تله بایدن برای ترامپ؛ آمریکا در آستانه جنگ تمام‌عیار قرار گرفت؟

فرارو . ۱۴۰۳/۹/۵،‏ ۱۴:۵۵


تصمیم اخیر بایدن مبنی بر استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای هدف قرار دادن خاک روسیه می‌تواند زمینه را برای جنگ جهانی سوم هموار کند و تلاش‌های ترامپ برای آغاز رایزنی‌های دیپلماتیک را به بن‌بست بکشاند.

دونالد ترامپ، رئیس جممهوری منتخب ایالات متحده برای جایگزینی چندین مقام نظامی ارشد پنتاگون که بر حمایت نظامی از اوکراین نظارت و تاکید داشته‌اند، آماده می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اسپکتاتور، این در حالی است که دولت بایدن مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی موسم به «اتکمز» برای ضربه زدن به عمق خاک روسیه را صادر کرده است؛ تغییر سیاستی که خطر تشدید جنگ روسیه و اوکراین را به دنبال دارد، بالاخص در شرایطی که ترامپ و تیم انتقالی او قصد دارند زمینه را برای رایزنی جهت آتش‌بس هموار کنند. مقاومت در برابر اولویت‌های سیاسی ترامپ از خطرناک‌ترین مکان یعنی پنتاگون آغاز شده است. این نهاد نظامی-صنعتی به آسانی از سیاست خود در اوکراین عقب نشینی نخواهد کرد، حتی اگر این گزاره به معنای نزدیک شدن آمریکا به یک جنگ تمام عیار روسیه و ناتو باشد.

تله بایدن برای ترامپ 

پوتین پیشتر اعلام کرده بود که اتخاذ چنین تصمیمی از سوی ایالات متحده و متحدانش در ناتو -که به معنای مشارکت مستقیم کشور‌های ناتو، ایالات متحده و کشور‌های اروپایی در جنگ اوکراین است. -این تصمیم در حالی اتخاذ شد که گزارشی منتشر شده مبنی بر اینکه ترامپ به زودی فرستاده صلح برای تسهیل مذاکرات بین کی‌یف و مسکو برای پایان دادن به جنگ را معرفی خواهد کرد. همزمان سی‌ان‌ان گزارش داده که برخی از مقامات ایالات متحده نگران هستند که این تصمیم زمینه ساز تشدید جنگ و کاهش ذخایر رو به کاهش سلاح‌های دوربرد خواهد شد.

در همین حال، بریتانیا و فرانسه موشک‌های کروز Storm Shadow با برد ۱۵۵ مایل را در اختیار اوکراین قرار داده‌اند. تصمیم بایدن اساساً حقایقی را در میدان نبرد روشن می‌کند که ممکن است مذاکره درباره آتش‌بس را برای ترامپ دشوارتر کند. موشک‌های دوربرد به اوکراین اجازه نخواهند داد در جنگ پیروز شود، اما به نیرو‌های اوکراینی این امکان را می‌دهد که آسیب‌های بیشتری را به نیرو‌های روسیه و دارایی‌های مستقر در عمق این کشور وارد کنند. واکنش پوتین مشخص خواهد کرد که آیا این اقدام تحریک آمیز منجر به تشدید بیشتر تنش و تاخیر در هر گونه مذاکرات پیشنهادی توسط دولت آینده ترامپ خواهد شد یا خیر؟

این نشریه در ادامه این سوال را مطرح می‌کند، چرا تصمیم بایدن تحریک آمیز است؟ برد موشک‌های «اتکمز» ۱۹۰ مایل است، این گزاره به این معنی است که این تجهیزات می‌توانند کورسک، ورونژ و روستوف را هدف قرار دهند. سیستم هدف گیری «جی پی اس» برای موشک‌های «اتکمز» آمریکا برابر با استفاده از ماهواره‌های ایالات متحده است - موشک‌ها بدون دخالت ارتش ایالات متحده شلیک نمی‌شوند. - همانطور که کریستوفر کالدول، روزنامه‌نگار اخیراً اشاره کرد، استفاده از چنین سیستم‌هایی به منزله یک «جنگ مرگبار و بدون ابهام توسط آمریکایی‌ها» و «تشدید عجولانه» جنگ است. کالدول می‌نویسد، تصمیم اخیر رئیس‌جمهوری که حتی دموکرات‌ها اذعان دارند درگیر زوال شناختی است، ایالات متحده را «به مشارکت فعال» در جنگ نزدیک‌تر می‌کند.

