رویداد۲۴| دومین دوره رویداد تخصصی «هفته تایپ تهران» روز جمعه دوم آذر ۱۴۰۳ و با حضور پیشکسوتان، فعالان و علاقهمندان طراحی تایپ و فونت فارسی کار خود را آغاز کرد. این رویداد شامل یک روز نشستهای فشرده تخصصی با پنج نشست و یک پنل گفتگو همراه با پرسش و پاسخ از ساعت ۸ تا ۱۷ و با افتتاحیه نمایشگاه آثار تا ساعت ۲۰ ادامه یافت.
عاطفه محمدی، دبیر اجرایی رویداد گفت: دومین رویداد هفتۀ تایپ تهران با قصد فراهمآوردن فضایی برای نشر تجارب طراحان و توسعهدهندگان و نیز نتایج پژوهشهای پژوهشگران و برقراری ارتباط بین فعالان حوزۀ تایپ فارسی، ناشران، نویسندگان، ویراستاران، طراحان گرافیک، طراحان محصولات دیجیتال، توسعهدهندگان و پژوهشگران رشتههای مرتبط با آن، چون علوم شناختی و عصبشناسی، توانبخشی و بهزیستی، طراحی، زبانشناسی و جامعهشناسی برگزار میشود.
محمدی افزود: کمبود منابع آموزشی بهخصوص در زمینۀ قلمهای غیرلاتین، مانند فارسی، همواره مانع بزرگی برای طراحان در مسیر رشد در این حوزه ساخته است و به نظر میرسد یکی از راههای تولید منابع آموزشی و پژوهشی همافزایی دانش فعالان این حوزه و کاربران آن باشد؛ چرا که هر یک از ما ی غنی از تجارب و فعالیتهای علمی و پژوهشی هستیم که لازم است آنها را مدون و ثبت و منتشر کنیم.
در روز نخست این رویداد، جمعاً پنج سخنرانی و دو میزگرد همراه با پرسش و پاسخ برگزار شد. از جمله موضوعات مطرحشده در این گفتگوها میتوان به پیادهسازی اپتیکال سایز در فونتها، کلید تشخیص یا خوانایی حروف، طراحی تایپهای بیانگر برای بهبود خواندن در افراد نوخوان، مسیر طراحی تایپهای سفارشی، بررسی روند تحولات فونت فارسی در چند سال اخیر و گفتوگوی کاربران و طراحان قلم فارسی اشاره کرد.
روز نخست رویداد با معرفی برگزیدگان بخش تجربی طراحان قلم فارسی به پایان رسید. بهرام کلهرنیا، امراله فرهادی، مهناز مقدسی و اسداله چهرهپرداز برای اهدای تندیس و تقدیرنامهها به روی صحنه رفتند. این بخش سه اثر برگزیده و سه اثر شایسته تقدیر داشت.
در روز سوم آذر ماه دو نشست تخصصی درمحل مدرسهٔ هنری ویژه برگزار شد. نشست نخست با عنوان «معیارهای سنجش و داوری فونتهای فارسی» با همراهی داوران بخش تجربی نمایشگاه رویداد، مدیران فروشگاههای فونت، نرمافزاری مریم و فونت ایران و همچنین حضور نمایندگان انجمن صنفی ویراستاران، به مسائل و چالشهای ارزیابی قلمهای فارسی پرداخت. در ادامه، مصطفی آهنگرها، فعال نرمافزار آزاد و عضو هیأت مدیرهٔ بنیاد آزادیهای دیجیتال در نشستی با موضوع «آشنایی با فونتهای آزاد و مسائل حقوقی آنها»، برای نخستین بار دربارهٔ چالشهای حقوقی مربوط به انتشار و استفاده از فونتهای آزاد سخت گفت.
علاقهمندان به قلم فارسی میتوانند تا هفتم آذرماه از نمایشگاه آثار برگزیدهٔ این رویداد در گالری استاد مرتضی ممیز خانه هنرمندان ایران بازدید به عمل آورند.