جوجه‌ها قیمت مرغ را پایین آوردند

جام جم . ۱۴۰۳/۹/۶،‏ ۱۱:۵۲


مرغ یکی از کالاهای اساسی است که تامین آن در کشور سبب می‌شود امنیت غذایی کشورمان به خطر نیفتد. برای همین در سال‌جاری به‌طور متوسط هرماه تا۱۵۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی توسط مرغداران صورت گرفت.
در آبان‌ماه امسال ۱۵۵میلیون قطعه جوجه یک‌روزه تولید شد که اگر به‌طورمیانگین هرمرغ حدود۱.۷۰تا ۱.۷۵کیلوگرم وزن بگیرد بیش از ۲۶۰هزار تن گوشت در کشور تولید می‌شود. بااین‌حال اما شاهد آن بودیم که طی دو ماه گذشته به‌واسطه برخی ایرادات بازار این کالای اساسی دچار تنش شد تا جایی که قیمت مرغ در برخی مناطق کشورمان از صدهزار تومان نیز گذشت، این درحالی‌بود که قیمت این محصول به‌صورت مصوب ۸۳ تا ۸۶هزار تومان و براساس میزان نهاده‌های دامی تحویلی به مرغداران تعیین می‌شد. از طرفی شاهد افزایش ورود نهاده‌های دامی به کشور نیز بودیم، به‌طوری‌که واردکنندگان نهاده‌های دامی می‌گویند تا اردیبهشت‌ماه سال آینده نیز کشورمان در برخی از نهاده‌های دامی نیازی به واردات این محصولات ندارد. آمارهای گمرک نیز نشان می‌دهد که میزان واردات این محصولات در کشورمان رشدی ۱۰درصدی داشته است. به‌همین‌دلیل این افزایش قیمت طی ماه‌های گذشته را باید با افزایش قیمت جوجه یک‌روزه در کشور مرتبط دانست. اما با تدابیر صورت‌گرفته هم‌اکنون میزان توزیع مرغ با افزایش قابل‌توجهی روبه‌رو شده و قیمت این کالای اساسی نیزکاهش یافته است.درحال‌حاضر قیمت هرکیلو مرغ زنده مقابل مرغداری‌ها از ۶۰ تا ۶۲هزارتومان بوده و در میادین میوه و تره‌بار مرغ با قیمت زیر ۹۰هزار تومان به فروش می‌رسد. از طرف دیگر هم‌اکنون مرغ منجمد در میادین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نرخ ۶۵هزار و ۷۰۰ تومان توزیع می‌شود که در تنظیم بازار نقش مهمی داشته است. البته مرغداران به‌دنبال افزایش قیمت مصوب مرغ هستند، به‌طوری‌که آنها معتقدند نرخ مصوب مرغ زنده ۶۳هزارتومان و مرغ گرم ۹۵هزار تومان باید باشد. از طرف دیگر می‌گویند با توجه به شرایط جوجه‌ریزی‌ها و تولید، صادرات ماهانه حداقل ۱۰هزار تن مرغ به بازار‌های هدف، جمع‌آوری ۵ تا ۱۰ هزار تن مرغ از سوی پشتیبانی امور دام و بازنگری در میزان واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار امری ضروری است. 
   
عرضه مرغ گرم ۲۰ درصد افزایش یافت
مرکز آمار ایران در گزارش اخیر خود آورده است که وزن گوشت عرضه‌شده انواع طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در مهر۱۴۰۳درمجموع ۲۲۱هزار و ۸۵۱ تن گزارش شده که سهم گوشت مرغ بیش از سایر انواع طیور بوده است. براساس نتایج این آمارگیری، گوشت مرغ با ۲۱۶هزار و ۷۳۵ تن، ۹۷.۷درصد از وزن کل گوشت طیور عرضه‌شده را به خود اختصاص داده است. مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در مهر۱۴۰۳با ماه مشابه سال ۱۴۰۲ نشان‌دهنده افزایش ۹درصدی مقدار عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. برخی مقامات وزارت جهادکشاورزی می‌گویند با توجه به جوجه‌ریزی مناسب و افزایش ۲۰درصدی ورودی مرغ به تهران، بازار گوشت مرغ به ثبات قیمتی رسید. برنامه‌ریزی وزارت جهادکشاورزی برای جوجه‌ریزی در استان تهران طی ماه‌های اخیر محقق شده است که بر این اساس بابت تأمین گوشت مرغ در ماه‌های آتی نگرانی نداریم. بر اساس آمار وزارت جهادکشاورزی روزانه ۱۴۵۰ تا ۱۶۵۰ تن گوشت مرغ گرم به استان تهران توزیع می‌شود. همچنین از ابتدای سال تا پایان مهرماه ۱۷هزار و ۵۰۰ تن گوشت منجمد عرضه شده است. با توجه به شرایط جوجه‌ریزی با این شرایط نه‌تنها تولید گوشت مرغ به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد، بلکه قیمت‌ها به نحو مطلوبی کنترل می‌شود که این امر به نفع مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خواهد بود. برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته تضمین‌کننده ثبات و آرامش بازار در ماه‌های آینده خواهد بود. آن‌طورکه برخی مقامات وزارت جهادکشاورزی اعلام کرده‌اند درهفت‌ماه نخست امسال ۲۹هزار و ۷۸۰ بازرسی از واحدهای عرضه مرغ و غرفه‌های میادین میوه‌وتره‌بار انجام شده که ۱۳۰۰ برگه تخلف در پی این بازرسی‌ها صادر و واحدهای متخلف ۹۰۸میلیارد تومان جریمه شدند.بااین‌حال به نظرمی‌رسد درشرایط فعلی واحدهای نظارتی باید بر بازارکالاهای اساسی نظارت بیشتری کنندتاسودجویان از این امر سوءاستفاده نکرده و آرامش در بازار حکمفرما باشد.
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه