مخالفت یونسکو با ممنوعیت فعالیت های آنروا  خبرگزاری بین المللی

شفقنا . ۱۴۰۳/۹/۶،‏ ۱۰:۴۹


شفقنا- خبرگزاری آناتولی گزارش داد: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) روز دوشنبه پیش‌نویس قانونی را تصویب کرد که با تصمیم رژیم صهیونسیتی برای پایان دادن به فعالیت‌های آنروا در سرزمین‌های اشغالی فلسطین مخالفت می کند.

هشتمین نشست ویژه «حمایت از تداوم فعالیت‌های آموزشی آنروا در سرزمین‌های اشغالی فلسطین» به دعوت ۱۲ کشور از جمله ترکیه در مقر هیئت اجرایی یونسکو برگزار شد.

در این جلسه پیش نویس قانون تهیه شده توسط فلسطین و اردن با اکثریت آرا به تصویب رسید.

ایالات متحده آمریکا، آرژانتین، جمهوری چک و پاراگوئه به این پیش نویس رای منفی دادند، در حالی که آلبانی و بورکینافاسو از رای دادن خودداری کردند.

از سوی دیگر، 50 کشور از 58 کشور در شورای اجرایی به این پیش نویس رای مثبت دادند.

در پیش نویس این قانون آمده است که سازمان به شدت نگران اقدامات اخیر «اسرائیل» است که تداوم فعالیت های آنروا در ارائه خدمات آموزشی به کودکان فلسطینی را تهدید می کند.

وی تصریح کرد که تمامی اقداماتی که حق تحصیل کودکان فلسطینی را تهدید می کند در پیش نویس قانون محکوم شده است و یونسکو متعهد به حمایت از فعالیت های آموزشی آنروا است.

خبرگزاری فلسطینی وفا به نقل از یکی از اعضای کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش، رئیس اداره امور پناهندگان، احمد ابوهولی، گفت: تصویب این قطعنامه توسط شورای اجرایی یونسکو یک پیروزی برای آرمان فلسطین و پاسخی روشن به قوانین کنست است.

حمایت تشکیلات خودگردان فلسطین از تصمیم یونسکو

هاله طویل، سفیر تشکیلات فلسطین در یونسکو نیز در این باره گفت: برگزاری این نشست ویژه «به لطف تلاش‌های دیپلماتیک هیئت دائمی تشکیلات خودگردان فلسطین در یونسکو با همکاری کشورهای عربی و دوست صورت گرفت. وی از پیش نویس قطعنامه حمایت کرد.

او خاطرنشان کرد: در تاریخ یونسکو جلسات ویژه زیادی برگزار نشده است و این نشست تنها هشتمین نشست در 75 سال گذشته است که اهمیت موضوع فلسطین و اهمیت حفاظت از آنروا را تایید می کند.

وزارت امور خارجه و مهاجرین تشکیلات خودگردان فلسطین از پذیرش این قطعنامه استقبال کرد و در بیانیه‌ای اعلام کرد که این قطعنامه دارای ابعاد مهمی در رابطه با مأموریت آنروا و حوزه‌های کاری یونسکو در فرهنگ، آموزش و علم است که ارزش‌ها هستند. که اسرائیل، قدرت اشغالگر غیرقانونی، دائماً به دنبال تضعیف آن است.

این وزارتخانه از کشورهایی که از این قطعنامه به رهبری ایالات متحده حمایت نکردند خواست مواضع خود را پس بگیرند و به اکثریت قانونی و اخلاقی حامی کار دو سازمان (آنروا و یونسکو) بپیوندند.

در ادامه تاکید شده است که آنروا نمی‌تواند با سازمان دیگری جایگزین شود، نمی‌توان فعالیت آن را کاهش داد یا از آن جلوگیری کرد، زیرا هیچ نهادی وجود ندارد که دارای قابلیت‌ها، تخصص یا ساختار نهادی باشد که بتواند جایگزین آنروا شود یا جای خالی دانش گسترده و تجربه انباشته آن را پر کند.

ممنوعیت فعالیت آنروا از سوی رژیم صهیونیستی

در 28 اکتبر، کنست رژیم صهیونیستی سرانجام ممنوعیت فعالیت آنروا در سرزمین های اشغالی فلسطین را تصویب کرد.

این رژیم در 4 نوامبر سازمان ملل را از لغو توافقنامه مربوط به فعالیت آنروا به معنای ممنوعیت فعالیت آنرا در صورت اجرایی شدن این تصمیم ظرف سه ماه مطلع کرد.

به گفته آژانس، کمیته چهارم از همه کمک‌کنندگان خواست تا تلاش‌های خود را برای برآوردن نیازهای پیش‌بینی‌شده آژانس، از جمله در رابطه با افزایش هزینه‌ها و الزامات ناشی از درگیری‌ها و بی‌ثباتی در منطقه، و همچنین مواردی که در درخواست ها و برنامه های اضطراری اخیر، بازیابی و بازسازی برای نوار غزه به انجام رسانند.

آنروا افزود: قطعنامه سوم در مورد اموال و درآمدهای آوارگان فلسطینی با ۱۶۱ رای در مقابل ۶ رای مخالف و ۱۰ کشور از رای ممتنع به تصویب رسید.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه