عرضههای سنگین هنگامی که بدون افت خاصی طی یک یا دو روز توسط تقاضا کاور می شود روند مثبت تشدید می یابد و این یکی از نکات مثبت روند فعلی بعد از رشد چشمگیر و تثبیت ارزش معاملات است.
سمیه شوریابی؛ بازار: بازار بورس یک روز خوب دیگر را سپری کرد و با رشد ۴۹۰۰۰ واحدی و قرار گرفتن در ارتفاع دو میلیون و ۳۳۱ هزار واحد به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید.
از دقایق ابتدایی شاهد رشد تقاضا در بازار بودیم و همین مسأله موجب شد نمادهایی که معاملات منفی داشتند نیز سبزپوش شوند، در نهایت ۹۱ درصد نمادها در دامنه مثبت به کار خود پایان دادند و ۵۶ درصد نمادها صف خرید را تجربه کردند.
با وجود اینکه بازار حجم معاملات خوبی داشت، در دقایق پایانی ارزش صفوف خرید به ۳.۱ همت رسید، در روز جاری صنایع دارو، فلزات اساسی و خودرو در کانون توجه سهامداران قرار داشتند و بیشترین ورود پول حقیقی را به خود اختصاص دادند.
در نتیجه معاملات امروز حقیقی ها حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان وارد بازار کردند و ارزش معاملات خرد به حوالی ۷.۵ همت رسید.
گفتنی است که شرایط بازار مساعد هست و تقاضای خوبی نیز بر روی تابلوی سهام وجود دارد، فقط امیدوار هستیم این فشارها برای باز کردن دامنه به یک تصمیم غلط منجر نگردد، عرضههای سنگین هنگامیکه بدون افت خاصی طی یک یا دو روز توسط تقاضا کاور می شود روند مثبت تشدید می یابد و این یکی از نکات مثبت روند فعلی بعد از رشد چشمگیر و تثبیت ارزش معاملات است.
وضعیت امروز بازار بورس
متأسفانه شاهد هستیم که مدیریت مناسبی در بازار صورت نمیگیرد، طی یک ماه گذشته شاخص کل بورس از حدود یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحد، امروز به نقطه دو میلیون و ۳۳۰ هزار واحد رسیده است که حاکی از افزایش ۲۰ درصدی معادل رشد حدود ۴۰۰۰۰۰ هزار واحدی است.
در این مدت تعداد محدودی از سهام به عنوان مثال نماد #خودرو رشد ۵۰ درصدی را تجربه کردند، این در حالی است که بسیاری از سهامداران رشد زیر ۱۵ درصد و بعضاً بازدهی منفی را تجربه میکنند، با ادامه این روند ما به زودی باید شاهد باشیم که شاخص کل بورس به ۳ میلیون واحد برسد و ۹۰ درصد سهامداران همچنان ۵۰ درصد در زیان باشند و به زودی عدهای پیدا میشوند که بگویند بورس رشد زیادی کرده و عامل اصلی تورم است و باید سرکوب شود!
دوماه قبل ما در این بازار هر روز شاهد منفی کامل روزانه در تمام سهام بازار بودیم در حالی که شاخص بورس روزانه ۵۰۰۰ واحد منفی میشد، لذا رشد فعلی و بیمعنی شاخصهای بازار در حالی که تغییرات متناسب با آن در دارایی سهامداران صورت نمیگیرد، خیانت دیگری است به منافع فعالان خرد بازار بورس، قطعاً بزرگترین بازنده چنین روندی، سهامداران زیاندیده خواهند بود.