پشت پرده طرح آتش‌بس پیشنهادی آمریکا

فردا نیوز . ۱۴۰۳/۹/۶،‏ ۱۱:۵۳


کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: «آنچه حزب‌الله تأکید دارد، عدم دخالت رژیم صهیونیستی در هیچ‌یک از مناطق زمینی، دریایی و هوایی لبنان است. این خواسته، مورد حمایت اکثریت لبنانی‌ها نیز قرار دارد. اسرائیل تصور می‌کرد با کشتار و ویرانی می‌تواند مقاومت را وادار به تسلیم کند؛ اما این هدف محقق نشد. اکنون تلاش می‌کند از طریق مذاکره به خواسته‌هایش دست یابد.»

مصیب نعیمی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با «صبح نو» در خصوص موضع لبنان در برابر ادعای رسانه‌های صهیونیستی مبنی بر دسترسی به آتش‌بس در آینده نزدیک اظهارکرد: «این طرح توسط آمریکایی‌ها پیشنهاد شد و آموس هوکشتاین، نماینده آمریکا در امور منطقه، آن را پیگیری کرد. ظاهرا پشت صحنه به این شکل بود که آنچه در جنگ و درگیری‌های نظامی به دست آمده بود، قرار بود در اینجا به نتیجه برسد و مورد استفاده قرار گیرد.»

  رد طرح آتش‌بس به‌ دلیل تهدید تمامیت ارضی لبنان

وی افزود: «خود طرح به‌ویژه از منظر تمامیت ارضی، استقلال لبنان و مدیریت آینده این کشور، شبهات جدی داشت. به‌طور خاص، مفاد طرح شامل آتش‌بسی ۶۰ روزه، محدودیت برای داشتن سلاح سنگین و اجازه بازرسی اسرائیل از طریق دریا و زمین بود. به همین دلیل این طرح به‌طور کامل از سوی لبنانی‌ها از جمله رئیس مجلس و نخست‌وزیر رد شد. البته اصل آتش‌بس پذیرفته شد تا در ادامه در مورد جزئیات آن مذاکره شود.»

 تغییرات در رویکرد آمریکا

کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: «با آمد و رفت‌هایی که صورت گرفت، نظر بر این بود که این موضوع به دوران ترامپ موکول شود. با روی کار آمدن ترامپ و سپس جایگزینی بایدن، رویکردها تغییر کرد. این تغییرات باعث شد آمریکایی‌ها مجددا به مذاکرات بازگردند؛ اما حوادث اخیر از جمله انفجارها، پرتاب موشک‌ها و نگرانی‌های عمومی، شرایط را پیچیده‌تر کرد و تأثیرات قابل‌توجهی بر سرمایه‌گذاری‌ها گذاشت.» نعیمی اظهارکرد: «حزب‌الله از طریق دولت و پارلمان لبنان اعلام کرده است که در رابطه با تمامیت ارضی و حق مدیریت سرزمینی لبنان کوتاه نخواهد آمد، حتی اگر نیروهای ارتش مستقر شوند. در نتیجه وضعیت هنوز به مرحله‌ای امیدوارکننده نرسیده است.» وی ادامه داد: «به نظر می‌رسد که برخی طرف‌ها تلاش می‌کنند حداقل در بحث لبنان نوعی آتش‌بس ایجاد کنند. این موضوع محور اصلی گفت‌وگوهای ایران با اروپا خواهد بود که قرار است در روز جمعه آینده برگزار شود.» کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: «آنچه حزب‌الله تأکید دارد، عدم دخالت رژیم صهیونیستی در هیچ‌یک از مناطق زمینی، دریایی و هوایی لبنان است. این خواسته، مورد حمایت اکثریت لبنانی‌ها نیز قرار دارد. اسرائیل تصور می‌کرد با کشتار و ویرانی می‌تواند مقاومت را وادار به تسلیم کند؛ اما این هدف محقق نشد. اکنون تلاش می‌کند از طریق مذاکره به خواسته‌هایش دست یابد.»

صبح نو

 قطعنامه ۱۷۰۱ و تأکید بر عدم دخالت اسرائیل

نعیمی خاطرنشان کرد: «قطعنامه ۱۷۰۱ نیز مشخص می‌کند که نیروهای بین‌المللی و ارتش لبنان در جنوب این کشور مستقر شوند و رژیم صهیونیستی هیچ‌گونه دخالتی در امور لبنان نداشته باشد. اگر هم اختلافی پیش آمد، باید از طریق محافل بین‌المللی پیگیری شود.» وی اضافه کرد: «این موارد، هزینه‌هایی برای اسرائیل به همراه داشته؛ اما به نظر نمی‌رسد این رژیم توانایی پرداخت هزینه‌های بیشتر را داشته باشد. در هر صورت، تحقق اهداف غیرممکن اسرائیل از طریق این توافق بعید به نظر می‌رسد.»

 هزینه‌های سنگین اسرائیل در برابر مقاومت لبنان

کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه هرگونه توافقی باید بر اساس حفظ حقوق لبنان و جلوگیری از تسلط رژیم صهیونیستی باشد، یادآور شد: «در موضوع غزه نیز رژیم صهیونیستی به نقطه‌های دشواری رسیده است. جنایت‌های نتانیاهو او را نزد افکار عمومی به‌عنوان یک مجرم معرفی کرده و حتی حامیان تندرو او نیز از این وضعیت برای منافع خود سوءاستفاده می‌کنند.»

 نتانیاهو و ناکامی در تحقق وعده‌هایش

نعیمی اظهارکرد: «نتانیاهو به وعده‌های خود از جمله نابودی حماس یا اجرای طرح انتقال مردم غزه به خارج عمل نکرده است؛ مقاومت، هرچند هزینه‌های سنگینی پرداخته؛ اما توانسته اهداف رژیم صهیونیستی را ناکام بگذارد.»


مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.