برگزاری دهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران
دیدار نیوز . ۱۴۰۳/۹/۵، ۱۶:۲۵
دهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران به مدت سه روز برگزار شد.
دیدارنیوز: دهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران به مدت سه روز برگزار شد.
پنل روز سوم، پنجم آذرماه، با رویکرد تبیین علمی و عملی جایگاه «جتماع محور» تشکلهای اجتماعی در بحرانها و بلایای طبیعی برای مخاطبان برگزار شد.
اعضای این پنل را دکتر اشکان تقی پور، عضو هیئت مدیره مجمع خیرین کشور و عضو هیئت مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه، و بنیانگذار و مدیر عامل موسسه خیریه نیک گامان جمشید با پروانه فعالیت کشوری، کارشناس ارشد فرهنگ و دکترا و پست دکترای مدیریت در حوزهی استراتژی و مدرس جهاد دانشگاهی، مهندس حسام الدین نراقی، کارشناس و پژوهشگر مجرب علمی و عملی حوزهی مدیریت بحرانهای طبیعی، مهندس احمد بختیاری، کارشناس ارشد مدیریت بحران و مدیر دبیرخانه ترویج کار داوطلبانه، دکتر شاهین مظفری، معاون آموزش و مشارکت جامعه محور سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، دکتر یونسی، رییس پیشین اداره خیرین وزارت بهداشت و دکتر داوود پیرانی، ریاست برنامه مسئولیت پذیری اجتماعی بخش سلامت اداره کل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت و پژوهشگر و فعال حوزهی مدیریت بحران، تشکیل میدادند.
هدف از پنل علمی روز سوم تبیین جدی نقش مردم در قامت «موسسات خیریه، سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای اجتماعی» به شکل کلی و همچنین مصداقهای موضوعی در هنگام بحرانهای طبیعی بود. اجتماع محور بودن کنشگری در پدیده هایی، چون سیل، زلزله و کرونا عمدتا پس از فاز امداد اولیه، هر چند بدیهی است، اما شناخت از جایگاه قانونی، علمی، عملی و عرفیِ تشکلهای اجتماعی با ذکر مصادیق علمی و عملی در حوزهی اجتماعی هم برای دستگاههای ذیربط امدادی، حمایتی، درمانی، نظامی و انتظامی از یکسو و برای مردم از سوی دیگر امری لازم و واجب است.
اشکان تقی پور به عنوان یکی از سخنرانان و ارائه دهندگان در این پنل، در سالن اصلی مرکز همایشهای بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران با موضوع «بررسی حضور خیریه نیک گامان جمشید با تکیه بر مشارکت خیرین داخل و خارج از کشور با دو مثال در دو بحران زلزله کرمانشاه و بحران کرونا در حوزه سلامت (جایگاه اجتماع محور تشکلهای اجتماعی در بحران)» به این مهم پرداخت.
ابعادی، چون شناخت متولیان قانونی در زمان بحران برای هم افزایی و هماهنگی نه در جهت ایجاد خلل در امدادرسانی یا هدر رفت منابع، آینده نگاری جهت تبیین شرح مسئولیت سازمانهای مردم نهاد پیش از بحران بر مبنای نوع بحران طبیعی و پهنه بندیهای جغرافیایی یا جمعیتی و آسیب شناسی این دو بحران، چگونگی حضور در طول بحران و چگونگی هماهنگیها و نیازسنجیها مبتنی بر آمار و نیاز صحیح در اولویت و ضرورت و در انتها توضیح کلی دربارهی نقش پروپوزال نویسی و گزارش دهی در جذب و جلب مشارکت اجتماعی برای حضور مردم به عنوان پشتیبان تشکلهای اجتماعی در بحرانها و حتی در زمانهای غیر از بحران برای رفع مسألههای اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی و مواردی، چون لزوم اطاعت از فرماندهی واحد مشخص شده و متولی در موارد لازم در بحرانهای طبیعی و اهمیت آموزش. انعطاف پذیری و هماهنگیهای گسترده فیمابین از بخشهای دیگر سخنرانی و ارائهی تقیپور بود.