ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
شفا آنلاین . ۱۴۰۳/۹/۵، ۱۷:۰۰
به گزارش شفا آنلاین: محمد رئیس زاده با بیان اینکه بالغ بر ۸۵ هزار پزشک عمومی در کشور داریم، افزود: بیش از ۳۰ هزار نفر از این تعداد طبابت نمیکنند. تعداد اندکی از این گروه وارد رشتههای تخصصی مثل بیهوشی و اطفال، جراحی و طب اورژانس میشوند. وقتی از این تعداد نمیتوانیم ظرفیت رزیدنتی اطفال و بیهوشی را پُر کنیم، آیا افزایش ظرفیت پزشک عمومی مشکل را حل میکند. تعجب میکنم که برخی مسئولان نمیخواهند مشکل را متوجه شوند. مشکل یک چیز است و راه حلی که اینها تجویز میکنند چیز دیگر؛ دو جزیره جدا از هم است.
رئیس زاده با طرح این پرسش که چرا رغبت به رشته بیهوشی، اطفال و طب اورژانس کم است، ادامه داد: در دانشگاه بزرگ علوم پزشکی تهران از ۶۰ نفر ظرفیت اطفال سالانه فقط ۶ نفر وارد این رشته شدهاند. راه حل افزایش ظرفیت ورودی رشتههای تخصصی، افزایش پذیرش پزشک عمومی نیست. بعضیها چه عنادی با حوزه سلامت کشور دارند که نمیخواهند نظرات کارشناسی را قبول کنند.
وی با بیان اینکه همه کشورها با مشکل کمبود نیروهای درمان مواجه هستند، افزود: بر اساس مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۳۰، با کمبود ۱۸ میلیون نفر کادر بهداشت و درمان در دنیا مواجه خواهیم شد. از این رو همه کشورها در حال برنامه ریزی برای تأمین کادر درمان هستند. یک سری از کشورهای اروپایی از کشورهای دیگر مثل ایران نیرو جذب میکنند و دلیلش این است که آن کشورها با اعمال سیاستهای مختلف، بحث پذیرش را راحت کردهاند.
اخبار مشابه
بحران جدی سلامت در مناطق محروم ایران
بهار نیوز . ۳ روز پیش
دلایل کاهش علاقه نسل جدید به تخصصهای مادر
شفا آنلاین . ۱۲ روز پیش
ما پزشک عمومی تربیت کردیم که در اورژانس مریض ببیند، اما کار زیبایی میکند/ انتظار دارید یک پزشک عمومی وقتی مدرک گرفت در دورافتادهترین روستای مرزی کشور با ماهی ۱۲ میلیون کار کند؟ /میل به مهاجرت در کادر درمان غیرقابل انکار است/هزینه تربیت یک پزشک بالاست، چرا منابع کشور باید صرف تربیت …
انتخاب . ۱۶ روز پیش