۳۰ خرداد ۱۴۰۴ انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی در کنار هفتمین دورهی شوراهای شهر و روستا انجام خواهد شد؛ در این گزارش فرآیندهای اجرایی این انتخابات را میخوانید.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در ماههای گذشته چندین نفر از نمایندگان مجلس دوازدهم برای تصدی پست، از این سمت به دولت رفتند.
غلامرضا نوریقزلجه نمایندهی بستانآباد از دیگر وکلایی بود که بهعنوان وزیر جهاد و کشاورزیِ دولت چهاردهم انتخاب و با نظر مثبت نمایندگان، رأی اعتماد گرفت و از این کرسی رفت.
همچنین احمد دنیامالی نمایندهی بندرانزلی دیگر وکیلی بود که با رویکار آمدن دولت پزشکیان، سکان وزارت ورزش و جوانان را در دست گرفت و از بهارستان رفت.
آخرین نمایندهی مجلسی که تاکنون از قوه مقننه به قوه مجریه رفته، عبدالکریم حسینزاده نماینده مردم نقده و اشنویه در خانهی ملت است. او آبانماه با حکم پزشکیان به معاونت امور روستایی و توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری منصوب شد و با یکی-دوبار رفت و برگشت از مجلس بابت استعفایش موافقت گرفت.
به گزارش تسنیم، طبق آییننامهی داخلی مجلس در اینصورت برای اینکه امور یک حوزه انتخابیه معطل نماند، نمایندهی دیگرِ آن استان بهعنوان «نماینده معین» تعیین میشود تا مسائل آن حوزه متوقف نشود.
طبق اعلام وزارت کشور، قرار است انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی در تاریخ 30 خرداد 1404 همزمان با هفتمین دورهی انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار شود.
البته بهگفتهی رئیس ستاد انتخابات کشور، چون مدتزمان استعفا برای نمایندگی مجلس ششماه قبل از آغاز ثبتنام بوده و زمانی که نوریقزلجه، دنیامالی و حسینزاده از این سمت رفتند، کمتر از ششماه زمان باق مانده بود، فعلاً برگزاری انتخابات میاندورهای در این سه حوزه مشخص نیست و فقط انتخابات میاندورهای در حوزه تبریز برای جایگزینی مسعود پزشکیان قطعیت دارد.
دبیر ستاد انتخابات در اینباره گفته که با مجلس مکاتبه کرده و استفساریه داده و در صورت موافقت نمایندگان و تصویب آن در صحن علنی، سه حوزهی دیگر نیز میتوانند در این میاندورهای نماینده انتخاب کنند.
بر اساس این گزارش، فرآیند آغاز انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی دورهی دوازدهم از 6 آذرماه 1403 با فرمان وزیر کشور آغاز و روند پیشثبتنام الکترونیکی نیز از تاریخ 7 آذر کلید خواهد خورد و لازم است مجلس قبل از این تاریخ مسئلهی استفساریه را تعیین تکلیف کند.
به گزارش تسنیم، بهعلت شهادت آیتالله رئیسی رئیسجمهور فقید و همچنین آیتالله آلهاشم امام جمعهی تبریز که از اعضای مجلس خبرگان رهبری بودهاند، قرار است که انتخابات میاندورهای خبرگان برای انتخاب دو جایگزین نیز در تاریخ 30 خرداد 1404 در دو استان برگزار شود.
در ادامه گزارش فرآیندهای این انتخابات میاندورهای تا پایان سال 1403 را میخوانید:
شروع فرآیند انتخابات؛ 6 آذرماه 1403 اسکندر مومنی وزیر کشور دستور آغاز فرآیند این انتخابات را صادر میکند.
پیشثبتنام؛ نامنویسیِ اولیهی انتخابات مجلس بهصورت الکترونیکی و غیرحضوری بوده و نیازی به حضور در فرمانداریها و استانداریها نیست. این مرحله از 7 الی 13 آذرماه خواهد بود.
دریافت پاسخ از مراجعه چهارگانهی استعلامی و اعلام به داوطلبان؛ بعد از انجام مرحلهی پیشثبتنام اطلاعات داوطلبان به مراجع چهارگانه میرود تا استعلامهایی درباره اطلاعات اعلامی در پیشثبتنام صورت بگیرد و نتیجهی این استعلامها به خود داوطلبان ابلاغ خواهد شد. این مرحله از 14 آذرماه صورت خواهد پذیرفت.
هیئتهای اجرایی مرکزی و حوزهها؛ طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، مقرر شده که هیئت اجرایی مرکزی در تاریخ 28 دیماه امسال و همچنین هیئت اجرایی حوزههای انتخابیه 4 بهمنماه 1403 تشکیل شود. چون هنوز سرانجام برگزاری انتخابات در حوزههای بندرانزلی، بستانآباد و نقده مشخص نشده، وزارت کشور تمهیدات لازم را برای این مسئله اندیشیده است.
ثبتنام؛ نامنویسی قطعی از داوطلبان در تاریخ 18 بهمنماه صورت خواهد پذیرفت. این مرحله نیز بهمانند انتخابات مجلس دوازدهم بهصورت غیرحضوری و الکترونیکی صورت میگیرد.
رسیدگی به صلاحیتها؛ این مرحله بعد از پیشثبتنام و انجامِ استعلامها و تأیید مدارک و مشخصاتِ داوطلب صورت میگیرد که از 25 بهمنماه آغاز خواهد شد.
هیئت استانی بررسی تبلیغات؛ آخرین مرحلهی این انتخابات میاندورهای در سال 1403 تشکیل هیئت استانی بررسی تبلیغات است که از یکم اسفندماه صورت میپذیرد.
سایر مراحل ازجمله ابلاغ نتیجهی بررسی صلاحیتها، اعتراض به نتایج بررسی، بررسی مجدد، مرحلهی تبلیغات و همچنین منع تبلیغات در آینده منتشر خواهد شد.