داشت و موهایش جو-گندمی شده بود، اما قویتر از همه بود. اگر او را کنار میگذاشتیم، شاید سهمیه آسیای میانه را نمیگرفتیم، الان نوشاد و نیما 33 و 32 ساله هستند و تا سه چهار سال دیگر طبیعی است که با قدرت حضور داشته باشند. البته استثناهایی هم وجود دارد، برای مثال «تیمو بول» آلمانی نزدیک به 40 سال دارد و هنوز هم جزو خوبهاست.
ما باید آنقدر اردوهای خوبی بگذاریم ، حمایت مالی کنیم، انگیزه بدهیم و سفر بفرستیم که ترس این بازیکنان جوان بریزد و قویتر شوند تا بتوانند نفرات قدیمیتر را شکست دهند. انصافاً تنیس روی میز در سالهای اخیر رشد کرده، در همین دو دوره اخیر بازیهای آسیایی در جاکارتا و هانگژو سه مدال مختلف گرفته شد که همه میدانند کسب آنها چقدر سخت است.
همچنین این تیمی که نقره نوجوانان آسیا را بدست آورد، بنیامین فرجی و فراز شکیبا عضو آن بودند. بنیامین با توجه به درخشش در بزرگسالان آسیا بیشتر بر سر زبانها افتاده و مطمئنم از شکیبا نیز بیشتر خواهید شنید.
در رده جوانان هم نفرات خوبی حضور دارند، اما هنوز مثل نوشاد و نیما نشدهاند. به این جوانان و نوجوانان که تقریباً همسطح هستند، خیلی امیدوارم. چهار سال زمان برای المپیک بعدی نیاز است. این نفرات اگر تا آن زمان مشکلی نداشته باشد و به خوبی تمرین کنند، تضمیمی نیست که نوشاد و نیما بتوانند برنده شوند و در المپیک 2028 حضور داشته باشند، چون نفرات جوان و نوجوان با شیب تندی در مسیر پیشرفت هستند.
برای بازیهای آسیایی 2026 ناگویا معتقدم که نوشاد و نیما آمادگی خوبی دارند و زندگی در فرانسه هم به آنها کمک کند. اخیراً هم که فرجی و شکیبا قرار است به آلمان بروند. فرجی که به مونشنگلادباخ میرود و شکیبا هم از کارلسروهه پیشنهاد دارد. اینها چهار سال دیگر با همین روند باشند، شرایط فرق خواهد کرد.
* تسنیم: چرا در دوره اخیر حضورتان در فدراسیون از مربیان چینی استفاده نکردید؟
– استفاده از مربی خارجیِ کاربلد خیلی خوب است، نه صرفاً برای تیمهای ملی. در دورانی که دبیر فدراسیون بودم، تحولی با اعزام مربیان چینی و کره شمالی در استانها ایجاد کردیم. اگر امروز میبینید فدراسیون فاصلهای از برخی فدراسیونها گرفته، به خاطر کاری است که آن زمان انجام دادیم.
آن زمان که این کار را کردیم، برای پرداخت حقوق مربیان و بازیکنان خارجی دلار 250 تومانی از بانک مرکزی میگرفتیم. مربیان در آن زمان ارزان بودند، به طوری که به مربیان چینی هزار دلار، مربیان کرهشمالی 800 دلار و ورزشکاران کره شمالی که جوان و قوی بودند، 600 دلار پرداخت میشد که خیلی ارزان قیمت بود.
* تسنیم: الان هزینه استخدام یک مربی خارجی چقدر است؟
– الان حداقل 3 تا 5 هزار دلار حداقل است. اگر مربی خوب بیاوریم که رزومهدار هم باشد، شاید کمتر از 5 هزار دلار نباشد. یکبار با جمیل لطفاللهنسبی سرمربی تیم ملی در این باره صحبت کردم و او گفت اگر مربی خارجی کاربلد و خوب باشد، چه اشکالی دارد که سرمربی باشد و او به عنوان کمک در کنارش فعالیت کند تا چیزی هم یاد بگیرد. لطفاللهنسبی هم هوش بالایی دارد، رتبه 200 کنکور سراسری بوده، با معدل 20 مدرک مهندسی عمران را گرفته، به زبان انگلیسی مسلط است، نفر اول بزرگسالان و جوانان و نوجوانان ایران بوده، اما با توجه به اینکه وابستگی زیادی به شهر و خانواده دارد، همه پیشنهاداتش را رد میکند.
