ماجرای موافقت رهبری با اصلاح قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس چیست؟
روز نو . ۱۴۰۳/۹/۵، ۹:۱۵
اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس هم داستان پیچیدهای شده است. اصرار طیف تندرو به حذف محمدجواد ظریف از دولت بهانه ارائه لایحهای از سوی دولت شد که به گفته مجید انصاری، معاون پارلمانی پزشکیان، صرفا هم به خاطر ظریف ارائه نشده و موجب بهرهگیری از نیروهای متخصص و نخبه بسیاری خواهد شد. رادیکالها در مجلس اما گوششان بدهکار این حرفها نیست و اصرار دارند که این قانون اصلاح نشود و ماجرای عزل ظریف هم از طرق قضایی پیگیری شود!
به گزارش رویداد24، این درحالی است که معاون رئیس جمهور در جریان جلسه بررسی فوریت این لایحه که البته به مخالفت مجل انجامید، به موافقت رهبری با آن اشاره کرد. موضوعی که از سوی مهدی فضائلی نیز به نحوی مورد تایید قرار گرفت. او در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به اظهارات حجتالاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور درباره بیانات رهبری در زمینه اصلاح قانون تابعیت قهری، نوشت: «مجید انصاری: رهبری شخصاً به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافقم.»
عبدالحسین روح الامینی در نشست علنی دیروز (یکشنبه، ۴ آذر ۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی با اشاره به همین توییت در تذکر شفاهی گفت: مجلس جای گفتگو، بحث و نتیجهگیری است و موافق و مخالف هر موضوعی همواره در مجلس نقطه نظرات خود را مطرح میکند. نماینده تهران گفت: مجلس در هر زمینهای تصمیمی اتخاذ کند ما ملزم به احترام به آن تصمیم هستیم و باید آن را دنبال کنیم. صحن مجلس شفافیت لازم را داشته و این شفافیت باید به کمیسیونها و کمیتهها کشیده شود، البته وضعیت بهتری نسبت به سابق در مجلس مشاهده میشود. حال اینکه دستگاه محاسباتی و یا حکمرانان تحت القاء پیامکهای سازماندهی شده بخواهند، در موضوعی تغییر محاسبات ایجاد کنند و یا با بداخلاقی، بیادبی و توهین نسبت به تصمیمی که مجلس براساس قانون اساسی اتخاذ کرده، داشته باشد، پسندیده نیست چرا که ما طبق قانون اساسی حجت شرعی در رابطه با رأی که میدهیم، داریم.
وی یادآور شد: در جلسه مجمع نمایندگان استان تهران که دو ماه پیش برگزار شد و ما خدمت رئیس جمهور بودیم، در آن جلسه موضوعی در رابطه با لایحهای که اخیرا دولت پیشنهاد یک فوریت آن را به مجلس ارائه کرده بود، نقل شد. اما متاسفانه این موضوع در فضای مجازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. روح الامینی خطاب به قالیباف گفت: رابط ما با مقامات عالی نظام شخص حضرت عالی است و باید این موارد را زودتر از موعد بگویید که دچار سوءتفاهم نشویم.
محمدباقر قالیباف که ریاست مجلس را بر عهده دارد نیز در پاسخ به این تذکر گفت: بله. حتما اگر موردی وجود داشته باشد ما این مورد را عنوان خواهیم کرد. از این رو باید تاکید کنم، موضوعی که آقای فضائلی توییت کرده بودند، بنده از قبل در جریان آن بودم لذا بحث، بحث درستی است و بنده پس از رأیگیری این موضوع در مجلس به آن اشاره کردم که این موضوع به کمیسیون ارجاع و دنبال خواهد شد.
حال باید دید که مجلس شورای اسلامی با علم به موافقت رهبری در این زمینه چه رویهای پیش میگیرد، آنطور که فضائلی نوشته فقط فوریت را رد کرده و در اصل ماجرا با دولت همراهی میکند یا اینکه طیف تندو باز هم سرناسازگاری گذاشته به رویکرد خود پافشاری میکند.