گزارش: حزب الله از نسخهای از موشکهای اسرائیلی علیه این رژیم استفاده میکند خبرگزاری بین المللی
شفقنا . ۱۴۰۳/۹/۴، ۱۰:۴۲
شفقنا- مقامات اسرائیلی ادعا کردند که جنبش حزبالله لبنان یک موشک ضد تانک پیشرفته اسرائیلی را در جنگ سال 2006 تصرف کرد و ایران کشور متحد او، آن را مهندسی معکوس کرد.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه اسکای نیوز نوشت: «مقامات دفاعی اسرائیل و غربی و کارشناسان تسلیحاتی بر این باورند که جنگجویان حزبالله موشکهای ضد تانک «اسپایک» اصلی اسرائیل را در جریان جنگ این رژین و حزبالله لبنان در سال 2006 به تصرف خود درآوردهاند و برای شبیهسازی به ایران فرستادهاند».
طبق این گزارش، پس از گذشت ۱۸ سال، حزبالله با شلیک موشکهای «الماس» به پایگاههای نظامی، سیستمهای ارتباطی و سامانههای پدافند هوایی اسرائیل، با دقت و قدرت قابل توجه، چالشی جدی برای نیروهای نظامی اسرائیل ایجاد کرده است.
این موشکها که بردی تا ۱۶ کیلومتر دارند، مجهز به دو سیستم پیشرفته جستجو و هدایت هستند که به آنها امکان ردیابی و شناسایی دقیق اهداف را میدهد. البته، اقدام ایران و نیروهای نیابتیاش در تکثیر و استفاده از سیستمهای تسلیحاتی علیه دشمنانی که این سیستمها را طراحی کردهاند، امری جدید نیست؛ به عنوان مثال، ایران پیشتر نیز اقدام به کپیبرداری از پهپادها و موشکهای آمریکایی کرده است.
اما به گفته محمد الباشا، تحلیلگر تسلیحاتی خاورمیانه و مدیر یک شرکت مشاورهای در زمینه ریسک در ویرجینیا، موشک «الماس» نمونهای از افزایش استفاده از سلاحهای ساخت ایران است که بهطور اساسی، توازن قدرت منطقهای را تغییر میدهد. الباشا هفته گذشته در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز اظهار داشت که روند قبلی، یعنی گسترش تدریجی نسلهای قدیمی موشکها، جای خود را به گسترش سریع فناوریهای پیشرفته در میادین جنگ فعال داده است.
مقامات نظامی اسرائیلی که به دلیل حساسیت اطلاعات امنیتی، خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند که در پی عملیات نظامی اسرائیل در لبنان و حدود دو ماه پس از آغاز آن، موشکهای الماس بخشی از تسلیحات حزبالله بوده که به دست نیروهای اسرائیلی افتاده است.
این موشکها در میان انبوهی از مهمات کشفشده که اغلب از کیفیت پایینی برخوردار بودند (از جمله موشکهای ضدتانک کورنیت ساخت روسیه)، به عنوان یکی از پیشرفتهترین سلاحها شناسایی شد.
این موشک هدایتشونده که قابلیت شلیک از زمین، پهپاد، بالگرد و حتی به صورت پرتاب دستی را دارد، نیازی به دید مستقیم ندارد. شیوه عملکرد این موشک به صورت “حمله از بالا” است؛ بدین معنا که برخلاف اصابت از پهلو، از بالا به هدف برخورد کرده و نقاط آسیبپذیر زره تانکها را هدف قرار میدهد. مقامات اسرائیلی این موشک را تهدیدی جدی برای نیروهای و تجهیزات نظامی اسرائیل در نزدیکی مرز لبنان دانستند.
پیش از این، وال استریت ژورنال گزارشی منتشر کرده بود که در آن موشک ضدتانک هدایتشونده الماس ساخت ایران را یکی از خطرناکترین سلاحهای جدید حزبالله معرفی کرده و افزایش قابل توجه دقت حملات این گروه را نسبت به جنگ ۲۰۰۶ با اسرائیل، به آن نسبت میداد.
تحلیل مرکز تحقیقاتی آلمّا در ماه آوریل نیز نشان داد که احتمالاً نسلهای فعلی و آینده موشکهای الماس در تمامی جبهههای تحت کنترل نیروهای نیابتی ایران مستقر خواهند شد و طیف وسیعی از اهداف باارزش (نه تنها اهداف اسرائیلی) را با برد فزاینده تهدید خواهند کرد. تاکنون حداقل سه نوع از این موشکها شناسایی شدهاند که هر کدام نسبت به مدل قبلی خود از پیشرفتهای قابل توجهی برخوردار هستند.
در ماه ژوئن، محققان امنیتی مرکز آلمّا اعلام کردند که حزبالله ظاهراً از نسل چهارم این موشک استفاده میکند که از ویژگیهای آن میتوان به ارسال تصاویر واضحتر از مسیر موشک به اپراتورها اشاره کرد.
گزارشی از سوی CAT-UXO، گروهی فعال در زمینه اطلاعرسانی در مورد مهمات، نشان میدهد که موشکهای الماس قابلیت حمل دو نوع کلاهک را دارند: یک نوع کلاهک دو مرحلهای برای افزایش نفوذ به زره و نوع دیگر، بمب سوخت هوایی که در شعلهای عظیم منفجر میشود.
مقامات دفاعی اسرائیل معتقدند حزبالله در حال حاضر در لبنان اقدام به تولید موشکهای الماس میکند تا وابستگی خود به زنجیرههای تامین ایران را کاهش دهد؛ اگرچه پیشبینی میشود این موشکها همچنین در ایران و برای ارتش این کشور تولید شوند. کارشناسان تسلیحات، نخستین مشاهده علنی موشک الماس را در سال ۲۰۲۰ در جریان تحویل پهپادهای جدید به ارتش ایران و نیز در مانور نظامی سال ۲۰۲۱، با شلیک این موشک بود که بهطور رسمی از وجود آن پرده برداشت.
با این حال، طبق گزارش محققان جینز (سازمان اطلاعات دفاعی مستقر در بریتانیا)، شواهد استفاده از موشک الماس در جنگ تنها در اوایل سال جاری میلادی، در حملاتی به اسرائیل که توسط حزبالله انجام شده، منتشر شده است. به عنوان مثال، حزبالله در ماه ژانویه، ویدئویی از حمله به پایگاه دریایی اسرائیل در راسناقوره، در مرز لبنان، منتشر و ادعا کرد که از موشک الماس استفاده کرده است.
این خبر را در اسکای نیوز ببینید
اخبار مشابه
باتلاق لبنان، اسرائیل را می بلعد
افکار نیوز . ۸ روز پیش
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات امنیتی اسرائیل: تل آویو به دنبال کمک از نیروهای روسیه در سوریه برای جلوگیری از تجدید ذخایر تسلیحاتی حزب الله است/طرح کلی پیشنهاد صلح، ممنوعیت بازگشت ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به جنوب لبنان را شامل میشود/اگر منتظر بمانیم، ممکن است …
انتخاب . ۱۰ روز پیش