اگر قرار است کسی به ایران بیاید، باید دانشش بیشتر از نفرات کنونی باشد، برنامهریزی بلند مدت بداند و بچهها از او حرفشنوی داشته باشند. پولش هم مهم است. شما نمیدانید امروز که یک مربی خارجی را جذب کردید، پولش را به واسطه افزایش هزینه ارز چگونه بدهید و این واقعاً سخت است. من از ایجاد بدهی بدم میآید و حتی شب خوابم نمیبرد.کاری که میکنیم، باید به نسبت سرمایه باشد.
* تسنیم: یکی از پستهای مهمی در کنفدراسیون آسیا در اختیار یک ایرانی قرار داشت. افشین بدیعی دبیرکل آسیا بود و کمک زیادی به تنیس روی میز ایران کرد، اما چند سال قبل کنار رفت و دلیلش هم مشخص نشد و حتی خودش هم صحبت نکرد. گفته میشد در داخل ایران تمایل زیادی به ادامه حضورش وجود نداشت.
– هیچ فردی از هیچ کشوری نمیتواند هیچ پستی بگیرد، مگر با امضا و تأیید رئیس فدراسیون آن کشور. اگر ما بدیعی را تایید نمیکردیم، او دبیرکل کنفدراسیون آسیا نمیشد. بدیعی دوره قبلی همین سمتی را داشت که من داشتم، یعنی board of directors فدراسیون جهانی از سهمیه قاره آسیا بود که با معرفی رئیس فدراسیون ایران بود. او همیشه کمک میکرد، حتی زمانی که نایب رئیس آسیای میانه بود، اما استعفایی که داد، شاید یکی از دلایلش بیماری مادرش و همچنین عدم هماهنگی کامل با رئیس کنفدراسیون آسیا بود. یک دلیل دیگر هم بود که به آن اشاره نمیکنم. خیلی حیف شد که او از این سمت کنارهگیری کرد.
* تسنیم: با او بعد از این اتفاق صحبت نکردید؟
خیر. چندی قبل پدر بنیامین فرجی گفت که بدیعی قرار است یکسری کمکها به این ورزشکار کند و من بابت همین مسئله با او تماس بگیرم. من زنگ زدم، اما بدیعی گوشی را برنداشت. البته او نیز حتماً گلایههایی و انتظاراتی از ما دارد، اما واقعاً سخت است که شما با یک گروه کار کنید و بتوانید همه را راضی نگه دارید و در نهایت سعی کنید نه درجا بزنید و نه عقبگرد داشته باشید. در واقع باید با یک شیب حتی ملایم حرکت کنید و کرسی بگیرید.
سه نفر اخیراً معرفی کردیم که پست گرفتند؛ بابادیوند در کمیته جوانان، سیمین رضایی در کمیته قوانین و سیما لیموچی در کمیته پاراتنیس روی میز که قرار شده رئیس آن هم باشد. فاطمه کیوانی نایب رئیس سابق فدراسیون که الان به عمان مهاجرت کرده، انتظار داشت که او را هم معرفی کنم، اما گفتم که در ایران حضور ندارد و این برایم مقدور نیست.
اخیراً کنفدراسیون آسیا ایمیلی به ما زد و با بیان اینکه یک سهمیه دیگر به ایران میدهد، سوال کرد که آیا میتوانیم فاطمه کیوانی را معرفی کنیم؟ من هم به کیوانی زنگ زدم و این درخواست کنفدراسیون را به او گفتم. میخواستم خانم آقامیری را معرفی کنم، اما با کنفدراسیون تعامل و کیوانی را به عنوان نفر چهارم اضافه کردیم. برخی از ما انتظار دارند و میگویند که معرفیشان کنیم، در حالی که ما فقط سه سهمیه داریم و به نظرمان بهترین گزینهای که میتوانیم را معرفی میکنیم. این است که همیشه نمیتوان رضایت همه را جلب کرد.
