معامله ۲۷ هزار میلیارد ریالی در بورس انرژی ایران /مهمترین عرضههای پیشرو امروز را ببیند
تجارت نیوز . ۱۴۰۳/۹/۵، ۱۲:۰۲
مجموع ارزش ریالی معاملات ثبت شده در بازار بورس انرژی ایران در روز شنبه سوم آذر ماه به ۲۷ هزار و ۱۷۷ میلیارد ریال رسید؛ این رقم مربوط به فروش حاملهای انرژی در رینگ داخلی و بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی، دادوستد برق و همچنین فروش اوراق گواهی ظرفیت در بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران بود.
شرکت پالایش نفت لاوان در اولین روز کاری آذر ماه امسال ۹۶ هزار تن نفتای کامل صادراتی را در رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران با قیمت پایهای برابر منفی ۴۴ پریمیوم دلار به ازای هر تن عرضه کرد؛ برای این محصول تقاضایی بالغ بر ۱۹۲ هزار تن به ثبت رسید؛ برتری محسوس حجم تقاضا نسبت به عرضه، متقاضیان را به رقابت قیمتی با یکدیگر واداشت. به این ترتیب در این روز تمامی نفتای عرضه شده با متوسط قیمتی برابر منفی ۴۸.۹ پریمیوم دلار به ازای هر تن مورد دادوستد قرار گرفت، این معامله ارزشی برابر ۲۷ هزار و ۳۵ میلیارد ریال را رقم زد. در روز شنبه سوم آذر ماه رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران تنها میزبان همین عرضه بود.
همچنین در روز ابتدایی آذر ماه ۶۵۰ هزار اوراق گواهی ظرفیت نقدی در بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت و این معاملات مجموع ارزشی برابر ۶۴ میلیارد ریال را رقم زد.
فولاد خوزستان فروشنده برتر رینگ داخلی
هزار و ۳۴۲ تن محصول در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در روز شنبه سوم آذر ماه معامله شد؛ این معاملات مجموع ارزشی بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال را رقم زد. این فروش مربوط به عرضه نیتروژن مایع و اکسیژن شرکت فولاد خوزستان بود که با توجه به استقبال خوب متقاضیان ۷۴۸ تن اکسیژن و ۵۹۴ تن نیتروژن مایع عرضه شده در قیمت پایه معامله شد.
معامله ۱.۶ میلیون کیلووات ساعت برق
در اولین روز کاری آذر ماه برابر یک میلیون و ۶۳۱ هزار کیلووات ساعت برق با مجموع ارزش ریالی برابر ۲ میلیارد و ۷۵۴ میلیون ریال در بازار برق بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت. این برق در نیروگاههای حرارتی تولید شده بود و در ۲ تابلو فیزیکی و مشتقه عرضه شد.
مهمترین عرضههای پیشرو
رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران برای روز یکشنبه چهارم آذر ماه میزبان عرضههای متعددی خواهد بود؛ از مهمترین این عرضهها به لحاظ حجمی میتوان به عرضه ۵ هزار تن نفتای سنگین شرکت پالایش نفت تهران، ۳ هزار تن آیزوریسایکل شرکت پالایش نفت بندرعباس و هزار و ۲۰۰ تن روغن سنگین قطرانی شرکت پالایش قطران ذغالسنگ اشاره کرد.