وزیر ارتباطات: هوشمندسازی ۲۵ درصد از مصرف انرژی می‌کاهد

خبرگزاری برنا . ۱۴۰۳/۹/۴،‏ ۱۰:۳۱


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مصرف انرژی در کشور ما ۶۵ درصد از میانگین جهانی بیشتر است و هوشمندسازی می‌تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد از مصرف انرژی بکاهد.

به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، سیدستار هاشمی در نشست بررسی و تبیین مسایل کلیدی خراسان رضوی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد:‌ کشور با پدیده ناترازی انرژی مواجه است که این موضوع بر بسیاری از صنایع ما تاثیر منفی گذارده و زیرساخت‌های ارتباطی، درمانی، پرداخت ها و غیره را با اختلال مواجه کرده است.

وی افزود:‌ مصرف انرژی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن چهار درصد و امسال در مقایسه با پارسال ۸.۵ درصد افزایش یافته است که این مشکل به تدریج جدی‌تر نیز می شود و حال آنکه هوشمندسازی می تواند به کمک ما آمده و مصرف انرژی را تا ۲۵ درصد کاهش دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این زیست بومی است که نه فقط در حوزه نرم افزار موثر است، بلکه می تواند پیشران تربیت نیروی انسانی، توسعه زیرساخت های ارتباطی، زیرساخت های اندازه گیری انرژی، بحث مهارت های نرم افزاری و فکرافزاری و غیره را در کنار هم رقم بزند.

هاشمی بیان کرد: حقیقت این است که اگر ما برای استفاده از ظرفیت فناوری های نوین، برنامه مشخصی نداشته باشیم فرصت ها را خیلی زود از دست خواهیم داد و هنر آن است که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم، چرا که اگر به دنبال تقابل با فناوری باشیم قافیه را خواهیم باخت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در ۲ ماه اخیر استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی را به صورت ویژه مد نظر قرار داده و طرح اولیه آن را آماده کرده ایم که امید است در دستور کار دولت نیز قرار گیرد تا در کشور فضایی ایجاد شود که هم در راستای پاسخ به نیازهای کلیدی کشور و هم ایجاد اقتصادی دانش‌بنیان و دانایی محور در این زمینه رقم بخورد.

وی با اشاره به کارکردهای متعدد هوش مصنوعی، ضرورت ها و مولفه های دیگر آن گفت: وقتی از هوش مصنوعی بحث می کنیم «داده» به شدت نقش ایفا می کند و وقتی صحبت از داده می کنیم بحث حریم خصوصی افراد بسیار مهم است و اگر از داده ها بدون رضایت افراد استفاده کنیم، ممکن است چالش های جدی برای زیست اجتماعی ایجاد کند.

هاشمی عنوان کرد: آنچه که اکنون در دستور کار دولت است بحث لایحه حمایت از داده های شخصی در کنار حمایت از سکوهای دانش بنیان کشور است. این موضوع به ظاهر ساده، در عمل بسیار پیچیده است. این که چه افرادی و به چه میزانی امکان پردازش داده ها را دارند و امکان ارائه چه خدماتی وجود دارد، موضوعی حقوقی- فناورانه است که در کشور به این دانش به صورت ویژه نیاز داریم.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه