نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های ۱۳۹۴،۱۳۸۴،۱۳۷۴،۱۳۶۴،۱۳۵۴ از هر دهه انتخاب شده است.
در سال ۱۴۰۳، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
چهارم آذر ۱۳۵۴؛ ۲۰۰ میلیون تومان هزینه سرشماری
با اتمام سرشماری آزمایشی کشور، بررسی برای تهیه مقدمات طرح سرشماری بزرگ نفوس و مسکن کل کشور در سال آینده در مرکز آمار ایران آغاز شد.
براساس برآوردهای بدستآمده از تجارب سرشماری آزمایشی کشور، برای انجام سرشماری کل نفوس و مسکن کشور در آبانماه سال آینده به ۳۱ هزار نفر نیروی انسانی و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار احتیاج است.
چهارم آذر ۱۳۶۴؛ بلغارستان از ایران خودرو می خرد
تیک کردن بعضی از خطوط تولید کارخانهها، ایران از بلغارستان آدمکهای کامپیوتری میخرد.
«الگنین دانیوف» وزیر صنایع ماشینسازی بلغارستان به منظور پیگیری و گسترش زمینههای همکاری پروتکل منعقده سال گذشته ایران و بلغارستان در راس یک هیات اقتصادی و صنعتی ۲۰ نفر وارد تهران شد.
مهندس نبوی اعلام کرد: چون بلغارستان از تجربیات نسبتا خوبی برخوردار است، امید میرود که برای نمونه در یک یا دو واحد از کارخانجات بتوانیم از این آدمکها استفاده کنیم.
وزیر صنایع سنگین با بیان اینکه حجم مبادلات صنعتی دو کشور حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیون دلار میباشد، خاطرنشان کرد که آقای «دانیوف» در مدت اقامت خود در تهران با آقای نخستوزیر و تنی چند از وزرا ازجمله وزرای امور خارجه، بازرگانی و پست و تلگراف و تلفن دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
چهارم آذر ۱۳۷۴؛ فاز نخست نیروگاه اتمی بوشهر، ۵ سال دیگر به بهره برداری میرسد
مسائل مالی ایران و روسیه حل شده است و هیچ مانعی بر سر راه همکاری های هستهای دو کشور وجود ندارد.
سفیر روسیه در تهران افزود: یک هیات ۶ نفره متشکل از متخصصان روسیه، هماکنون برای مذاکره با طرفهای ایرانی برای مشارکت در اجرای پروژه هزار مگاواتی نیروگاه بوشهر رهسپار تهران شدهاند.
سفیر روسیه در تهران اضافه کرد: روسیه کار مطالعاتی نیروگاه هستهای بوشهر را به پایان رسانده و اکنون در انتظار گشایش اعتبار ازسوی طرف ایرانی است.
چهارم آذر ۱۳۹۴؛ همکاری صنعتی ایران و هلند
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شرایط امروز برای توسعه تعاملات و همکاریهای اقتصادی و تجاری بین ایران و هلند مناسب است.
محمدرضا نعمتزاده در دیدار با هنک کامپ، وزیر امور اقتصادی هلند با اشاره به زمینههای همکاری یادآور شد: صنایع خودرو و ماشینسازی، صنایع غذایی، حملونقل ریلی، انرژی و توربینهای بخار و صنعت تجهیزات پزشکی ازجمله بخشهایی است که می توان برای همکاریهای بلندمدت و استراتژیک موردنظر قرار داد.
وزیر صمت در ادامه سرمایهگذاری مشترک و استفاده از توانایی های دو کشور را بهترین راه برای تعمیق روابط اقتصادی ذکر کرد و گفت: شما میتوانید ایران را با داشتن جمعیت ۸۰ میلیونی که به آن جمعیت دیگر کشورهای منطقه را نیز میتوان اضافه کرد به عنوان صنعتیترین کشور منطقه بدانید که این مهم فرصت مناسبی را برای انجام سرمایهگذاریهای مشترک مهیا میسازد.
به گفته وی، برنامه ۱۰ ساله در صنعت خودرو زمینهای را فراهم میکند تا درخصوص قطعهسازی همکاریهای لازم را با کشور شما داشته باشیم.
اخذ مالیات جدید از خودروهای وارداتی
در حالی که روز گذشته خبر تغییر نیافتن تعرفه واردات خودرو ازسوی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که بنا به گفته یکی از اعضای انجمن واردکنندگان خودرو از سال آینده برای مصرفکننده خودروهای وارداتی مالیات جدیدی در نظر گفته شده است.
پیش از این واردکنندگان موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بودند، حال آنکه طبق تصمیمات جدید شورای سیاستگذاری خودرو قرار است مالیات جدایی به نام مالیات بر مصرفکننده نیز از واردکنندگان اخذ شود. هرچند مالیات بر ارزش افزوده قیمت وارداتی ها را تا ۹ درصد افزایش میداد، اما در طرح پیشنهادی شورای سیاستگذاری خودرو، مصرفکنندگان باید با در نظر گرفتن قیمت خودرو، مالیات جدیدی به دولت بپردازند.