سازمان همکاری اسلامی روز جهانی منع خشونت علیه زنان در 25 نوامبر را گرامی داشت که یادآور وضعیت بد زنان و دخترانی است که در سرتاسر جهان، به ویژه در مناطق درگیری با خشونت و استثمار مواجه هستند.
سازمانهای بینالمللی باید با خشونت علیه زنان مبارزه کنند
تقریب نیوز . ۱۴۰۳/۹/۵، ۱۱:۵۰
سازمان همکاری اسلامی در روز جهانی منع خشونت علیه زنان تاکید کرد؛
حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بر تعهد این سازمان در رسیدگی به خشونت علیه زنان و توانمندسازی آنها در سراسر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تاکیدکرد و گفت: «این روز به دلیل تلاشهای مداوم سازمان همکاری اسلامی برای حمایت از دولتها، سازمانهای بینالمللی و سازمانهای جامعه مدنی در ایجاد سیاستها و استراتژیهایی در مبارزه با خشونت علیه زنان به شیوهای قاطعانه و جامع اهمیت دارد.»
وی افزود: «امسال شاهد تداوم نقض حقوق زنان و اعمال خشونت علیه آنها، به ویژه در مناطق درگیری هستیم. زنان در مناطق درگیری مانند فلسطین، لبنان، ساحل، افغانستان و اردوگاههای روهینگیا با خشونت شدید از جمله استثمار، ازدواجهای اجباری و حقوق محدود مواجه هستند. نابرابریهای جنسیتی ریشهدار به این سوءاستفادهها دامن میزند و آسیبهای روحی و طرد اجتماعی را تداوم میبخشد. وضعیت اسفبار این زنان نیازمند اقدام فوری محلی و جهانی برای پایان دادن به خشونت مبتنی بر جنسیت است.»
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی همچنین خشونتهای جنسیتی که علیه زنان در سرتاسر جهان اعمال میشود را محکوم کرد و خواستار تلاشهای مشترک بینالمللی برای توقف این اعمال علیه زنان شد.
سازمان همکاری اسلامی متعهد به توانمندسازی زنان از طریق ابتکارات مختلفی از جمله برنامه اقدام سازمان همکاری اسلامی برای پیشرفت زنان (OPAAW)، ایجاد سازمان توسعه زنان در کشورهای عضو سازمان OIC (WDO) مستقر در قاهره-مصر، نهاد مشورتی کنفرانس وزرای زنان سازمان همکاری اسلامی، اعمال قطعنامههای تصویب شده توسط اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی، شورای امور خارجه OIC (CFM) و کنفرانس وزیران سازمان همکاری اسلامی برای زنان شد.
حسین ابراهیم طه خاطرنشان کرد: «در روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ما عزم خود برای ساختن جهانی که در آن زنان و دختران بتوانند عاری از خشونت زندگی کنند، جزم میکنیم. شعار امسال، «سرمایه گذاری برای جلوگیری از خشونت علیه زنان و دختران، بدون بهانه» به ما یادآوری میکند که برای انجام اقدامات پیشگیرانه برای پایان دادن به خشونت وظیفه داریم. ما باید به طور جمعی تلاش کنیم تا عدالت، برابری و توانمندسازی زنان را به واقعیت تبدیل کنیم.»
مرجع : oic-oci.org