در این میان رئیس دومای دولتی روسیه هشدار داد که اگر آمریکا و ناتو موشک‌های دوربرد به اوکراین بدهند، روسیه از سلاح‌های قوی‌تر و مخرب‌تر استفاده خواهد کرد. یکی از اعضای کمیته امور بین‌الملل مجلس نمایندگان روسیه هشدار داد که تصمیم بایدن «گامی بسیار بزرگ به سوی آغاز جنگ جهانی سوم است».

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان روسیه افزود: «حمله با موشک‌های آمریکا به عمق مناطق روسیه ناگزیر زمینه‌ساز تشدید شدید تنش می‌شود که عواقب جدی دارد.»

اگرچه در باب این که آیا به اوکراین اجازه استفاده از «اتکمز» داده می‌شود یا نه، ماه‌ها توسط دولت بایدن مورد بحث قرار گرفته بود، صدور چنین مجوزی در لحظه عجیبی رخ داد -درست دو ماه قبل از قدرت گرفتن دولت ترامپ. 

دونالد ترامپ جونیور در شبکه‌های اجتماعی در این باب نوشت: «به نظر می‌رسد که نهاد نظامی-صنعتی می‌خواهد جنگ جهانی سوم را پیش از اینکه پدرم فرصتی برای ایجاد صلح و نجات جان‌ها داشته باشد، آغاز کند».

مارجوری تیلور گرین، یکی از متحدان سرسخت ترامپ در کنگره، در حساب ایکس نوشت: «جو بایدن در حال انتقال قدرت، به طور خطرناکی در تلاش است تا با صدور مجوز به اوکراین در باب استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکا به روسیه، جنگ جهانی سوم را آغاز کند. این فرایند باید متوقف شود».

دیوید ساکس نیز در ایکس نوشت که تصمیم بایدن جنگ را «به شدت تشدید خواهد کرد» و «بدترین وضعیت ممکن را برای ترامپ رقم خواهد زد». چارلی کرک افزود: «بایدن در تلاش است تا جنگ جهانی سوم را آغاز کند. این امری بیمارگونه و کاملاً دیوانه کننده است. تصور کنید روسیه موشک‌هایی برای شلیک به آمریکا می‌داد.»

از زمان اتخاذ تصمیم در باب گسترش ناتو در اواخر دهه ۱۹۹۰، ایالات متحده و ناتو حساسیت‌های روسیه و هشدار‌های صریح درباره پیامد‌های تصمیمات خود را نادیده گرفتند. این یک روایت غم انگیز از پیروزی جنگ سرد است که منجر به غرور و سپس تراژدی شد و با مهارت و با دقت در کتاب ریشه‌های آمریکایی جنگ روسیه علیه اوکراین که توسط جاناتان هاسلم، استاد جورج اف کنان در موسسه تحصیل پیشرفته در پرینستون نوشته شده است، بدان اشاره شد.

به نظر می‌رسد تصمیم بایدن برای تشدید جنگ اوکراین به عنوان آخرین تلاش نهاد‌های نظامی این کشور برای تضعیف توانایی دونالد ترامپ جهت مذاکره برای پایان دادن به این درگیری غم‌انگیز باشد و همین وضعیت بسته به پاسخ پوتین، ممکن است به جنگ گسترده‌تر و خطرناک‌تر منجر شود.

  • بهترین شهر‌های سبز جهان
  • مطالعه خبر در منبع

    نظرات کاربران
      برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.