آدامسی که میتواند از زایمان زودرس جلوگیری کند
خبرگزاری دانشجو . ۱۴۰۳/۹/۴، ۱۰:۱۱
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تولد زودرس اولین علت مرگ کودکان زیر پنج سال است. این یک مشکل جدی به ویژه در کشورهایی مانند مالاوی است که در آن ۲۰ درصد از همهی زایمانها زودرس هستند. نتایج این مطالعه در مجله Med منتشر شده است.
به نقل از اساف، گرگ ولنتاین (Greg Valentine)، دانشیار اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن، میگوید: ما همه شگفت زده شدیم که چنین مداخله سادهای میتواند چنین تأثیر چشمگیری داشته باشد.
زایلیتول یک شیرین کننده الکل قند است که اغلب به آدامسها، قرصها و آب نباتها اضافه میشود. این ماده به کاهش باکتریهای مضر در دهان کمک میکند و با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای لثه، سلامت دهان را ارتقا میدهد. به گفته محققان، ابتلا به بیماری لثه با افزایش دو تا سه برابری خطر زایمان زودرس و زایمان با وزن کم مرتبط است.
در حالی که محرک دقیقی که توضیح میدهد چگونه بیماری لثه بر وزن نوزاد هنگام تولد زودرس تاثیر میگذارد نامشخص است، یک نظریه این است که التهاب ناشی از بیماری لثه باعث چنین اتفاقی میشود. ایده دیگر این است که باکتریهای دهان از طریق جریان خون به سایر اندامهای بدن میروند. یک میلی متر پلاک دندان دارای ۱۰۰ میلیون میکروب از جمله باکتریهای مضر است.
تحقیقات قبلی روی زایلیتول نشان میدهد که این ماده به توقف رشد باکتریهایی که اغلب در بیماریهای لثه یافت میشوند کمک میکند. علاوه بر این، این ماده در کاهش التهاب در بافت لثه موثر است.
در یک کارآزمایی، برای پیشگیری از نارس شدن نوزاد، افراد زایلیتول را قبل از باردار شدن و در اوایل بارداری مصرف کردند. از ماه مه سال ۲۰۱۵ تا اکتبر سال ۲۰۱۸، محققان مسیر بارداری بیش از ۱۰ هزار زن ساکن مالاوی را دنبال کردند. در مجموع ۴۵۴۹ نفر به طور تصادفی انتخاب شدند که آدامس زایلیتول استفاده کنند، در حالی که ۵۵۲۰ زن به عنوان گروه کنترل تحت درمان دارویی و مشاوره سنتی قرار گرفتند.
در مالاوی، کشوری با یکی از بالاترین نرخهای زایمان زودرس در سراسر جهان، نتایج نشان داد که جویدن آدامس زایلیتول منجر به کاهش ۲۴ درصدی زایمان زودرس و کاهش ۳۰ درصدی نوزادان کموزن میشود.
ولنتاین میگوید: اساسا ما میدانیم که بیماری لثه با زایمان زودرس مرتبط است. این امر به ویژه در مالاوی قابل توجه است، زیرا حدود ۷۰ درصد از افراد باردار از بیماری لثه رنج میبرند.
مردم مالاوی اغلب فاقد منابع لازم برای جلوگیری از بیماری لثه هستند، مانند تمیز کردن عمیق برای از بین بردن پلاک از زیر بافت لثه و دسترسی به مسواک و خمیر دندان. همچنین کمبود مداوم منابع، کارکنان مراقبتهای بهداشتی، و آب جاری تمیز وجود دارد. به گفته محققان، جویدن آدامس یک گزینه آسان و ارزان برای بهبود سلامت دهان در مالاوی و سایر کشورهای کم درآمد خواهد بود.
نویسندگان همچنین در حال انجام کارآزمایی دیگری در مالاوی هستند که ۱۰۰۰ کودک متولد شده در این کارآزمایی را دنبال میکند تا وضعیت رشد عصبی آنها را بین سنین چهار تا هشت سال مطالعه کند. نتایج این آزمایش تا سال ۲۰۲۷ آماده خواهد شد. علاوه بر این، مطالعه دیگری مداخلات آدامس زایلیتول را در میان زنان باردار ساکن در جوامع کم درآمد در سیاتل بررسی خواهد کرد.
اخبار مشابه
راههای رفع بوی بد دهان چیست؟
روز نو . ۷ روز پیش
بررسی 11 علت تلخی دهان
شفا آنلاین . ۱۲ روز پیش
بررسی 11 علت تلخی دهان
انتخاب . ۱۲ روز پیش
جویدن آدامس باعث کاهش وزن می شود؟
شفا آنلاین . ۱۳ روز پیش
برخی خواص جویدن آدامس
فرارو . ۱۴ روز پیش
شش وضعیتی که باعث خونریزی لثه میشود
آفتاب نیوز . ۱۴ روز پیش
برخی خواص جویدن آدامس
تابناک . ۱۴ روز پیش
برخی خواص جویدن آدامس
آفتاب نیوز . ۱۴ روز پیش