* تسنیم: کدام افتخار و مدال در حضور این همه مدعی از کشورهای آسیایی برای شما لذتبخشتر بود؟
– بابت این مدالهایی که گرفتیم، چند بار گریه کردهام. پس از بازیهای آسیایی 2022 که ژاپن را شکست دادیم و خیلی هم عجیب بود، دو بار از خواب پریدم و فکر میکردم در خواب هستم چون بردن تیم ملی ژاپن خیلی سخت است. روی سکوی بازیهای هانگژو، ما به همراه چین و چین تایپه و کره جنوبی بودیم که حتی برخلاف آن سه کشور که 5 نفره بودند، چهار نفره هم بودیم. این مدال خیلی چسبید.
* تسنیم: پیشنهادی برای حضور ایران در بخش میکس دوبل دادهاید؟
– یکی از مسئولان فدراسیون چند روز قبل در حضور محمدیان معاون وزیر ورزش درخواست کرد که مجوز این بخش گرفته شود که در آن شرکت کنیم تا شانس کسب مدالمان بیشتر باشد. یادم میآید حتی شورای برون مرزی برای سهمیه المپیک تایید کرد که در این بخش شرکت کنیم، اما سلطانیفر مخالفت کرد. من هم گفتم اگر سهمیه المپیک مهم است، برویم. اگر هم نه، پس هیچ. سلطانیفر گفت که مهم است، اما این یک عرف است که بازی نکنیم.
* تسنیم: چند ماه قبل اتفاقاتی در مسابقات انتخابی تیم ملی رخ داد و منجر به محرومیت افشین نوروزی شد. نوروزی همچنین مطالبی را درباره کیفیت توپها و میزهای مورد استفاده عنوان کرد و این مسائل منجر به متشنج شدن فضای تنیس روی میز کشور شد.
– یکسری مصوبات در مجمع و یکسری مسائل کلی در کشور برای حمایت از تولیدات داخلی داریم. همچنین این انتظار را داریم که با توجه به مسئولیت اجتماعی کارهایی را انجام دهیم. یک تولیدی در کشور است که میز تولید میکند و ممکن است نواقصی هم داشته باشد. این وضعیت ممکن است در سایر میزها حتی در خارج از کشور هم باشد؛ کما اینکه بچهها گاهی حتی از میزهای مورد تایید فدراسیون جهانی هم ایراداتی میگیرند، اما وقتی که دو بازیکن در یک شرایط و با یک توپ و روی میز مسابقه میدهند، شرایط برای هر دو مساوی است.
این مصوبه را داریم که از میز نوشاد استفاده کنیم. از نوروزی هم این انتظار میرود که تابع تصمیمات فدراسیون باشد، آن هم زمانی که خودش عضو هیئت رئیسه است تا حمایت کند و همراه باشد. خودِ من از اقدام او تعجب کردم. الان هم موافقت کردم محرومیت یک ساله نوروزی به تجدیدنظر برود. با توجه به اینکه موضوع به کمیته تجدیدنظر رفته، یعنی شکایت او پذیرفته شده و محروم نیست و رای هم قطعی نیست. او درخواست برای معرفی برای حضور در تیمهای ترکیهای داد و قبول کردیم تا برای آنجا بازی کند.
اخیراً هم که به خوزستان رفته بودم، سرمربی پتروشیمی پرسید که آیا میتواند از نوروزی در تیمش استفاده کند؟ من هم پاسخ دادم بله. بیشتر هدفمان این بود که نوروزی از درآمدش دور نشود و حالا منتظر رای تجدید نظر هستیم. باید به این موضوع نیز اشاره کنم که همه اعضای هیئت رئیسه برای عزل نوروزی درخواست کردند و من هم با نظر موافق به وزارت ورزش دادم و آنها نیز موافقت کردند. روز 19 آذر مجمع داریم و آنجا تصمیم نهایی گرفته میشود.
در نهایت اینکه دوست دارم اگر رسانهای میشویم، به خاطر موفقیتها باشد، نه حواشی. تولیدکننده میزها نیز قول داده رنگ بهتری به میزها بزند. اگر این میزها تاییدیه جهانی بگیرند، یک افتخار برای تنیس روی میز ایران است.